Aug 18, 2009

Akak & Firdaus

kedai ni baru je buka..
kat area sek 8 ..sebelah klinik lita alis.



salah satu baju di atas ..baju pilihan akak..


hasil rembatan.. sepasang baju kebaya utk akak.. 2 jeans tuk fir..dan 2 tshirt ..setakat ini..hehhehee kan leh caya..kang nak raya kang ..jalan2..jumpa lak yang berkenan.. mcm akak ..selain beli baju siap..baju yang ditempah lagi ..

**************************

Ni citer basi ....ate ..aku bz kan lastweek..
ngn bercuti lama nya ..dalam bercuti tu ..
sempat gak lah aku ngn akak ..bersopink2..skit..utk raya ..
sebab bila pk2..nanti nak posa..memang tak larat nak sopink dah ..

jadi minggu lepas masa aku bercuti tu ..kitaorg sopink baju fir..ngn akak..
ingat nak cari baju aku ..jugak..tp nan ado size..bila ado..tak kenan lak..
takpe..yang penting baju anak2 dulu..baju mamanya nanti ..bila2 pun boleh ..
yang penting anak2 happy nak sambut raya...

65 comments:

Aliza said...

tahun ni sy beli yg readymake jerr.. tukang jahit dah tak nak terima..hhuhuhu

atty's said...

kty pun cadang gtu gak aliza..jom kita sopink sesama..

De' Sal said...

wah3 meriah sopink yer.....sal pun dah sopink tuk anak2,lega rasanya, cuma tuk mak anak tak abis lagik.

Hotmama said...

Salam singgah;
Ingat tak saya?kita jumpa masa mlm Yoyooh award tu.saya kawan yati sawanila.Anyway...cantik baju kat kedai ni...nak kena terjah ni

MaMa aYiN_FaSHa said...

Gitula akak yer bila dah ada anak nie..yg penting anak2 yg standby dulu..kita punya esok2 pon x pa..or readymade lagi senangkan..
p/s: huhuhu..bila la nk kuar gi beli baju raya ayin nie..sebuk memanjang..heheheh

MaMaQaYPo FaMiLy said...

utk akak & fir jer? utk Atty, Along & Adik tak ada ke? hehehe

p/s: ni mesti bulan POSA lak ni...

niza salleh said...

cantik baju kebaya tu

CT NORAMIZA said...

kakty, berapa range harga utk baju2 kat situ, cantek2 la kak :)

syanis said...

uit lelawa bebaju kat situ kakty... mahal dak... kak ty regenyer...

berkenan plak tgk yang kaler mcm gold oren yang tersidai kat sebelah kebaya hitam tu.....

atty's said...

sal ~ sama ar ..utk mama nya lom abis lagi

hot mama~ yeah ..ingat2..nanti kty terjah blog ye ..

atty's said...

ieda ~ takpe..tuk ayien senang semua kaler pink ..

eta ~ tu ar..tunggu along bonus lak ..

alona&ain ~ massa pergi aritu tgh promosi ..range dlm rm150 gitu je.

atty's said...

niza ~ akak amik baju kebaya tu ler.

Softtouch [Hanim] said...

sy baju raye belum lagi shopping..selalu beli last minute..masa bulan pose, br terasa kemeriahannya..yelah kty, baju anak2 yg penting. Kita punya nnti2

MuMMy 2 Haqq said...

samala cam saya..nak shopping raya kena cuti 1 hari..

momguess said...

cantek arr baju2 nie
ina pon raya nie beli yg dah siap jer
huhuhu

Wan Anis Sorfina said...

bergaya sakan ni ~

atty's said...

muza & ina(momguess)~ jom sopink sesama..
anis ~ anak2 je tuh..omak eh lom beli..

neezareef said...

senang ek kty dah siap2 sopink utk anak2 nih..nnti dah poser x ler nk pk nk sopink ape tggl bli kuih raya je la kan..

atty's said...

za ~ nanti nak raya..sopink lagik lak..pow along lak ..

ida sazarina said...

kak...
shoping ye???
nak gak!!!hehehhee..

atty's said...

ida ~ jom kita sopink sesama..

Maswani said...

salam kty..awal2 dh sopink ni..pasni byk lg la tu nk borong..hehe..
saya pn nk gak..

nza said...

wah, dh shooping baju raya ke???? jelous weh...

nURmALa mAZLan said...

macam cantik2 je baju kat kedai tu kty

joegrimjow said...

perlukan tenaga?
hehe

atty's said...

maswani..hehehe..sopink skit2 dulu

mala ~ mmg cantek2 tau gilo kalo tgk

joe ` tak perlukan tenaga ..tp perlu kan uwang

ratna said...

cantik2 gak baju kat kedai tu. patutlah kena rembat.

asna cute said...

wahh sis dah strt shopg tuk raya ker hehehe =))

atty's said...

ratna ~ mmg lawa2 baju kt situ

asna ~ skit2..dulu nanti takut tak larat..ekekekke

rizz said...

shnteknyaa bjuuu

sweetfiza said...

tahun ni raya ngan kain batik je la ...
tp utk anak pun beli yg ready made je ...
dah x de org nak ambik tempahan dah skrg ni ...

honeylanz said...

cantik2 bj kt situ. has br sepasang je br ry nye... blom buat budget lg...hehhee

LotsOfLove-Pearls said...

baiknya mama...
anak2 pun happy jer...

mama nya pun beli lah juga baju...

biar sedondong ngn anak2...

hehehhee..

Dakjaat™ said...

jgn plak ada orang berhasad dengki ... tak pasal2 takde orang datang ke kedai baru nie... :0

KiMiE said...

hehehe..salam kenal...

Faizah_Haris said...

wahh cantik2 laaa.....mahal tak? huhuhu...thn nii tak pk nak bli baju raya ape? hukss3....

Nana said...

wah cantik2 nye baju..baju raya xbli lg ni.bli dh siap je la

Liza said...

mana ada criter basi tu, nak gi survey lah tempat nie

Dee said...

lawa2 eh baju..rega ok ke?

@--- Sueanne ----@ said...

bestnye dah shopping2 kty..
kite pn dah antar kt makcik tuk jahit..

igt nk beli readymade je tp xde saiz ler..besela org tinggi mane ade saiz..hihihi

Lina said...

cantik2 bajunya... sy beli yg siap je utk qistina pun sama memandangkan taun ni beraya dlm pantang

atty's said...

rizz ~ mmg cantek ar baju2 kat situ ..

lol ~ mmg nak sedondong gak nie kalo jumpa nanti

dakjaat ..hehehe..takan sampai tutup lak

[-suziey-] said...

hohohhoh..dh rembat baju raya..erkk kty..yg ponjot biru tu ape..bra ke..ekekek:D

atty's said...

fiza ` takpe..pakai kain batik..happy dpt org baru kan ..

kimie ~ salam kenal

dee ~ harga leh tahan ar ..

liza ~ nanti terjah tau ..

lina ~ tu ar kalo tak smpt kena cari readymade je ..

sue ~ owh sue tinggi ye..kty lak gumuk..

nana ~ leh terjah kedai tuh..

atty's said...

suziey ~ wahahahahhaah..cuba teka..ekekke ?

rasp said...

cantik2 la baju dia..
tapi me rasanya kena tempah..
body cam me nie confirm yg ready made nye semuanya tak muat hehehehe

atty's said...

alor sis..mesti ado nya .leh je ..sis kan nya chubby sgt

mamaadam said...

alahai kak, baju raya adam pun baru sepasang je beli, maklumla 2 mggu lepas ditimpa sakit yang bermacam2 ..nantila bulan pose baru beli, baju melayu dah siap dah..

julie^beth said...

shopping raya memang best!

♥cybermummy♥ said...

Wahh !!! Awal nya shopping raya kty .
Tapi kan ada satu baju yg saya suka lah kat pic atas tu . Apa kan daya tempat nya jauh beribu batu nak gi beli . huhuhu .
Tapi baju akak tu cantik lah .
Mesti bergaya sakan raya nanti .
Kita ni mak2 selalu belikan anak2nya dulu . ialah kita ni dah puas raya dia org baru lagi . hehehe

atty's said...

finee ` takpe nanti leh sopink lagi

julie ~ tu ar kan perabihkan duit mmg besh kan

cybermummy ` yang mana ..pakai size brp..kty beli kan .nanti kty pos kan ..leh jew..upahnya sepasang gak baju raya..wahahhaha kejam..takde ar..leh je kty beli kan ..

lily lotus said...

salutelah sama akak..sudah setat soping

:: p R i n c E s S _ N :: said...

mcm menarikss je kdai tu..harus N terjah k.ty...

adenium said...

awalnya kakty shopping raya... cayalah...

zh-ena said...

buat persiapan awal sng kan..tak la nak dekat raya baru tercari2 apa yg nak..letih

mummYaeesh said...

bestnye da shopping raya ek.. santek la baju akak.. i likeeee..

ape fir buat tertonggeng kat bwh tu..woohoo

Anie said...

tu lah kty kan..apa pun yg penting anak2 happy

CaMaRPuTiH said...

sumer pakat2 soping raya yer kak. bila anak dah beso len plak ragamnyer... layankan ajeeee....

su said...

salam kak atty...

su masih kat sabak bernam lg....bersahur sorang2 la nampaknye su kali ni kak...huhu...kan sronok kalo ade somi & anak2...waaaaaa

Uncle Dol said...

ooo.. sblh klinik lita alis tu eh?

price camne..? ok tak? eh eh.. dia jual pakaian wanita je kan? huhuhu..

=] selamat menyambut bulan ramadhan al-mubarak.. nnt pertengahan bulan pose kita buat majlis berbuka pose sesame yea.. tggu....!

yuyee cap limau said...

kak ty selamat menyambut ramadhan al mubarak
jom kite sahur sesama..hehe

atty's said...

uncle dol..harga nya okeh.tgh promosi ..sbb kedai baru buka..leh beli utk awek.adek.mak..baju org pompuan jew..

yuyee..jom..

CuTeMiUt78 said...

ha'ah.. kak.. yg penting anak2 happy kan.. :D sakan bersopink aarr

dilaOHdila said...

salam ramadhan atty...
wah dah bli baju raya erk
aku ada nampak kedai nih kat seksyen 8 tuh
nampak macam shuntek jek....ada banyak fesyen rupanya

Ms AiReEn MoHd said...

byk tul soping moping hah..aku lum byk lagik neh...kerajaan langit tak humban duit lagik kat aku kak ty..bak seposen