Jun 23, 2009

Tak suka kena paksa

Pagi nie aku kol mak ..nak mintak copy ic mak..
lepas tu mak cakap..ade le org tu nak jugak suh mak aku pergi kenduri 28 June..
masalahnya orang itu adalah jiran dia..yg takde kaitan ngn aku..
dan aku adalah dah ade program..dan aku cakap tak dpt datang..

kalo aku tak datang maknanya mak aku pun tak pergi..
aku tak suka kalo aku ade program orang nak paksa gak aku.
mak aku ckp jom kita pegi kejap seblom kenduri..
aku cakap aku tak sehat skrg nak drive balik keje..nak ke kl.yang jem tuh..

lepas tu mak ajak lak ari sabtu..sabtu kan aku keje..
lagi pun aku tak kenal sapa pun..bukan sedara mara aku..
yang org tu lak..heboh tul ..mcm penting..aku tau mak aku taknak hampa kan org tu
masalahnya ..dari awal aku cakap..mmg tak dpt dtg..kalo mmg sedara mara aku lain citer..

aku punya style memang..
lagi orang tu paksa..sms ..suh dtg ..lagi ler aku taknak datang..
tak faham ke..orang dah cakap ..orang ade hal..
itu jiran dia yang kenduri..bukan dia yang kenduri..aku pun tak kenal jiran dia.
lagi pun dulu dah penah pegi sekali ..kenduri jiran dia..

aku tengah tak sehat nie..
memang malas nak layan benda macam nie.
ari ni aku mai ler keje..nak kira claim skit2..
macam2 perangai orang pun ada.lantak ar asik jaga hati orang..hati aku sapa nak jaga

p/s : akak sorry mama tak sehat , janji ngn akak nak bawa g sahur..tapi tak jadi..mama dah bangun..tapi mama tengok akak tak bangun jadi mama tak kejut akak..esok okeh..

50 comments:

ains said...

lor... ini mcm org pun ada ker.... betul tu kak ty... klu lagi di paksa... lagi la malas nak pegi....

DYLA said...

sy pun kdg malas gak dipaksa2 tu, tp kadang sukar nak tolak. pegi la gak ngan hati tak baper nak rela.

PurPle said...

susah klu org yg tak paham keadaan org lain ni. macam event dia je yg penting sampai org lain terpaksa kansel program sendiri sebab nak kene attend event dia. kalau event tu mmg event dia takpe lah gak, ni event jiran dia. macam2. sabo lah kty. buat tak tau jer.

ZARA 札拉 said...

kak..
rest elok2 kak~
makan ubat..biar cepat baik~

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

woit... jangan lupa taw 28hb nie ada gath blogger tue...

JIVEBUMZ said...

kak ty..sy pon sama jugak kalo dipaksa paksa mmg sy tak sukeeee jgn harap la saya nk pi..hihi menghasut nie

mamaadam said...

ler gitu pulak.. sabo jelah kak, dahla kty tak sihat tu tenangkan fikiran k

Hezesuze said...

ishh pangai kita sama ler kty...xsuke paksa2 tau...

p/s jumpa 28hb ni ek

cikbedahlaser said...

alahai....
da r x sihat..
org wat sakit ati plak kan...
aduhai...tambah lg la sakit...
xpe la kak...
org x rasa apa kita rasa...
rest cukup2 eh...
nti makin x sihat....

Mrs LVoe said...

btul la kan.. lagi org paksa lagi berat kita nk buat ;-)

kak atty, get well soon

Ms.Lilies said...

moga cepat sihat ye kak

De' Sal said...

Buat tak tahu jerk abis cerita,berehat ya jangan paksa diri tu.

nURmALa mAZLan said...

kita pon x ske kena2 paksa cam gini tau..dulu masa kat previous company pernah ada org paksa kita gi melaka sbb nak kasi cukup quota tu..huh~~kita kata x nak x faham biasa..last² kita kata ye..tp kita x join trip tu..padan lah muka..kita mmg pantang org paksa² nih

Ena said...

atty, ingat nasihat aku..
toksah dulik prasaan org dh, yg penting skang ko kena bykkan berehat.. nnt ko tumbang, bukan drang yg akan melawat ko so jaga diri n jgn lupa makan obat serta Vit C tau... cyg ko!

honeysour's blog said...

sabor ajelah org macam ni...
saya pon tak suke dipaksa...
kalau kna buat jugak kan...
mulalh kuar muncung sedepa....
hahaha

LayarLara said...

kita serupaaaa

Get well sooon

kojah said...

kak, mkn ubat byk2 tau...

zh-ena said...

semoga cpt k.atty sihat..ahad nie blh la jumpa kat tasik titiwangsa

niza said...

take a good rest kak!!!take care...

Duke Luce Dell'amore said...

sabar kak..bwk bertenang..

neezareef said...

tk care kty...nnti nk gath camne x sehat

mEiZ AraNda said...

NINIE PUN X SUKE DI PAKSA2 NI KAK

g klinik ok...
ubat makan...


tido bg cukup
n rehat tau

MaMaQaYPo FaMiLy said...

Sabar yer Atty.. Cool Down a Bit.. semoga cepat sembuh k!!!

CINTAMANISZ Lite said...

Tak berapa bagus kalo bawak keta dlm mood 'terpaksa', hehe..

Anie said...

blh lak main paksa2 yer.....
kty tak sihat lagi yer..
semoga cepat sembuh..banyakkan minum air kosong..tp elakkan minum air tanpa ada hilter..kalau kat umah tak der hilter kty beilah air minerel

[-suziey-] said...

sy pn mmg pantang org paksa2 nih:p

[-suziey-] said...

sy pn mmg pantang org paksa2 nih:p

ilLa said...

moga cepat sembuh k...

sian akak!

ibu_umairah said...

eh sama la kiter...lagi org paksa,lagi tu lah kite malas!!!!!sabor je lahhhh

Big Mamma Bukhari said...

salam akak..
akak x sihat ye? tp g keje jugak ke? sian akak.. makan ubat.. get well soon ok!!
t pun sama.. x suka dipaksa2 mcm akak jugak.. dh kita tak nak orang suruh2 gak.. memangla.. huhu...

~~ciklinn~~ said...

lor kenduri jiran dier punn sibukk..aduyaiii ni pun ada ka?

kesiannyer kak yatt tak baik lagi ker?

Wawa_Nadwa said...

jgn la coba2 pakse wawa.
mau temperature naik tinggi.
ehehehe!
=P

:: p R i n c E s S _ N :: said...

x sukerr tsepit cmni..lg2 klo x sehat....lg laa mls nk pk kn k.ty..sabo je la...

Dee said...

sy pun x suka dipaksa..kty take care ok..bunyi cam x sihat 100% je..

pB said...

moga cepat sihat

Sham Ummi Echa said...

sabar kty.. byk berehat k..get well soon k

FazidElias said...

kakty tak sihat lagi ekkk...take care kakty, rehat2 banyak, jgn lupe makan ubat

Eazy Izzuddin said...

uish
sgt tak suke bile org pakse2...
huhu
xD
sehat sembuh kak

Syima Syaz said...

betul...same lah....
kak...mkn ubat..

Yan said...

yan kalau ngah sakit mmg emosi kak..
yela tgh sakit2 ni orang buat pasal lak kan

mummYaeesh said...

k.ty weols tak paksa tau k.ty dtg birthday yaeesh tp nak la k.ty datang..hiks!btw..weols da tukar tarikh la.. 4hb tp malam sbb siang k.ty ada program kan..woohoo

mc'eja said...

eja pon benci giler org suke paksa2.sukati la nk dtg ke x...sabau je la kty ek..nwy, semoga kty cepat sihat!

julie^beth said...

style akak sama ngan saya.. lagi paksa, lagi tanak buat. hehe

aianna said...

btol kak,asek nk jaga n amik kira hati org je,hati kite ni mcm mana pula ye x..hurmm~ get well soon kak ty~

rillys said...

adoiii masalahlah manusia ginikan

ct rahani said...

sama la kak.. x suker gak klu org paksa2 nih..

Fauzieah said...

adehh..mcm tak masuk akal lak..dah la yg jemput pun org lain..kita pun tak kenal tuan umah..jiran dia yg kenduri ehh..kalo aku tuh mmg tak de cita2 dah nak pegi..ni kan plak tgh tak sihat camtu..adehh..pekehal nak paksa2 org lak nih..

CuTeMiUt78 said...

ish.. napa la org cenggitu kan.. main paksa2 la plak.. takpe la kty..apapun take care k

kakyong said...

kakty,
kakyong pun sama, lagi dipksa2 lagi le malas & buat dek jer...

CuTeMiUt78 said...

uish... org takmo g, blh paksa2 plak.. klu kita pun.. takmo aarr. lantak la org tu kan.. :D