Sep 28, 2009

DiPagi Hari Raya 2009

Hari Raya 2009..

Seperti tahun2 sebelom nya ..kecuali tahun lepas ..
aku dan along pulang ke Melaka..
tapi tahun nie kami kembali seperti sediakala ..nan ado kampung ..
jadiknya kami beraya di Bangi ..seperti dari zaman kami kecik2 lagi ..

Beraya di Bandar..nie..nak kata tak meriah..tu meriah jugaklah ..
sebab orang Bangi ramai jugak yang tak pulang ke Kampung
seperti biasa umah mak aku menjadi tumpuan adik-Beradik mak berkumpul

selalu pagi raya aku akan ke rumah mak aku ..
balik solat raya..makan lagi kat umah mak...kemudian ke pusara..
lepas tu gi umah mertua..

Balik dari umah mertua..selalunya aku singgah balik umah mak..
layan tetamu tak lain tak bukan pakcik/makcik aku ..
kalo tak pun pegi umah kawan2 yg tak beraya di kampung..

Ada umah kawan aku tu ..petang raya aku pegi umah dia..
Maknya hidangkan laksa johore..yg sangat mabeles..
aku tambah sampai 3 kali..memang sangat clust laksa johore..ituh..
terbayang-bayang diingatan aku ..

..gambar makanan tak sempat nak snap ..

budak tembam ..payah nak ajak bergambar..buek perangai jew..

alkisah nak jadik citer.. malam raya pegi jalan Tar..konon nak cekup tudung baru kaler purple. udahnya nan ado tudung asik nampak orang jew.. jadik pakai tudung purple buruk jew..
along pun pakai baju melayu 3 tahun lepas kot..aku pun tak buat baju kaler purple.. pakai je..tahun2 lepas punya
attyfir & co


p/s:Baju melayu fir..tahun nie
dah rabak dah ..kat lutut eh..huhhuuhhuh..

40 comments:

SePia said...

Apsal rabak tu?
he2.
Fir ganas sgt eh.
Xpe2.
Semangat raya.

DYLA said...

comeynya anak dara kty dgn kebaya purple tu...

napa dah rabak baju fir? jatuh ke?

Cik Wanie said...

wah kak atty pun konsep purple jugak ker???
samalah ngn wanie,
hik hik hik...

rindoo sama akk,
bila mau jumpa yer???

mcm mana blh rabak nie?
ganas btul anak buah wanie yg sorang tue:)

neezareef said...

hai kty..slmt kembali bekerja..hehe

wah sedondon purple..za taun lps..hehe..

ala kty raya kt mane pun asal ade suasana raya tu sama jew..

sma arr x sempat nk snap gambo mkn2 udah capekk..gawatt..gawattt di pg raya..

honeylanz said...

fir terjatuh ke? raya ni sronok sbb dpt jumpa saudara mara, kwn2.. bkn senang nk bkumpul mcm tuh kan..

Dee said...

purple kaler u..cantik..kty..ganasnya fir..lasaklah tu eh..

masviona said...

selamat hari raya kty....salam lebaran dari team masviona.com sekeluarga ye

masuk opis keje dah menimbum ler xleh nak layan blogwalking sgt daaaa...huhuhu

cHeRyNa PiReS said...

suka sangat2 dengan baju2 purple tuh! rasa nak masuk dlm monitor...argghhh...!!!

* alangkah bestnye kalau sha di melaka sekarang...lama tul tak merayau2 di sana (macam hantu pulak)

ArPeGGiOS said...

biasa ar ..budak lelaki memang lasak...hehehehe.. baru la hero.

cantak baju akak..

selamat hari raya buat kty sekeluarga

@--- Sueanne ----@ said...

purple itu sweet..heheh
sian fir..jatuh ke kty?

FIESYAH said...

buat pe fir tu sampai rabak seluar die...lasak ke @ jatuh...

SELAMAT HARI RAYA

leadleedeea said...

mmg terkojut baca baju raya fir da koyak taw..sangat ganas fir nih yek? heheheheee~!!

atty's said...

lead ~ tu ar..dah koyak..huhuhuhuh..

Atie Yusup said...

boy biase la hebat tu baru bape hari raya, tak pe ade kenangan raya 2009

momguess said...

huhuhu
baju raya dh koyak erk fir???
xper taun dpn suruh mama beli 3 4 pasang
so kalo koyak no hal
lalalalala

:: p R i n c E s S _ N :: said...

sweet laa k.ty & family in purple...ayo fir..suda rabak ka...baju kakak cun ok...

suhaila-ab said...

raya kat memana pun ok...

Syima Syaz said...

raya kat bandar lagi ok...hehehe

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

lite-lite pepel karer gtuh! =D

MuMMy 2 Haqq said...

walopon cousin fir sume girl..mama dia jgn belikan lagi ye baju tido kaler fink. hahahhaa!

rasp said...

papel karer...i loike!
fir jadik hulk ke sis *ihiks*

MaMaQaYPo FaMiLy said...

PURPLE mmg lawa... anak2 Atty pun comey2 bila berbaju kebangsaan (termasuk mama abah dorang la)..

Kitorang tak ikut TEMA tahun ni.. Rojak jer.. hehehe

atty's said...

eta ~ takpe..yang penting happy masa beraya..

nURmALa mAZLan said...

wah!!!!!
kty thn ni pepelisyes..
ahahaha~
kita pon beraya KL je kak
uhuks

☆ lieya latif ☆ said...

wah kak, comel ko berpurple kak....awat si fir muke masam balik pintu tu....tu ar kak, mesti ko lambat bagi duit raye nie....keh keh keh ....

biase la tu kak, budak lelaki...lasak la tu sampai jatuh.....tak memasal dah baju raye dah koyak ....he he he

LotsOfLove-Pearls said...

sekitar kawasan rrumah LOL sangat sunyi..

ramai yg balik kg..

Raya pun takleh..

huhu..

TiNiE said...

kakty..
salam aidilfitri yer...
maaf zahir dan batin

CuTeMiUt78 said...

hik..hik..hik.. selamat hari raya kty..maaf zahir batin ya..
thn ni kty purple ya.. ala takde yg perasan pun klu baju tu thn2 lepas yg punya.. janji blh pakai lagi kan..
napa baju fir sampi rabak dah..?? ganaz aarrr fir

ibu_umairah said...

apasal baju raya dah rabak......aiseh men

kak ina kl said...

salam atty's..amboi sempat lagi ronda kat jalan tar malam rayer..akak tak koser nak gi..dulu gi..org ramai giler..susah nak parking pulak tu..

suka dgn warna purple..sejuk aje mata memandang..

p'na mama oja said...

akak lalu kg p'na awat x calling²..p umah sapa kat sana.. tah² sedara..

dah dekat la tu.. awat x habaq bole singgah umah..

♥cybermummy♥ said...

kenapa muka fir cemberot je ..
Alahai !! anak bujang muka dah encem2 tapi cemberut pulak .hehe
Adat lah katy anak lelaki .Anak saya pun sama jugak baru pakai sekali jahitan suar dah terburai huhu.
tapi tak pe lah maybe dia org ni excited jumpa members2 time2 raya ni tu yang over ganazzz :p

mamaadam said...

kak.. selamat hari raya.. takpe kalau bukan baju baru pun janji sedondon nampak meriah kan..

atty's said...

pna ~ na ade kasi no ..tp kty lupa nak save..takdan nak singgah sbb ikut org.tp masa lalu kg pna..terbayang ..pna..hehehe

finee ~ tu ar ..kan .janji sekaler..

cybermummy ~ diaorg leh geng nie ..

Cikgu Ayu said...

walaupun bukan baju baru ttp nampak meriah gitu..satu fmly satu warna, satu malaysia...slm aidilfitri tuk k'kty n fmly

~PakKaramu~ said...

Salam ziarah dari Pak Karamu

JIVEBUMZ said...

kak ty serba pepel! cantikkkk

neway selamat hari raye kak maaf zahir batin yer

[-suziey-] said...

selamat hr raya kakty..xpela kat mana pn..yg penting semua famili berkumpul..pasti meriah..xgitu:)

umangaih..gans nya fir..dh koyak dh baju raya thn ni:p

MaMa aYiN_FaSHa said...

wahhhhh kty..cantik tema pepel ari raya ek...baru sempat blogwalking la kak...blog pon x berhapdet..jengah umah kengkawan dulu..hehehhe
Jatuh ker fir tu sampai dah rabak suar raya??? hehehe

mummYaeesh said...

sweetnye perpel...selamat ari raya k.ty..maaf zahir batin..

awat rabak??jatuh beskal lagi ek.