Jul 1, 2009

Ade insan yang bermurah hati

Masa lunch hour aku g banyak bank..
Cimb, RHb..sampai Maybank sek 9..
amik no..mak aii..ade lagi 20 -25 org baru turn aku .
takpe ar ..aku rileks ar dulu..

tak sampai lima minit aku berdiri teguh kat situ mengantikan Pak Guard yang mungkin g berkameh ke apake.. tak lak aku amik tau ..
tetiba ade satu mamat..
kasi aku nombor lain..
..mana ler dtg mamat tu..tadi tade pun..

apa pun..no yg dia kasi tu sgt ler aku perlukan ..
sbb lagi 4 nombor...turn aku...
kalo pakai no yg aku dpt lagi 25 org..

sangat ler terimakasih kat itu mamat..
kalo tak mau kering akak dok tunggu turn..
masih ade lagi anak muda..cewah..tua sgt ke aku? huhuhuuhuhu (sedar diri je )
yang baik hati dalam zaman nie..tp aku tak pasan sgt..muka dia..masa tu

sebab masa tu aku tgh berborak ngn seorang kakak..
tetiba je dia hulur itu resit no..apa pun tq lah pada mamat tu ..dpt menjimatkan masa akak..
dan dpt pulang ke opis ngn kadar segera..tp ade keje lak yg menanti di opis..hehehhe..bese le kata kulikan .okeh ..aku ade keje..nak buat research nie..heheheheh..

40 comments:

Jasfyra said...

bagusnya kak...baik hati budak tu kan.
agaknya dia tgk kty ni cute n comel + lawa.tu dia nk bg nombor tuh... :)

Duke Luce Dell'amore said...

tetiba jim rs berbunga pas baca entry ni..
trasa cam jim plak bdk lelaki tu..
bleh??hahaha...

FIESYAH said...

berhati2 jejake misteri tu...ape pun baik sungguh lah lelaki tu ye...

atty's said...

zuera ~ takde maknanya ..

ajim ~ kalo ajim..harus kty kenal
fiesyah..tu ar..takut ade makna..maklom le den kan baru gaji.

CT NORAMIZA said...

baikkan dia, ada lg org camtu zaman sekarang kan kak t, alhamdulillah :) chewahhh

CT NORAMIZA said...

akak sempat cakap tima kasih x?

MaMaQaYPo FaMiLy said...

Tu mesti hasil didikan MAK dia tu.. BAGUS.. Dia tak pentingkan DIRI sendiri.. prihatin betoi kan?

niza said...

bagus tul mamat tuh...ntah2 kwn nurul x??kehkeh...

CaMaRPuTiH said...

rezeki tuh kak... alhamdulillah. selesai urusan awal yer tak?

Gina said...

Kak..Gina pun pernah jugak dapat mcm kes akak nie.Masa tu gi JPJ..mula-mula tu ingatkan no tipu tapi rupanya tak

Dj Epoi said...

Benda nih selalu GUa buat heheheh....
Kira Gua macam mamat tuh gak arrrrr...heheheehe

atty's said...

alona ~ tu ar , tk ckp pun tq..dia dah terus g

eta ~ ye le tu kot

camar ~ mmg lega sgt

niza ~ aah kan mana tau eh

gina ` pun penah ye , selalu kty kasi org ..ni org kasik kty

dj epoi~ wah ...tah2 ye le tu kot

prebetsabu said...

kameh bermakna buang air kecil (buat mereka yg tk paham ahahhaha)...

adakah mungkin brader tu nk ngorat akak kot.. wakakakakka..

tu kene kaji kaji kaji tu..

atty's said...

ps ~ hampeh tul..wahahhaha..kaji jgn tak kaji..wakakkaa.oops..rahsia.jgn kasi tau .

Sidratul Muntaha said...

klun dia betul2 nk ngorat akak
alahai
saham tinggi lagi nih
hihi
apepun
itulah sebenarnya adiah yg tak terduga
mana nak cari beb?!

IEYNA said...

baiknye mamat tu..dia minat kak aty kot...hehhehe...jaga2 arrrr :)

Hezesuze said...

alahhhh kty ni...lenkali tgok ler muka dia...encem tak...pastu minta contact no ke blog ke...pastu bgi kt ze....wakakaka

entah2 dia kenal kty kot...bkn ke wajah kita da kuar kt suratkhabo....glam ler kty! hehe

atie said...

Mamat tu datang dari mana tu atty....hihi.Tetiba je...

Dee said...

sib baik aku kwn ngan org swak..berkameh phm sgt kty..kty..ko buat keje kt opis tu jgn smpi palau tau..hahaha..

joegrimjow said...

ku pon sama cam budak tu
lalala~

Gieyana said...

NAsib baik Prebersabu tolong explain kameh tue pakebenda..kalau x...eden pon x tau..hehehehe
Nasib Kak Ty tue mmg baik ...ada juga org baik gak kt dunia nie lagi kan....mcm saya...hehehehe

CuTeMiUt78 said...

wah.. untung kty, sungguh baik mamat tu ya kty, berkemungkinan la kan.. mamat tu ada hal lain kot.. tu yg pas kan no tu kat kty kan..

Corey said...

hehe angel tlh dikirimkan utk memudahkan atty. syukurr

zh-ena said...

segala urusan telah dipermudahkan utk k.atty..sng kan

PerantauSepi1306 said...

memamng lega kan atty tatkala di masa memerlukan tiba-tiba ada yangsudi membantu...

SUZIE APAI said...

warghhh...jumper jejaka misteri gitu...

hiks...jaga2...

ZARA 札拉 said...

wargh~

amik no tepon tak kak?

salliza binti abdul rahman said...

Alhamdulillah,rezeki allah swt.

somewhereibelong said...

hensem tak kak??
eheheh alah napa tak minta no fon tadi.. hahahah alahai menggedik pulak kat blog kak atty.. hahah

*ayu* said...

alhamdulilah... baiknya budak tu ek kak ty...
rezeki kak ty...
good good..
:)

:: p R i n c E s S _ N :: said...

wahh..ey wat bakal menantu...hihihii...

[-suziey-] said...

wah..kty snap x gambo mamat tu..kalu x bole masuk blog sbgai tnda time kasih..ekkek:D

☆ lieya latif ☆ said...

murah rezeki ko kak...mamattu pun baik kan...semoga Allah jek membalas jasa baik die....

Ena Qaisya said...

mesti dak laki tu ade dgr sore ko yg lunak tu atty, tu pasai dia bg ko no tu ekekeke

Zanna_MamaBatrice said...

nasib ler kak
still ada lagi yg baik hati
ingat gark dia nak bagi kat org..
kalu jenis yg selfish..harus dia dah buang tiket tu kak...he he he he

bosan kan tunggu lelama kat bank

neezareef said...

kot2 dia blogger kty kekekeke

atty's said...

ena ` byk le..ko

lieya ~ tu ar,semoga tuhan balas le jasa baik dia tuh

zana ~ aah kan kalo ade insan yg kedekut dia buang je

neeza ~ aah kan ..

ct rahani said...

baiknya pemuda itu..

AkMa said...

baik betul budak mude tu yer..

kakyong said...

rezeki tu kakty. Alhamdulillah