Jun 22, 2009

Unit Rawatan Rapi Hospital Kajang



masa nak balik lalu kt bilik bersalin hospital kajang
lepas tu ade taman nie..singgah jap...


Semalam petang aku ke Unit Rawatan Rapi Hospital Kajang
kenapa aku gi sana..sapa masuk sana..
sebenarnya mak kepada mak su aku..atau wife pakcu aku ..yang aku panggil angah
mak nya ditempat kan di ICU hospital kajang sejak dari ari kamis ke kalo tak silap.
mak angah memang ade darah tinggi

lepas tu depan umah ade pokok doyan..ari -ari dia balun buah doyan sorang2..
awat le tak kasi aku kan..
sebab asik makan doyan je..jadik nya darah tinggi makcik tu naik..
terus kena stroke..lor nie koma..hanya bergantung pada mesin je utk idup.
doctor kata keadaan serius..jadik doctor suh semua anak2 tunggu kt spital..
itu semua ketentuan tuhan..bukan sebab makan doyan ke apa..ke kan.cuma kita kena beringat ..

aku doakan makcik tu ..cepat ler sembuh..amin.

p/s: aku pun demam balik ar.sejak dua menjak nie aku pun selalu tak sht..

46 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

alahai kak, siannye....penangan durian kuat rupenye kan...harap2 cepat laa sembuh..stroke ni bahaye kak...tak leh lambat terima rawatan.......

MaMaQaYPo FaMiLy said...

Semoga anak2 Mak Ngah TABAH... Skrg ni Penyakit MUDAH hinggap kalau kita tak jaga pemakanan kan?

mummYaeesh said...

k.ty pun byk mkn doyan kot..bak passing sini separuh..woohoo!

semoga makcik tu cpt sembuh..sian kat dia!

Nurhayati said...

hope get well soon!

ZARA 札拉 said...

semoga cepat sembuh lah dia kak..

kak..rindu kamu deh!

atty's said...

lieya ~ tu ar
eta ~ skrg mcm2 penyakit kan
watie ~ den langsung tk amik..along tak kasi
yatie ~ tq
zara ~ tq , miss u too jom join gathering 28 jun at titiwangsa

Abang Long said...

Kita doakan semoga cepat sembuh.

Perlu diingat. Darah tinggi memang tidak boleh 'tersentuh' dengan buah durian. Buah durian memang mengandungi kolesterol yang tinggi.

secretname said...

slmt mkn ubat ye..smoga cpat sembuh

ct rahani said...

ciannya.. smga makcik tuh cpt sembuh.. tp mmg durian x elokkan kak utk org darah tinggi..

atty's said...

abg long ~ yup betui

secretname ~ tq

ct ~ tu ar..kan

julie^beth said...

durian mmg best.. nk layan brape bnyk pn blh tape efek die pastu sakit..huhu

nURmALa mAZLan said...

kak...kita semalam mkn durian.. pastu hari ni perut rasa x sedap.. rasa cam tak tentu arah kita pg tadi..ahahaha~ naper eh?

atty's said...

julie ~ tu le kan

mala ~ napa amik ..rasa skit je leh..tau

mamaadam said...

finee doakan makngah kty cepat sembuh ye kty.. fuh finee tiap2 ari makan doyan nih dah musim kan..tapi sket2 jela

ninie said...

moga cepat sembuh....

CINTAMANISZ Lite said...

duyan2..naper laa kau ditakdirkan muncol time musim2 panas cenggini? heheh..

Semoga makcik Atty tu beransur pulih.

DuRiAn rUnTuH said...

moga cepat sembuh..InsyaAllah..eh,bukan salah miss durian tau..hihi..

MaMa aYiN_FaSHa said...

Hope cepat sembuh..Amin..
Ha..kty pon asyik x sihat tu pulun duyan sama ker???

KV said...

moga cepat sembuh.

Softtouch [Hanim] said...

ala siannyer..Tkut plak dgrnya. Memang lah ketentuanNYA. Tulah darah tinggi kan kalu boleh jgn mkn bnda2 yg panas ni.. Moga cepat sembuh. Seram dgrnya. Teringat mak sy..

Dee said...

kty..mmglah itu penyebab shj..tp doyan mmg panas..mmg leh kasi itu darah naik tinggi..so pd yg ada darah tinggi tu mkn sket2 dhlah ye..kty..ko gi ar check..jgn denggi sudah..mintak dijauhkan..nauzubillah..

kin hashim said...

moga makcik k ty dlm keadaan stabil, dan kembali dikurniakan kesihatan spt sblm nih.

kin hashim said...

oo ya, k ty pun jaga diri baik2, moga cepat sembuh demam tuh!

:: p R i n c E s S _ N :: said...

last N g hosp kajang ni time ibu lahir kn yaya..dat means dkt 17 tawon k.ty..huhhu..musim durian skg ni..bjago2...

kuIna LadyInRed said...

buah2an tmpatan selalu memudaratkn klu berlebihan tp musim bkan dtng selalu sbb tu belasah smpai x hingat dunia kan...

yg lain2 pun beringat la sama no...

Eazy Izzuddin said...

eazy doakan semoga cepat sembuh...
=D

CuTeMiUt78 said...

alahai kesiannya. betul kty, bukan kerana mkn doyan kan. tak salah nak mkn.. tapi beringat2 lakan.. semoga cepat sembuh hendaknya.. insyallah

Puan Iza said...

jom undi haikal B 0021 kat sini...

http://bigboy-uzma.blogspot.com/2009/06/undi-disini-sticky-mode.html

Duke Luce Dell'amore said...

adoi!!!
takot plak nk mkn doyan pasni!
leh kene stroke bagai..parah tu..

neezareef said...

la...sian nnye makcik kty....

aiseh aku balun duyan pn gilak2 gak nih

atie said...

harap sedara atty oklah yer...takut kan prenyakit stroke nih...doyan sedap tuuu...

mEiZ AraNda said...

cepat sembuh ek ninie doakan...

zh-ena said...

semoga cept sembuh dan dilindungi oleh Allah

Dakjaat™ said...

eh eh? jalan berbatu kan tu? bestnyerr... sedap jer kaki nak pijak ... :) semoga cepat sembuh! :)

kojah said...

kak, jgn minum ais...br cpt chat...huhu

Liza said...

Take care atty, smoga cepat sembuh

sall... said...

sama le kita.Take care.cpt2 sembuh.bykkan minum air k.

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

Ya allah tak sangka kerana durian jadi penyebab dia komakan..

semoga makcik kak atty tu cepat sedar dan cepat sembuh. insyallah

ps kak atty sudi la kiranya vote 4 emily B0032 untuk contest aksi menarik bb tido.. link contest tu ada kat blog saya

kirana said...

Semuga dia cepat sembuh... pastu ingat2 kan dia jgn makan doyan lagi. Bagi je kat Kirana nih, bior Kirana tolong abih kan!

honeylanz said...

semoga makcik akak cepat sembuh..hebat gak penangan cik durian rupa nye..

Yan said...

laa akak masih tak sehat ke>>


yan walaupun dah baik demam/batuk/selsema.. yan still tak berani makan durian.. biarla abis musim pun.. tgula 2-3 blan lagik ke.. tak sanggupla sakit byk2 kali.. sian kat anak kecik.. dia lg senang berjangkit..

~~ciklinn~~ said...

alahi kesiann yer dia kak... appaun semoga dia cepat sembuh..

en_me said...

sodapnyerr doriyan tewww.. uhuhu

Gieyana said...

owhhh..bahaya tue kalau ada makan duyan..gula mmg tinggi tue..moga2 cepat sembuh..:d

adenium said...

kakty kene banyak rehat nih.... get well soon ye...

kakyong said...

semoga makcik kakty selamat..
takut jer dengor bila dengor org koma ni..
Tok su kakyong dulu pun koma jap, dia sbb masalah asma & jantung..
masa kakyong g spital Taiping thn 2007, nangis tgk keadaan dia.. staff ICU siap soh kuor... yer la salah diri sendiri le sbb tak kuat thn air mata...
tp setahun lepas tu, tahun lepas ler.. toksu dah pergi utk selama2 nya... tp masa tu tgk dok bz sgt, tak sempat nak jengah jenazah...

apa2 pun, kakyong doakan makcik kakty dlm peliharaan Allah...