Sep 26, 2009

Jalan TAR ,jom terjah ..

depan Pertama nie ..bayang kan sesaknya..

Seperti Biasa ..acara setiap tahun di malam raya
aku wit along akan jadikan acara jalan2 sambil abis kan duit yang takdo tu..
kat Jalan Tar..

Tapi pada malam raya 2009
Jalan Tar adalah sangat2 Jem..jem gilos.kalo nak buat kuih tart jem..sampai tak cukup balang lah ..kaedahnya ..

Tapi aku ngn along..takde hal pasal parking..kami tak sempat pun nak meredah jem..
sebabnya ..along ade syer sama itu Maju Juction Building..(perashang nie)
jadinya kami parking di Maju Juction..siap kasi tau ..Polis Bantuan..supaya tgk kan kete kami ..jangan lak ade yg clamp..tak tau.,,itu kereta..KAMI yang punya..jadiknya kete kami adalah dijaga oleh polis bantuan di Maju Juction ..kenapa kami leh parking situ sukati kami..sebabnya along adalah staff di situ ..

Berbalik kisah sopink kami ..mak aii..kete punya banyak ..stuck depan sogo .sampai le depan kedai Alinas ..tu ..tak boleh nak lalu ..sebabnya peniaga dah penuh atas jalan..camne kete semua nak lalukan ..polis kasi..can malam tu..lantak korang ar..nak abiskan duit camno..


Aku ngn along pun ..konon nak sopink..ya allah takleh lalu..punya ler ramai manusia..
siap kami kuar balik..berenti dulu..makan2..minum2..baru masuk balik pasar ..tu ..
tetap..gak jem..ngn manusia..tak nampak barang..langsung..

udahnya aku ngn along terus lepak depan Sogo..sambil tgk kete2 tersadai tanpa rela..sebab jem..dalam kol 3 pagi gitu .aku ngn along balik Bangi..

Rasanya tahun nie palin teruk..ramai ke yang tak balik kampung ke?..sebabnya setiap tahun aku pegi ..idakler ..sampai takleh nak pilih...nampak orang jew..tak nampak barang..

Apapun..acara jalan2 di jalan TAR..adalah acara palin seronok bagi orang yang beraya di Kuala Lumpur..merasa suasana hari raya ..macam2 ragam orang yg mencuitkan hati leh jumpa..

9 comments:

joegrimjow said...

sini pon panjang pelik je jam

p'na mama oja said...

syoknya shopping!!!

p'na khamis malam tu dah grk balik kg dah.. sib baik x jamm...

p'na mama oja said...

ops.. lupa...
sekarang pun masih kat kampung lg...
sok baru nak grk balik KL... raya sakan..heheh

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

kalu nuar tak sanggop...koser r reramai tuh...

cHeRyNa PiReS said...

ramai org tunggu bonus or duit last minute arituh...ada gak yg tunggu gaji advance:)

MaMaQaYPo FaMiLy said...

kitorang tak gi beraya mana sgt sbb MIL x sihat... tggu kawan2 bertandang jer...

Sonok tengok gelagat org shopping kan?

Syima Syaz said...

syazwan dgn adik saya pun pegi..
ngeri gile dgr citer depa.
sib baik saya tak bernafsu nak jalan2 mlm tuh...

:: p R i n c E s S _ N :: said...

ms N g tu x jem sgttt..tenang g r...tp org tetap penuh...

CuTeMiUt78 said...

wah.. jem gilos ya kty.. smpi nak buat tart jem pun blh dpt berbalang2 gitu.. hik..hik..hik..
emmm sama je la ngan pt. raja ni.. pun dah jd cam jln TAR jemnya ngan org2.. bukan barang