Jul 24, 2009

Botol Air tak boleh bawak..ke sekolah!!!!!!

nie semalam aku pergi jaya jusco..cari adiah utk anak kawan aku ..

sambil tu tengok carpet kecil.
ate umah pun kecil dan comel mcm tuanya blog..comel ke ????



akak lak rembat towel..satu ..
mamanya rembat apa weh....?? nan ado..keutamaan anak diutamakan..


Teringat masa memula firdaus masa sekolah tadika..
aku ade belikan botol air..

tapi masa petang aku amik dia..
kat umah nenek..

firdaus cakap..cikgu tak kasi bawak botol air ..
jadik sejak dari aritu mmg tak penah ar bawak dah ..
aku tanya gak..abis kalo haus..camner..dia kata mintak je ngn kaklong..
(kaklong adalah tukang masak kat tadika tuh)
lagipun dari citer firdaus..dia mmg cukup makan dan minum di sekolah..jadi aku takde ar risau ..

dan selain botol air..pengasah pencil pun cikgu tak kasi bawak..sebab aku kurang pasti skit..
cuma fir cakap..semua pencil or pencil color ..kena pasti kan..asahkan kat umah ..

sampai sekolah takyah lagi nak asah2 pencil...
jadik ari ni firdaus stat sekolah ..semalam aku dah pastikan semua pencilnya siap berasah.
(betui ke penggunaan asah..berasah..belasah jew ler ..ekekekekeke).

*****************************
dapat award dari ena qaisya
Write 5 interesting facts about the person who gave you this award
1- dia nie aku suka ..sebab cara dia yang berterus terang tak hipokrit
2-kuat makan cokelat..len kali share eh ..
3-walupun brutal tp sensitive.tp tak tunjuk.
4-ada dua orang anak dara..dan coming soon .lagi
5- panas baran katanya..tp cepat cool..

Note down 10 interesting facts about yourself or your hobbies

oleh sebab dah banyak kali aku dpt tag nie..
korang klik kt sini untuk tau faktau auta tentang diri aku
tentang atty's

award ni aku nak kasi ..pada pengomen2 tegar aku ..yang rajin masuk blog aku ..
tapi aku nak kasi award je..yg fakta auta tu taknak buat pun tak pe..ar..

44 comments:

syanis said...

herm... takut hilang kot kak ty

Ms.Lilies said...

botol air x bleh bawak??
1st time tau ni...adala tu kot reasonnya...

miEz haNeM said...

mana bley kak :)
cian budak2 tu..if cikgu2 tu pun tau rasa haus..apatah lagi budak2..
tak paham..tak paham:(

sweetfiza said...

ye la takut hilang kot k.ty..
bebudak la katakan...

Umi Rose said...

uish...biar betul tak leh bawak botol air.....1st time gak dengar nih..apa alasan cikgu tu kak ty...tak logik lah....

Dee said...

ngan laju je aku amik kty..aku rasa sbb nti bersepah kot dorang asah2 tu..n air tu takut tumpah..cikgunyer nk jaga kebersihanlah tu..agak den yo...

[-suziey-] said...

cikgu xkasi bw pengasah pensil sbb 1 bahaya..lg satu sbb xnak kelas dia bersepah ngn habuk pensel yg diasah..ekeke;D

atty's said...

syanis,lilies,hanem,fiza,rose ~ cikgu ade siapkan air .sapa nak minum g kat dapur kelas..

dee ~ dari citer fir kan ..ade yg bergaduh pasal shapener..tu yg sjk kes tu takleh bawak dah

suziey ~ ya..satu lagi ..cikgu malam nak layan budak sepah2..

rizz said...

tringat lak mse skolah ahha

joegrimjow said...

ishhh
kene beli yg xcam botol air

oli said...

pelikkan kenapa tak aksi bawa botol air kan?

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

comel ler jugekzzz...

*menjawab soalan dalam entry tu...kikiki ;D

lily lotus said...

takut diorang main bebaling kot :D

atty's said...

rizz ~ gi ar sekolah balik..ekekke

joe ~ mcm apa eh

oli ~ sbb cikgu ade dah seediakan

Sham Ummi Echa said...

nape lak xleh bwk botol air??? pelik lak..

Softtouch [Hanim] said...

haah danish pun sama..cikgu dia suh asah pensel siap2..sy pun sama keutamaan anak didulukan

Hezesuze said...

ishh peraturan sengal tu kty...kuikuikuik

atty's said...

nuar ~wakakkaa..comey ye..bluweek

heze&sham ~ agaknya tak mau budak2 tu asik kencing je kot kalo byk minum

muza ~ tu ler kan ..anak2 dulu baru kita

lily ~ tu mungkin jugok..

ibu_umairah said...

botol air tak boleh bawa?first time dengar nie.........

honeylanz said...

ok gak sbb dah disediakan drinking water kt sek...

atty's said...

ibu_umairah ~ sekolah dah sediakn air minum dan makan ..sekali

has..tu ar ..jadik tak perlu bawak .

ZARA 札拉 said...

hehehe~

towel je ?

Abang Long said...

Itu memang peraturan sekolah. Untuk kebaikan pelajar. Hasil perbincangan PIBG.

masviona said...

gitu lak eh kty...ermmmm ada lah tu kot reason yg munasabah napa cikgu dia xbg bawak tuh...xkisah lah kty janji dia bagi anak kita minum bukannya tak bagi kan...hiksss

rasp said...

there must be a reason lah tu kot..
ikut aje lah sis atty kan!

~~ciklinn~~ said...

kenapa takleh bawak lak yer kak?? ermm musykil2..

Corey said...

Strictnya..
mungkin nak elak budak2 buat senjata bergaduh kot hehe.

MaMaQaYPo FaMiLy said...

senang nyer... sekolah Achik kena bawa sendiri bekalan sebab sekolah cina katakan.. bimbang gak, dia termakan makanan anak2 cina yg lain.. selalu pesan macam2 sebelum gi skolah...

Syima Syaz said...

haa?botol air takleh bawak??
ok saya rasa saya tau nape:SEBAB NANTI MURID ASYIK MINUM N NAK GI TOILETTT JE.CIKGU MARAH..

tak leh asah pensel kat sekolah:
CIKGU TANAK KELAS JADI KOTOR SBB ADE SISA ASAHAN..

berapa markah kak atty nak bagi?

Yan said...

pelik juga yer rules2 nye tu...
mula takleh bawa botol air.. coz makan minum cukup kat sane..
igtkan takleh asah pensel kat sane.. sebab derang dah sediakan pengasah.. so budak2 tak yahla bawa sharpener

arnirina said...

agaknya takut ilang kot..tu psl cikgu x bg bwk..

LotsOfLove-Pearls said...

Salam Kak..
dulu masa budak2 LOL terpaksa jugak bwa air coz aktif lari2 kat padang.
Siap bw 2 botol coz utk kwn2 lagi. Huhu..

'pengasah' pensel xleh nak tiup. nnt xtajam..
Haha...

Pocket said...

gerimit (Pengasah pensel) tu tak leh bawak pasal buleh dijadikan senjata.
Kalau anda bukak skru tu dan anda akan dpt pisau yg tajam utk mencederakan org :)


ahhahahaha buleh ker?

neezareef said...

kty tak tanye lak cikgu ek nape x bg bwk botol air sama pengorek tuh..agaknye cikgu ade pengorek beso kt skolah so x yah bwk kecik2 kang ilang kot

Anie said...

naper lak tak leh bawa air yer...susah gak kalau bebudak nak minum jer nak kena minta..

amizah said...

a'ah!! sama la ngan anak akak...sebab sekolah tadika kut! kan sekolah tadika ada dapur dia kan!! cikgu kat sek akim pun sama tak bagi bwk...tp tu masa tadika 5 tahun ler...tadika 6 tahun dah boleh bwk...skrg tiap2 hari bwk bekal air..

Wan Anis Sorfina said...

oo tak leh bwk ke? cikgu tak mau budak2 sepah2kan kot ~

[S]itie [B]Um [B]Um said...

tp ape salahnye bwk botol air sdiri? lebih terjamin kebersihan kan? =)

fq said...

xde2...
nk bwk jugk g skolah...

CaMaRPuTiH said...

botol air tuh kang kot bawa berebut lakkan..nk plak airnyer sedap. :)

pengasah pensil tu mmg lain sketla ni mesti tukang kemas adu kat cikgu kata malas nk kemas habuk pensel bebudak ni kot. kekekeke... :p

CuTeMiUt78 said...

oh gitu la plak.. agaknya bab asah pensel tu...takut bersepah kelas kot kty..
wah..mekacih ya award tu.. kita pun dah dpt dah..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

oo..ade plak x ley bwk botol air ekk...

zh-ena said...

klu tadika mmg tak payah bwk bekalan pun sbb mmg dah ckp kan..

Ena Qaisya said...

macih wehhh tepek award aku.. tapikan atty, ko mmg comeeee...comeeee lote ekekeke