Jun 17, 2009

Blog ke Facebook Tutorial

Kalo kita g facebook..
ade yg entry blognya ade dlm facebook tu kan.
camne nak buat ,..

memula :-

1 - klik kotak boxes tu


2 - lepas tu nampak tak post a link belah kanan tu , masuk kan url blog anda

3- lepas tu nanti kuar kotak , klik share

nanti bila kita hapdet je..kat facebook pun akan kuar ar setiap entry yg kuar kat blog akan ade kat facebook

selamat mencuba..
sesapa yg ade facebook..add le kty..

37 comments:

Dee said...

kty..add sylah..sy smlm terer buat ni..godek2 je jadi..hahaha..

Abang Long said...

Abang long selalu ketinggalan jaman ... orang dah ramai pakai facebook

~ilyanie_usyuk~ said...

cane nak add kty? bak email kak
HEHEHE~

ikiqzana said...

bagus ni.. nk cuba la.

atty's said...

sapa nak add kty ..

attyalong

tp den jrg kat sana..time raya jew balik sana ekekeke

nURmALa mAZLan said...

kty...add kita...ehehehe`
nurmala@tpb.com.my

arnirina said...

sy xde facebook.. :)

Precious said...

Kita ada facebook yg dah bersawang ...

neezareef said...

mls nk berfb lg skang..

Hezesuze said...

ada fb gak...ermmm gud!

plez add ze ek find jerk hezesuze...hhehe

Fauzieah said...

k.ty..aku plak tak suker kat fb kuar entry blog nih..dulu penah buat..pastu dah padam balik ler..serabut jek rasa..hihihi..

CINTAMANISZ Lite said...

Atty..rasanya tak terikut laa segala aksesori blog ngan facebook ni. Byk nye............adoii!

[-suziey-] said...

waa tutorial lagi..heheh..add sy kty...suzieycomei@yahoo:D

momguess said...

yes mem!!!

PerantauSepi1306 said...

;D hehehe ilmu bagus ni tapi nanti bos pun baca blog ai.. bahaya wooo ;D

:: p R i n c E s S _ N :: said...

k.ty..N pnyerr x de boxes tu cane..?? N br join fb..

atty's said...

N ~ TAKDE EH ..CUBA KLIK PROFILE DULU .NANTI ADE RASANYA

PS ~ OWH ITU MCM JANGAN ..BAHAYA

rasp said...

wah sis...very update lah u nie..
i malas tul nak ber 'muka buku' nie :D

atty's said...

sis rasp ~ atty nya mukabuku. time kenduri jew masuk nak hapdet gambo..hehehe

CuTeMiUt78 said...

heh..heh..heh..bagus aarr kty, kita baru nak join face book tu..

~~ciklinn~~ said...

owh boleh yer kak yatt.... nak try buatt gak lah...

ije said...

kak atty, ije xtau napa x pandai nak layan facebook. malas mengadap kot. tapi rajin lak mengadap blog. ehe.

Luth Textile said...

tq kak..

*ayu* said...

cayalah cikgu atty! hiks..

mEiZ AraNda said...

hehehhe wah pandai laa kak atty.
kite pun tatau nak wat cemana.:)

MaMaQaYPo FaMiLy said...

Add kita sama : eta lazim

☆ lieya latif ☆ said...

bagus laa kakty tutorial nie....thanks kerane mensharing...cyg akak!!

MaDihays{Ida} said...

hehehe, baru ku tahu..
seb baik kak ty ajarkan...
nnt sy nak try la! thanks kak ty!

atty's said...

rina ~ nanti add kty attyalong

ciklinn & ida & lieya ~ torai jgn tak torai ..

eta ~ udah

luth ~ coba jgn tak coba

ninie ~ hehehehe

ayu ~ hehehehe

ije ~ kt jrg ade sana ..tk reti sgt

FazidElias said...

kakty...attyalong kan id kakty...nanti fazid add ekk...:D

mummYaeesh said...

weols ada fb gak tp berkurun tak buka..tak pandai ar..byk sgt application kat fb tu..poning!

Yan said...

owhh camtu ke?? ade gak fb tp tak rajin belek..

atty's said...

fazid ~ attyalong

watie & yan ~ sama ar jrg bukak fb

kakyong said...

kty,
FB kakyong pun dah bersawang2
dah cuba add tapi tak dpt lah pulak...

kalo kakty senang add kakyong : Habibah Yahya

ok..

fndrocka said...

bagus nih..aku pun baru dlm FB.cuma takut kwn2 facebook tahu apa yg tak patut tahu jer lah leps bc blog aku..huhu.anyway aku dah buat..cuma tak update entry..so tak tahu kat fb bley aotu update ke tak..thanxx

Hotmama said...

add kiter skali yer...suraya sultan
anyway,good info.....

miezrina said...

apsal update na dah lama x kuar kat fb ek??? pening pening....

kakty ada background kat fb tu wat cam mana kak???? jeng jeng jeng haha