Jul 3, 2009

Clutch Kancil ku

Hari ni aku pergi keje naik kancil ler seperti biasa
memang sejak akhir nie..
aku rasakan kete kancil ku tak berapa pick up ..

lemau je rasa..lagi kalo stop kat traffic light nak jalan ,..balik..jenuh
camtu jugak ler kalo nak masuk simpang..

leh buat aku accident jer..
tadi masa aku gi site..ganti bos aku ..
ade ler kena naik bukit skit jalan tu..

kete kancil ku buat hal...
takleh nak naik..asik nak undur jer..dah ler belakang kete aku lori besau gedabak..

nasib ler lori itu faham..jadiknya dia undurkan .lori tu sikit..
aku dah nak gelabah sbb takut kete terus turun..lepas tu hentam itu lori .
aku tarik nafas panjang2 try lagi..alhamdullilah naik..

tapi aku amik masa 5 minit gak..sambil tenangkan diri dan cuba..
lor nie aku balik umah tuko kete..
nanti bawa kancil jumpa doc..ngn along..

tadi aku dah bawak..mekanik kata clutch kancil dah haus..
nak kena tuko..petangkan suh along ar bawa..

21 comments:

aRe_uDear said...

kak atty..tue nak minta tukar kete baru ler tuh.. hehee ;)

atty's said...

ayu~ rabak den, baru je beli kete baru..ekekkeke..buatan malaysia..

AiZouL tHe aBg keChiK... said...

tuko kete trus..hahhaha

neezareef said...

la ktyy....seb baik ahh x ape2...mujur ek...

kena la cek tu ape yg ptt tuh

rizz said...

kete kncil mmg ssh sket kan

syanis said...

alahai.... nasib baik x apa apa kan kak ty

:: p R i n c E s S _ N :: said...

uhuu..nk mntk tukau kete br kot k.ty..hihihi

Softtouch [Hanim] said...

bahaya tu k.ty...sbb dia mngundur kebelakang bila naik bukit. Kalu sy mau terus stop kete tepi jalan smbil nangis2..he he he
Hopefully lepas ni kancil tu dah ok dah...

Ena Qaisya said...

brani gak ko bawak keta haus clutch ek.. pasni cek btol2 tau atty.. kang merbahayakan diri

Ms.Lilies said...

sib baik selamat sampai umah....dia suh tuko kete baru tu hehehe

kojah said...

pe lg kak...kete bawuuuuuuu la...hehe

niza said...

bahaya kak oooii....keta org bwk jln ke dpn...ko kak jln ke blakang...repair cpt2...

atty's said...

aizoul & N..mana leh tuko..mana nak cekau money..ekekee

za ~ tu ar clutch dah haus..kena kasi minum air sirap..

rizz ~ kancil gitu ye rizz

atty's said...

ain ~ tu ar nasib takde apa

hanem ~ kalo memula dpt lesen mau aku kuar..suh org tolon

ena ~ wokeh...miss u lah ena..takecare okeh ..

lilies..takde dalam belanjawan..ekekeke

atty's said...

kojah ~ wahahhaha..bak sini duit.kojah kasik..kty .ekekeke

niza ~ tu ar len pesen lak kete kty hah..undur je..ekeekek

ninie said...

iskh bahaya tu nasib takde ape2 kty...

leadleedeea said...

itu maksudnya kena beli keter baru...heheheheheeeee xkan x phm2 kot kan..hek hek~!!

miela77 said...

salam perkenalan...iela pun pakai kancil gak wat g keje...mmg biasala tu tapi kancil nie jimat belanja tu je...:p

ct rahani said...

seb baik x ape2kan kak.. klu sy dh nangis dah tuh.. huhuhu..

PurPle said...

dulu kete kancil selalu problem clutch ni. mmg bahaya lah. harap gi baiki ni, baik terus lah, x berulang lg.

[-suziey-] said...

ala tukar je ixora ke..eekekek:D