Aug 14, 2009

Interview hanya 5 minit

Hari selasa aritu..aku pergi menghadiri interview kt sebuah jabatan kerajaan..
jawatan ade dua kosong..utk jawatan tu jer dua barisan orang yang nak tunggu giliran..
maybe dalam 50 atau lebih..itu pun selepas tapisan..

dalam 3 jam gak tunggu..sebab panel interview jawatan lain dulu..
yang aku tak suka..kita penat buat kajian..baca mcam2...tapi masa interview..tak sampai 5 minit pun..muka panel pun mcm takde mood..aku apa lagi tgk muka panel takde mood..aku tau le..takde harapan ar tuh..rasanya diaorg dah ade calon..tapi saje je..

takpe ar..sekurangnya aku dah cuba..dapat ke tak..aku tak kesah sangat..
nextime leh cuba lagi..

dapat award dari rina
sebab vote utk amirul..tq rina..


36 comments:

atieya said...

kty .. tu lah kdg2 dowang ni intebiu org mcm2 tu ajer .. sib baik sy dulu dia tak byk tanya .. banyak borak2 ajer. Tapi hasben byk kali intebiu mmg kalau dpt yg mcm tu sakit ati jerk. Tak pe kty .. cuba lagi ..


p/s: interbiu jawatan apa tu??

Kaseh said...

salam ty.. takpe..kalau tak dapat next time leh cuba lagi, kalau dapat then syukur alhamdulillah.. panel tu lapo kot masa tuh..hehe tu sebab tonyok je muka dia..

Na Shari said...

Takpe la Kak Atty, maybe belum rezeki. But, honestly...One of the reason Na kerja sendiri becoz of this kind of situation la...Dulu selalu isi borang SPA, tapi tiap kali interview, mesti interviewer buat ala kadar. nampak sangat yang kita ni bukan the favvy one... :(

julie^beth said...

goodluck kakty..

FIESYAH said...

usaha itu tangga kejayaan...insyallah kalo de rezeki dpt ar sis keje tu...

tapi dlm kerajaan ni diorg wat syarat je utk interview...padahal ade org dah...ni kalo main2 org dlm...

*Miss Geli^ said...

meheheheh..

atas rejeki tu la nanti kak ty..

aku dulu masa interview, sah sah aku tau aku dapat post ni, sebab sehari sebelum interbiu, aku sendiri lipat surat tawaran aku..

kawan aku yang uruskan kemasukan aku ke gomen..hahahhaha...

Abang Long said...

Adu juga yang tunggu bertahun - tahun... tapi akad nikahnya satu minit sahaja ... hehehe

mamaadam said...

Loorr kadang2 memang camtu kak.. sabo jela kalau ada rezeki kty for sure kty dpt

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

gomen kalu bukak interbiu, post nyer satu datangnya sekontena...very the tau =D

nURmALa mAZLan said...

itu normal la kak kalau gi interview kat jabatan kerajaan..
kita hari tu pon sama gak
interview kat LHDN..
baca itu ini
study itu ini
bila dah lelama sket, dia dah interview ramai org, dia dah penat
mula la buat muka..

ALAF21FC said...

Semoga berjaya . :)

mEiZ SHA said...

interviu i kdg2 tu syarat je kak
padahal calon da ada da pun

next time cube lg k kak..:)

kojah said...

papepun all the best kak!!

Dee said...

xpe kty..maybe rezeki kty kt tmpt lain kot..

ArPeGGiOS said...

betul tu...buat syarat jer kekadang.

satu hari pasti ada rezeki kty nak keje gomen.

suhaila-ab said...

kty..panel dah penat la tuh..paham2 je lah..

neezareef said...

muke tkg interview dah benyek ek kty...agaknye2 yg dtg sblm kty tu ampeh ar tu...kot2 kty yg dicari ke..

atty's said...

kalo tetiba nama aku naik za..wahahahhaah..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

smoga k.ty bjaya..xpe..jnji da cube..

Softtouch [Hanim] said...

oklah tu kty..ade rezeki adelah..dari sy kty, pggil intc pun xde...hu hu hu

MuMMy 2 Haqq said...

doa2kan semoga bejaya interview tu..

Zura said...

interview ape xsmpai 5 minit...propaganda je tue kdg2

Nana said...

ala..kdg2 kan klw inteview dia wat sambil lewa tu saje ckp syarat je..padahal orang dia dah ada.
mcm sy penah intebiu dulu kt sbuah bdan berkanun ni kan ada ke dia suh 2 orang skali masuk?pastu intebiu 2orang skali gus.bengong

CikguZue said...

salam atty,
wah sedia macam nak masuk periksa,kan. takpela. insya-Allah jika ada rezeki, tak ke mana. bykkan doala kita. saya pun nak priksa ni...huwaaa...kadang yg ditanya takde pun dlm buku. sabor jela.

zh-ena said...

takper k.atty asalkan kita dah mencuba kan

Syima Syaz said...

GOODLUCK KAK ATTY
takpelah...nih baru 1st step.mmane tau ade rezeki.byk2 doa k....amin!

atie said...

ko interview keje pe ty, gud luck yer

secretname said...

biasala kje kerajaan mmg camtu..try SPA plk..gd luck ye

cHeRyNa PiReS said...

diorg mmg macam tuh...tah bile nye nak ade mood:)

nadrahfihil said...

kakty.... insyaAllah rezeki kakty ade... =)

[-suziey-] said...

ala kty..besela..dorang ni kadang procedure je kena intvew..padahal dh ade dah sedara mara yg jadi calon..kadang buang masa n bg harapan palsu kt org..

MaMaQaYPo FaMiLy said...

camtu la kalau interview GOMEN... MaMa pun dah penah kena camtu... Buat ngabihkan MASA jer nunggu nyer...Last2 dorang amik sedara mara...

adenium said...

err... satu panel untuk banyak jawatn ke kakty..biasa panel.. berbeza untuk jawatan berbeza..
apapun..semoga kakty berjaya... :-)

CINTAMANISZ Lite said...

Apa2 pun..sy nak ucapkan semoga Atty berjaya..
Kkdg kita tak tau rezeki kita. Pasal rezeki kita bukan terletak pada penemuduga tersebut, kan? Semuanya dari Allah jua..
Semoga berjaya..

sweetfiza said...

maybe xde rezeki lg nak keje gomen ...
kena cuba lg next time ...

CuTeMiUt78 said...

opsss.. dah ambil rupanya award kita ya kty.. lupaa aaarr..
takpe la kty.. cuba lagi lain kali yo