Sep 11, 2009

Mawi Punya pasal..

Nak dekat raya nie kan ..macam2 hal jadik.
kalo masa nak balik keje..sekitar
pukul 4.30 -5.30 ptg tu kete berderet-deret..

2-3 hari lepas..sepanjang aku nak balik keje..
ade je accident berlaku ..kita dah ler nak beraya kan..
kalo kete dah accident..dah tak happy nak raya..

mcm semalam ..along citer ngn aku ..
masa tu dia baru nak balik dari param..
sekali ade accident..kete masuk dalam longkang..
dah ler masa tu dah nak berbuka puasa..

nak jadi citer. .masa kat param..
along cakap mawi & ekin ade
yang orang ramai semua teleng pala tgk mawi
sampai ade yang terlanggar along..leka benor nengok mawi & ekin .
penangan mawi punya pasal.

okeh pada semua..nak dekat raya nie bawa kete hati2 ye..
jgn follow dekat2 sgt ..kete banyak skrg...
bior lambat aasal selamat..tp jangan lah lambat sangat lak ..
sampai berderet lak kete kat belakang..kerana kita..
**************************


dapat award dari neezareef
sempena besday blog..tq neeza
semoga terus menjadi blogger tegar.

39 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

keh keh keh ...penangan mawi mcm2 hal leh jadi kan....

ZARA 札拉 said...

mak aii~

bahaya~

Dee said...

comellah award tu..

kty pun drive hati2 eh..

syanis said...

makin nak raya mmg makin bnyk eksiden

:: p R i n c E s S _ N :: said...

wahh..kt param mane tu k.ty..?? x pnh ag jmpe diorg kt bangi ni..

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

sampai teleng yer kak...aduhai mawi =P

zh-ena said...

penangan artis popular

atty's said...

N..kt param sek 16..dia ngn bini dia..kty tak gie..along je ngn fir

nURmALa mAZLan said...

ler....mawi je pon..naper sampai nak teleng2 pale..ahaha~

De' Sal said...

ye la atty,macam2 hal dekat2 nak raya ni kan....orang masing2 keluar beli barang raya le tu...

Hezesuze said...

ye btul kata kty tu...kene berhati2 memandu kalo bleh jgn ikut rapat sgt ngan kete di depan...

neezareef said...

mak aih mawi n ekin punye pasal sanggup jd teleng gamaknye...

mekaseh kty tepek award..tegar kah aku lagi...heheheh

FIESYAH said...

hebat sungguh lah penangan mawi & ekin tu ye...

Abang Long said...

Alahai ... tertengok Mawi boleh teraksiden ... hihihi

wantie said...

penangan mawi ek.. hish dasat noh sampai eksiden.

aku setuju sangat. kita kena berhati hati kat jalanraya. bukan time balik raya ja. sekarang pun kena hati hati jugak

cHeRyNa PiReS said...

laaaa...kesian tul mawi ngan ekin tak pasal2 dpt nama sbb org nak tgk diorg. org yg nak tgk tuh pon tak beragak...nak tgk turunla dr keta kan?

hehehe...nak kate bodoh pon ade gak nieh...

Ms.Lilies said...

sib baik teleng je...
kot terpiuh leher tu?? ehehehe

Mama_Aqish said...

betul tu...semua nak balik cepat....kiter pun banyak kali tengok accident on the way nak balik...ngeri rasanyer...dah nak dekat raya ni....lagi banyak plak yang terjadi kan....cantiknyer awar tu...

ibu_umairah said...

amboii daysat segaallaaaanya mawi punya pasal........hee.heee

Zura said...

mawi is very dangerous person...bleh bikin excident

Mommy Lily said...

uih kalau mami terserempak dgn ekin tu sure mami gi amik gmbr sbb dia sangat cantik wooo

Anie said...

mawi duk bangi kan

CINTAMANISZ Lite said...

Hmm..nak wat camne...mmg sy tak minat mawi, huhu..

atty's said...

alona ~ sama ar

Wawa_Nadwa said...

mawi takleh kuar umah la.
nnti jem susah.
=P

Aspalela said...

Kak Ty tak bergambar ngan Mawi ke?

[-suziey-] said...

hahhaaa...sabo je la..sbb mawi ekin lg tambh eksiden..kak ..param tu ape? erkk jenuh nk pham kan..hahaa

Dj Epoi said...

Jangan Biarkan.....
Diri anda diselubungi misteriiii!!!

Pandu Selamat!!!
Biawwwwwww Lambat heheheheheh

DYLA said...

wah, kty jumpe mawi ekin kat param ?

mawi cari juadah pe la tu ek.

nasazfrog... said...

macam2 tragedi la kak lam bulan pose ni...

Kaseh said...

mmg byk eksiden nak kat raya ni kty... kty take care tau.. elok2 drive time raya nati..

Ruziawati Bukhari said...

biar lambat.. asal selamat..

kak .. t dh tukar ke blog baru
http://watiyusof.blogspot.com

t nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI. MAAF ZAHIR DAN BATIN.

kalau2 t ada terkasar bahasa dgn akak atau apa saja yg bt akak tersinggung.. t minta maaf ye!!

selamat berhujung minggu.
hv a great weekend!

tq

honeylanz said...

bkn senang nk tgk dorang live kan.. tu sampai bersesak tuh..hehhe

Izan said...

sabo jer la.. tu baru tgk mawi tu smpi eksiden...

kakyong said...

kakty,
jemput ke blog amik kad raya yer... :D

IEYNA said...

2 tanda nye mawi msh diminati ramai..

mawi world...hihihi

rasp said...

hehehehe penangan mawi & eki :)

u pun jaga diri baik2 iye..

Lina said...

penangan mawi yer... bahaya jg ye

CuTeMiUt78 said...

hik..hik.. mawi punya pasal kan...