Sep 15, 2009

Raya ku Tahun Ini

Dapat Tag raya dari JiveBumz

Baju raya
:

Baju raya tahun nie ada 3 1/2 pasang..
sebabnya satu aku beli siap , 2 1/2 pasang aku tmph..napa ade 1/2 , sebabnya aku tempah baju jer..(ade faham)

tema tahun ni :
raya pertama - Kami akan menjadi Kumpulan Ungu dan Kelabu ..apa sebab
sebabnya mungkin along dan adik berbaju kelabu ..aku ,akak,fir berbaju purple
tahun nie along tak kasi buat baju melayu dia..sbb dia tak pakai sangat ..

Kasut raya :

lom cari lagi ..ke pakai sipar je..ke..pakai je yg mana ade ke..

Family aku :

bereh doh ..

Family Mertua :
beli kuih muih je..sebabnya kalo nak belikan baju mil tak kasi..

Kuih raya :
lom beli lagi..selalu beli last minute.

Rumah Baru :
beraya kat umah buruk aku aka flat buruk tu jew.

Langsir baru :
tak buat langsir baru ..tahun ni caca marba .jew..recycle..

Duit raya :
insyallah ade rezeki budak2.

Bonus :
alhamdullillah ..


Balik kampung :
balik kampung lepas seminggu raya ....tiap2 minggu balik ..ade kenduri..kawin..huhuuhhh..

sekian cerita suatu hari di hari raya ..tahun ini aku dan family menyambut..dengan sederhana..yang mana boleh pakai ..pakai je balik.. walupun rezeki menten..tp digunakan pada keperluan yang lebih penting..

12 comments:

neezareef said...

wah best la tag nie..klu ade kesempatan nk cilok arr..heheheh

btl tu kty selagi daya leh pkai recycle je la baju2an tu kan..

neezareef said...

hrtu amek baju melayu en areef n en afiq mahal nk mampos trus en areef ckp 4 taunnnn x buat bajuu..wakakakaka

cHeRyNa PiReS said...

simplenye jawapan kak atty kite:)

banyak baju raya tuh kak atty...bagilah kat sha satu...sampai raya ke-4 la pakai baju raya nieh ye? ada hajat nak tambah ke?:)

wantie said...

3 1/2 pasang? suspen jer... ingatkan baju tak sempat siap..

zh-ena said...

ena langsir pun dh 2 thn tak bertukar..selagi blh pki pakai ajer la

atty's said...

sha..kalo muek..kty pass..1 psg kat sha..rasanya takde penambahan kot.cukuplah tu ..duit byk nak g kat kete..

ena ~ tu ar..selagi leh pakai .pakai kan jew..

nURmALa mAZLan said...

kita pon belikan kuih muih kat umah MIL..sbb kita jenis x membuat kuih punya org..x reti woo

rasp said...

w'ouls pun sambut dengan sederhana je...biar sempoi asal gumbira hehehe

Dee said...

kty..dh abis soping lum?

atty's said...

dee ~ hehehe..lom tau lagi nieh ..

CuTeMiUt78 said...

eemm.. betul2 tu kty.. bersederhana..
alamak kita pun kena gak tag ni.. sib baik daku terjah sini.. klu tak. mau duk terperap kat draft tu.

ninie said...

slmt ari raya kty.. maaf zahir & batin... semoga raya tahun ni membawa keceriaan kepada kty sekeluarga....