Jul 9, 2009

FirDaus Kena Marah


Semalam masa aku amik Firdaus.
Nenek dia kasi tau ..

Firdaus Malas nak buat kerja sekolah..

eeieiieie..geram je aku bila dengar..aku senyum je depan mertua aku ..
masuk kete aku cakap..napa malas..??

makan jew tau..lapor bising..keje sekolah malas nak buat
geram sangat aku ..
balik tu ..aku dera dia ..buat keje sekolah dulu..baru leh makan.kalo tak jgn makan..

kebetulan..dalam kol 6.30 pm camtu aku bukak citer..astro 105
citer ..BECHA usang..

kalo malas sekolah..malas belajar..nanti dah besau..bawak je becha cam org dalam tv tuh..
terus rajin firdaus buat keje sekolah..lepas abis citer..tu suh tido awal..kalo tak esok nanti ..malas nak pergi sekolah badan penat lew..ngalah orang kerja..lagaknya.

p/s: tetiba je kalo korang nampak read more..tu..takde maknanya..mcmana tah leh ade lak readmore..no more to read ade ler..




dan tak lupa aku dapat award dari zati..
sebab jadi follower kt blog dia..
tq to zati..kty pun nak ucap terimakasih ..sudi singgah blog kty ..nie.

35 comments:

mamaadam said...

Huhu fir kan dah kena marah.. sabo kak sabo.. tapi kan dedulu pun mak saya selalu bagi ceramah supaya dah besau nanti tak jadi pengayuh beca.. berkesan kak, terus rajin hehe

ZARA 札拉 said...

cian kena marah dgn mak ya fir?

uhuks~

atty's said...

finee ~ kesan eh..dah le citer tu sedih

zara ~ nakal sgt..kena marah

Ena Qaisya said...

HAHAH SIAN FIR...
anak dara aku terover rajin plak.. p mana2 pun bawak buku tp 6thn dah ade keje skolah ek...

ninie said...

hehehe...sama jek kak ngan anak saya... tapi tgk kawan-kawan yang anak ppn ni rajin2 kak...

atty's said...

ena ~ ade keje sekolahnya

ninie ~ budak laki ni ikut mood kot

*ayu* said...

marah untuk kebaikan tak pe...
:)

Cik Wanie said...

alolololo,
fir kena marah ngn mama yer,
x per x per,
sabtu nie ada org yg akn pujuk + layan fir ok,
wakakakakakakaka..

siapakah dia?
tunggu;)

bintangku said...

marah utk kebaikan dia jgk... tak per... bkn marah ngan angkat tgn @ kaki, tu yg bahaya..

salam kenal yer... :)

Dee said...

kty..cam kita2 je kan..ada masanya malas..gitu gak kot si fir..xpe..nti oklah tu..

nURmALa mAZLan said...

huhu~
takut pun fir kena tarik beca dah besar nanti

rizz said...

hah firdaus nakl ye hehee

atty's said...

AYU& bintangku ~ TU AR KENA MARAH GAK TU, salam perkenalan utk bintangku

WANIE ~ jgn pujuk dia tau

dee ~ tu ar ade mood gak tuh

mala ~ tu nasib ade keinsafan..kot dia kata besh..

rizz ~ nakal ar mcm abg rizz

leadleedeea said...

tulaaa fir, sape suh makan je tanak buat keje sekolah? haaaaa teacher pon marah neh..teacher garang tau~!! hehe~!!

De' Sal said...

Budak laki memang cam tu Atty,cian pulak fir kena denda.

Softtouch [Hanim] said...

cian fir kene marah..bdk2 kan kdg2 mood dia turun naik sket..he he he..fir rajin2 blaja tau. kalu x kene marah lagi ngan mama...

atty's said...

lead~ marah dia lead..ngn mama tak jalan

sal ~ bior dia kena denda taknak dengar ckp

hanim..huhuh..tu ar mama dia marah dia bolayan je

☆ lieya latif ☆ said...

wah dah kak tukar karpet umah nampak....cun dan besar laaa heheheh....

hayoooo kan fir dah kene marah ...tu ar sape suh tak buat homework....beskal dah dpt....tgk wayang dah dapat.....pasni rajin2 wat homework okey....

syanis said...

ALAHAI SIAN FIR KENA MARAH

neezareef said...

kty..haku x sanggup nk tgk cter tu tau dah msti sedih punye...

bgs lak fir leh berkesan lak dgn cter tuh..hihi

aah la kty ade read more...

ratna said...

geram sungguh akak yer.. kdg2 kita kena ada satu contoh mcm penarik beca tu baru diaorang tu semangat sikit nak belajar.

zh-ena said...

ciannyer firr jatuh basikal..ader lg ker tanda kat pipi dia tu..cian

tu ayat ayah ena tu..malas buat keja sek jd la org angkut pasir bila besar..terus pulun buat kerja sek :D

Sham Ummi Echa said...

ala cian fir kena marah.. tp utk kebaikan kena la marah jugak kan..

Ummibatrisya said...

bukan atty aje yang suka bebel, ummi pun suka bebel kat batrisya sebab malas nak buat homework

alahai, selalu ummi baca contoh yang macam atty bagilah. takut pulak dia

alahai anak-anak zaman skrg :)

Mrs Taj said...

read more? dia srh read and read and read blog akak lagi dan lagi dan lagi la maknanya tuh!! iskk..

masviona said...

tuler fir malas² sgt kan dah kena marah kat mama...lenkali kalu mls² lagi bior aunty lak yg marah....uhuksss...avin damia dah biasa dah dgr aunty membebel...kita tgk fir lak nak????ahakssss

Nana said...

hehe..cian dia

kakyong said...

anak2 memang camni kot kak.. kena denda sket, gertak sket baru nak rajin belajor kot.. fikri yg 3 thn lebih ni pun kdg2 saya gertak gak... hahahah

MaMaQaYPo FaMiLy said...

mmg peringkat umur 5 @ 6 tahun ni, camtu kot pangai nyer? sama ngan si achik kat umah ni... makan mau, cakap pandai, tapi kalau bab homework.. main2 jer.. sekolah pun pagi2 mmg letih nak memujuk..

tahun depan dah nak darjah satu.. camne tu ek kalau dok malas2 lagi ni?

atty's said...

lieya ~ tu ar dah dpt mcm2, malas laghinya

ain ~ padan muka dia kena marah

sham tu ar utk kebaikan gak kan

mrs taj ~ read more takde maknanya

atty's said...

mas nanti jumpa fir marah tau..

nana ~ takyah siankan dia..naugthy

kyong& eta ~ tu ar kyong kena gertak sikit..sama ler pulok eta..budak laki nakal nya len mcm ..

ct rahani said...

cian fir kena marah ek ngan mama.. x pe pas nih fir kne rajin2 wat kje sekolah.. hehehe..

aka tu la kiter klik gak read more tuh.. tp x der ape2.. gimik je eh.. ekekeke..

mummYaeesh said...

wah kejam nye siap tak bagi makan...adoila..kurus la fir mcm ni..hiks

Yan said...

rase cam kesian budak2 skang... tadika pun dah ade keje sekolah... ade test bagai..
dulu time yan cam takde jek...

CuTeMiUt78 said...

heh..heh..heh.. gitu ya fir.. eemmm bagus gak kan kty.. ada kesan tu..