Jul 4, 2009

Live Traffic Feed Tutorial

untuk Blogger baru..mesti lom ade widget niekan..

Widget nie utk kita tau dari mana kitanya reader datang..
aku kasi yang nie sbb free..masuk sini ye
http://feedjit.com

lepas tu amik yang free tu..klik kt Get a JS Widget!
nanti kuar camnie

amik yang Live Traffic Feed tu..kan nampak ade code

copy paste code tu

Ikut arahan utk ltk widget Live Traffic Feed to your blog :

  1. Login to blogger with your ID.

  2. At the blog , click Customize.

  3. Click Add A Gadget .

  4. Click HTML/Javascript

  5. Pastekan code yang kita copy tadi paste kt HTML/Javascript lepas tu save
<script type="text/javascript" src="http://feedjit.com/serve/?bc=FFFFFF&amp;tc=494949&amp;brd1=336699&amp;lnk=494949&amp;hc=336699&amp;ww=160"></script><noscript><a href="http://feedjit.com/">Feedjit Live Blog Stats</a></noscript>

okeh selamat mencuba..





7 comments:

ije said...

blog ije pun xde benda ni. nanti rajin nak menambah, ije buatkan. berguna gak kan benda ni. ehe

Kekuatan, Kepuasan dan Kebahagiaan said...

Tambahkan ilmu ...

Ena Qaisya said...

takle la atty..
aku bukak link dia pun, dia leh kata 'Oops! This link appears to be broken' cinabeng sungguh r huh!!!!

julie^beth said...

kakty, camne nak tukar template blog tanpa hilangkan bende2 yang dah diletakkan kat side bar ye?

atty's said...

ena ~ ko copy je code yg ade aku ltk..tuh..

julie..~ tu kebykannya ,kalo tuko template..mesti ilang widget..nak senang..julie ..kena copy paste dulu widget tu..nanti masuk kan balik..

neezareef said...

sharing is caring..tq

CuTeMiUt78 said...

hik..hik..hik.. kty ni memang baik hati tau.. siap copy n pastekan code tu.. kita pun dah buat dah.. :D