Jul 17, 2009

Bahulu Lapis..

Align CenterSetiap kali balik kampung
aku mesti...cari ini BAHULU..
tapi kadang nenek aku ..saje je..purak2 lupas..
yang anak cucu suka itu bahulu,,,
semua yang balik semua ..pun bawak balik ..
memasing cepat2 chop..kalo tak abis..ekekekek
bagus ler nenek ....aku.
kali ni dia tau kitaorg nak balik..
dia buat agak byk gak..
nenek aku..selalu amik order..tuk org kenduri..
atau org order banyak2 baru dia buat..tu kdg kalo
balik kampung..asik orang dah booking,,

aku buat entry nie bukan nak promote ini bisnes eh ..
saje je nak citer ..pasal bahulu nie..
aku jugak tidak mengambil order ye..
sbbnya aku balik kampung setahun 2 kali je..atau time ade kenduri jew...
kang order 2..order bulan 7..lepas raya kotbaru dpt..naya je..leleh air liur korang ..naktunggu ..

44 comments:

Cikgu Ayu said...

wah mmg bleh mleleh air liur neh..ruginya xleh order kalau tak bleh bwk blk kg tuk posa nih huhuhu..xpernah jumpa bauhulu cam nih, pertama kali tgk ni

~~ciklinn~~ said...

haiyoo kak..linn pun suka gak sama ini baulu....anak2 lagilah dorang ber dua mmg hantu baulu... so asal atuk dtg jerk mmg dorang bawak baulu...

LotsOfLove-Pearls said...

Kak..

sedanya nengok kala kelaparan nie...

hehehe..

Ms.Lilies said...

ada ek bahulu camni....1st time tengok ni...macam sedap je...

ikiqzana said...

sis.. nmpk sedap la. wat la bisnes, tmbh2 lg nk raya ni. mesti masukkkk...

klu org order.. nenek sis antar courier je.. kan skrg zaman dh canggih.

klu bole zana pon nk gak. hehehe..

@LiYaNNuaR said...

sgt menyelerakan... yummy.. yummyyy...

suhaila-ab said...

aku tak penah tgk baulu besar gitu..mcm kek..kty..ko buat terliur aku je la..

ZARA 札拉 said...

huwaa!!

bestnya kak!!

tu certain2 org je yg buat dapat ajdik sedap tu~

sonata anak kancil said...

ni balik kampung mana? setahu sonata, Johor aje ade baulu lapis ni...saya memang suka! best cecah air - kalau tak air kopi - air nescafe / teh pun boleh...sedap kan kan kan???

julie^beth said...

sedap kan kakty.. sy kalo pegi kuala selangor, selalu beli banyak2.. sebab banyak pesanan penaja.. haha

atty's said...

ayu ~ malas ar..jrg balik kg..

ciklin~ kita satu tmpt..ekekeke ..

lol ~ ko semedang sedapkan

atty's said...

lilies & suhaila..lama dah ade .bahulu camtu..

sonata ~ kat sabak bernam..

julie ~ kg kat situ gak ke../

zara ~ mmg pun..kena org pandai buek baru leh menjadik.

ije said...

pasni kalau kak atty balik kampung, buka order ye! =D

atty's said...

liya..mmg sedap.tau.kty suka sgt..

Ena Qaisya said...

atty, bes ke bahulu lapis tu?
aku ske bahulu biasa tu jek..
cicah ngan air milo or kopi perghhhh best gilerrrrrrr

*ayu* said...

bahulu ini adalah super sedap!!! kalau nak raya.. ni lah ayu akan carik.. bahulu lapis terbaaaiikk!!

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

ya hampon!!!

mau habis sebijik dalam sekelip mata kalau dapat nih...oh menyelerakan!!! :D

Hezesuze said...

wah! ada bahulu rupenye...nk sikit kty...nnti poskan kt ze ek...wakakaka

kakyong said...

kty,
nenek kty buat bsness ni..
tu kedai dia yer... mak ehh, besor oven tu... kakyong pun suka gak baulu ni... asal nama baulu mesti suka..
tp kalo baulu keras, sedap mkn cicah dgn kopi panas.... ishhh, sedap nyer... spt terasa di tekak ku ini...

Yan said...

bahulu???
ermm yan tak gemar
dari kecik dah merase
coz nenek buat dan meniaga..

neezareef said...

baulu lapis yg asli gini susah nk dpt skang..

yg skang ni lapis nipis2 tu x sedap..ai dont like

kty leh arr order kan...tunggu dpt taun dpn pn xpe..hhahahaa

mEiZ SHA said...

NINIe pun sanagt suke bahulu kak atty>>:)
dapnyer..lagi2 bahulu yang ada jem nenas tu.prghhhhh...

harum baunya...:)
nak skettt..;p

atty's said...

kak yong ~ tu ar kan yang keraas ..harus cicah sirap ke air kopi ..ke

yan ~ kty pun tak suka..tp tak suka..boleh abis ler jugak kalo makan..

ninie ~ yg jem nenas tu mmg superb ar ninie

atty's said...

ije ~ malas ar..ekekekeke

ena ~ ko lom terai lagi na.kalo ko terai..mau nak lagi..dan lagi

ayu ~ tu mmg terbaik..wok..

nuar ~ mak aii..badan cinonet..leh abis sekelip mata eh ..wakakakkaka

adenium said...

nak try bolu lapis nih kakty... bleh...

atty's said...

sid ~ tak boleh..malas nak order kan..hehehhehe

a-as said...

dah moden kan! baulu pun dah berubah wajah. Nampak sedap plak..;)

syanis said...

alahai.... kena cr ni klu otw balik perak... hahahahhahahaa

Anonymous said...

wah sedapp tuh.. saya suka!!

~kg akak kt ner smpai kena balik 2kali je sthn?

~p-na mama oja~

rasp said...

uishhhhh sedap tu sis...
tak pernah i tgk lagik baulu cenggini...

niza said...

kak...nak gak!!!!huhuh..

rizz said...

kecoq lior sedappp tuhh

CaMaRPuTiH said...

biras pernah kasi rasa sekali. testing tuk promosi ler.. tp sikit pun en. hubby x mahu makan. x gemo katanyer. baru tau bahulu tuh fames ghupernyer...

atty's said...

acha ~ kty pun kan ler feveret ..tp kalo org kasi ..lalu je..hehehe

rizz ~ mmg sedap kot..ehehhee

atty's said...

a-as ~ tu ler..bakar pun dah pakai oven

pna ~ dkt je..kampung ku..balik time ade kenduri kendara je le.

rasp ~ hehehe..seedap..

niza ~ nah amik..tuko ngn jeruk.

Redbloodsnow said...

uii...siyesly kak kty. zie lom pnah mkn bahulu lapis okeh. kjlo bahulu yg biase² jek tuh...puas lah makan..adoiii...camno rs die ek. tingin plak zie nk mamam nyer..hehe

Mrs Taj said...

1st time dgr bahulu lapis..mesti sedap ni...nk satu kak, sekeping pun jadikla...mlm kang sy tggu depan pagar umah akak leh? isk

Dee said...

oh..bahulu lapis tu boh jem strawberry ke? kalo betul..tu my sis pandai buat..tiap2 kali raya dia buat..sedap..kalo bukan kena try lah..bila kty nk blanja? hehehe..

CuTeMiUt78 said...

waduh2... bahulu ni memang sodap la kak..

fazemy said...

Sedap2 kak atty bahulu. susah nak dpt kat KL nih.

fazemy said...

Sedap2 kak atty bahulu. susah nak dpt kat KL nih.

ct rahani said...

sedapnya bahulu.. tetiba terasa lak nk mkn bahulu gulung.. huhuhu..

dak iecha said...

sesuatu yg sgt unik.. mst sedap kan kty

mummYaeesh said...

tak dulik, lagi sekali k.ty balik org nak kirim gak bahulu yg 4segi ada inti ni... nak gak walupun bln 12...sbb sgt2 da terliur ni!