Jul 16, 2009

Berita Terkini.,.Firdaus

semalam firdaus bising nak keluar..dia bhusan..
jadiknya bawak ke Kamdar..nak cari barang sekali


muka banyak sangat kena..
nasib kena budak lagi.nanti mesti hensem balik..

masa ari yang teruk aritu
lemah je badan nya ..makan taknak..

Keadaan firdaus sehingga ari nie..bertambah baik..
alhamdullillah dah tak demam...cuma dia tak bapa selera nak makan..
dah tak gatal-gatal badan lagi..

ari ni aku kembali bekerja..
dan kerja aku sungguh berlambak2 di atas meja..jadi tak dpt nak blogwalking,..
sesapa yang cari aku..nanti aku dah settle keje..aku reply semua message..ye..

thanks pada yang mendoakan kesihatan firdaus..thanks uols..

57 comments:

mummYaeesh said...

hmanggaiii teruknye dia kena..sian fir..abislah lepas ni dia kurus..hiks! selamat bekerja dgn gigih k.ty..ahaks!

CuTeMiUt78 said...

alahai kesian fir ya.. teringat masa mirul kena masa umur dia setahun tu.. lemah je kan.. semoga fir cepat sembuh ya.. :D

kojah said...

ciannya fir...moga cepat sihat dik...kak, amik awards...

atty's said...

watie ~ tengah gigih nie

rina ~ tq ..ye

kojah ~ ok nanti kty amik..

sweetfiza said...

siannya fir...
tp alhamdulillah dah x demam yer ...

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

doa firdaus cepat semboh dan maintain hensem...kehkehkeh :p

ZARA 札拉 said...

semoga firdaus cepat baik..bleh gi sekolah~

^_^

Softtouch [Hanim] said...

ciannya fir..jgn mkn kicap yer fir..nnti dia ada tanda..cpt sembuh ok

syanis said...

cian fir... moga cepat smbuh

CINTAMANISZ Lite said...

Kalo kat Bentong..mmg cenggini ler kalo kena ciken-poks, taruk krim ler. Mandi pulak tak leh..

Tapi kalo kat Tpg..mentua sy tak bagi mandi bersabun, berbedak ke hapa. Tapi kena mandi selalu. Kolah air bilik mandi tu taruk daun bambu. Yg tak kena pun leh mandi air tu sekali.
Tapi bukan nak kata pulak..mmg cepat semboh dan takde parut.
Sy dok Tpg..jadi bila anak2 dulu kena mende ni..sy ikut style sini ler.
Tu ler ye..lain tempat lain caranya.

mamaadam said...

alorrr siannye firr.. mama jaga fir baik2 ye.. jgan la tak makan karang tak tembam macam adam hehe

mama iqa said...

siann fir..semoga cepat sembuh ye..

sue's blog said...

smoga cepat sembut fir..aminn..

arnirina said...

xpe..jap2 lagi encem la tuuu..

Alamfanacinta said...

Hope fir cpt sembuh yerrr.....
Jgn riso kak...kompem nanti ensem smulaaa....Hee..~

[-suziey-] said...

uish teruk gk..hmm seb bek kecik lagi..dh beso nnti xkena kot..org ckp sekali seumur idup;P

atty's said...

alona ~ alor napa tak kasi petua nie awal2..kty buat alas je daun tu..buat alas tido..

to uols.~ tq mendoakan firdaus..sayang uols..

suziey ~ tu ar kan org kata sekali seumur idup ..harapnya lah..nanti tak ensem..

kak ina kl said...

salam atty's..alahai kesiannya tenguk anak kamu tu..semuga beliau dah sembuh.

nama anak kamu firdaus sama macam nama anak akak..

Dee said...

kty..beli produk neem kat farmasi. dia guna daun bambu tu..eloklah utk chicken pox..

Hezesuze said...

haha sib baik fir kene time kocik ni...jgn jd cam ze...da remaja purba ni baru kene...wakaka

kalo ze letak bedak sejuk byk2 kty...lumur 1 bdn baru sejuk je..beshhhh!!

dah gi wat keje..kate menimbun kan kan....huhuhu

♥cybermummy♥ said...

Alah cian nya fir .
Nanti slim lah sbb tak selera makan .
Mak nya pun kesian gak sbb keje menimbun kat ofis .
NAk buat cam mana dah kita jadi mak .
:P

nza said...

alahai keciannya. moga cpt smbuh....

atty's said...
This comment has been removed by the author.
neezareef said...

ala fir byk ek kena kt muka....npk kuar abis tu kty nnti x kena lg dah...

momguess said...

huhhhhhhhhh
mmg sgt kronik
takut aku nengok nyer

Anie said...

teruk gak fir kena yer...

Parut tu kalau rajin letak krim boleh hilang, anie nih malas sungguh tu yg qiesha banyak parut..

atty's said...

k.ina ~ owh anak k.ina pun nama firdaus jugak ye ..

dee ~ alor napa tak kasi tau dr aritu ..huhuhu.baru ingat dee g sabah

marlina ~ tu ar sgt kronik okeh ekekeke

atty's said...

heze ~ kty letak calamine losyen

cybermummy ` tu ar keje menimbun nie

za ~ tu lah rasa dah takan kena kan byk dah tu kuar

anie ~ tu ar teruk.fir kena

ninie said...

sian fir... kat muka dia byk tu... moga-moga cepat sembuh sepenuhnya...

Nana said...

adoi..cian dia cpt baik ye fir

rizz said...

alaa cian kat fir hope get well soon

zh-ena said...

cian firr..semoga cepat sembuh

Mrs Taj said...

cian fir..baik kena chicken pox skang drpd kena waktu dah tua nnt..lg sakit woooooo

Mrs Taj said...

cian fir..baik kena chicken pox skang drpd kena waktu dah tua nnt..lg sakit woooooo

Cik Wanie said...

ala ciannyer dier,
apapun aunty wanie doakan agar fir cepat sembuh ok...

aunty sayang dier...
nanti kita jumpa lagi tau...

huk huk huk

mEiZ SHA said...

owhh da baek da ye dia?alhamdulillah...

ninie plak yg MC arini kak..batuk ni makin worst plak...doc kate pun demam gak...;)

ni da kat umah da

Ietams said...

ala siyan nye fir..
leh okey balik tu kan

atty's said...

uols ~ tq doakan fir ye..harap ilang cpt parutnya cpt ensem ekekeek

atty's said...

uols ~ tq doakan fir ye..harap ilang cpt parutnya cpt ensem ekekeek

Ena Qaisya said...

tak jd ko coti seminggu ek..
moga ilang kesan2 campak tu, kalo idak ilang encem fir hehehe

UnGu VioLet said...

siannye kat die.. moga cepat sembuh yer dik!!

JIVEBUMZ said...

la teruk tu kak.. tak pe banyak2 doa k semoga cepat sembuh yerr

lily lotus said...

yang penting dapat berjalan...

De' Sal said...

Ciannya fir,orang kata kalau kena masa kecik parutnya cepat hilang.

atty's said...

ena ~ along takeover lak

ct rahani said...

x pe fir.. nanti ilang la parut tuh.. konpem encem balik.. hiks..

atty's said...

ct ~ tu ar harap cpt lah..

Luth Textile said...

kamdarrr?
waaa..
sian kt dia.. suh dok umah la kak.. jgn bwk bjalan..

||| PöJìé PööH ||| said...

alahai siannn dia..
rimas wei..
nasib baik pnh kene dulu, so xkene lagi..
hehehe..

ikiqzana said...

moga adek fir cpt sembuh ye.. jgn lupe mkn ubat.

atty's said...

luth ~ abis dia merengek nak kuar..tu nmpk tak muka happy tuh..

pojie ~ nasib dah kena ye..kalo tak..ilang keenseman mu..

zana ~ tq doakan fir

Syima Syaz said...

FIR...
GET WELL SOON!!

atty's said...

tq syima..

adenium said...

aloooooo ciannya fir....
cepat sembuh ye... nnt takleh ikut mama g jenjalan

rasp said...

salam sis...
lama bebenor i tak singgah...
cian tgk fir..doa smoga dia cepat2 sembuh and kembali encem semula..

atty's said...

sid ~ tq tau
rasp tu ar sian gak..dia ilang selera makan ..

dak iecha said...

kty..
kuarentin kan dia..
(bkn kejam, tp tok elak dr merebak)