Jun 19, 2009

Sejak demam..asik nak nasi ayam,

limau ais..

nasi ayam restoren Lengkuas..

nasi ayam
restoren saripah..

sejak aku demam dari ari rabu aritu
aku sangat lew suka makan nasi ayam..
selalu aku makan time lunch kt saripah sek 7 kt shell tu
lepas tu semalam aku pegi tgk itu kedai sudah tutup..tutup dalam erti kata katup..
takan bukak2 dah lagi..sebabnya ..Saripah Restoren dah bukak satu kedai baru kt Sek 7 jugak , area kedai baru2 tu.

jadik nya semalam Saripah tu dah tutup..
aku terus je masuk lengkuas..nak makan nasi campur..tak lalu tgk lauk.
tanya ade nasi ayam tak..ado..kata budak tu ..terus order..
dan walupun tak sht..nak gak minum air limau ais..ko..

ya allah nikmatnya dunia..
nasi ayam itu sangat ler sedap..sehingga menjilat pinggan..

p/s : walupun Saripah dah tutup..kedai baru tu aku tak suka pergi ..so many people..
aku dah le makan sorang2..
tapi nasi ayam lengkuas nie aku rasa sgt lew sedap dr Saripah punya..walupun staff kt lengkuas ni poyos byk..tapi aku tak kesah janji peyut ahkak konyang..

31 comments:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

ai like nasi ayam sharifah....restrn baru tu cantek kn k.ty..ms N g..x rmai sgtt..

Softtouch [Hanim] said...

sedapnya nasi ayam tu. Tapi xpernah mkn kat sharipan n lenngkuag tu. Walaupun demam perut kene isi jugak. Kalu tak isi mcm mana nak elokkan? ;)

atty's said...

N ~ KALO LUNCH HOUR PENUH..MALUS I..KALO N..ADO LEH MAKAN SESSAMA

HANIM ~ DUK BANGI YE..NANTI LEH JUMPAAN..

niza said...

ku dah la minat ngn nasi ayam nih...terliur dah ni kak!!!

DuRiAn rUnTuH said...

memg nikmat time demam minum ais..hihik

CuTeMiUt78 said...

eemmm smpi sini terasa nikmatnya kty.. :D

Nurhayati said...

wah kakty, demam pun masih berselera jua yer.. hihihi

atty's said...

niza ` jom kita g mamam nasi ayam nak

durian runtuh ~ tu ar ...nak gak ais..mana nak lok.
rina ~ sgt lew sedap tau

yatie ~ tu ar ..selera je.kalo tk demam pun senarnya lagi selera

neezareef said...

nasik ayam ni kena kot dgn tekak org demam...so so je kan...

Mrs LVoe said...

smlm baru ckp gn adik tringin nk mkn nasi ayam dh kak atty posted n3 ttg nie..

sek 7 kat area bangi or shah alam kak?

kojah said...

demam2 pn akak minum limau ais...get well soon sis =)

atie said...

Demam lagik ke atty??Takpelah makan je time ada selera kan....nampak sedap nasi ayam tu...

MaMaQaYPo FaMiLy said...

Demam2 Ayam kot? Cam Tidor2 Ayam tu.... huhuhu :P

atty's said...

sha sek 7 bangi..heheheh..
eta ~ tu ar..ehehhe..
atie ~ dah elok skit..

kojah tu ar..saje je kan.tambahkan lagi doman eh..

za ~ ari ni pekena lagi nasi ayam

MaMa aYiN_FaSHa said...

lorrr..ciannyer mkn sensorang ek???
Naper x invite kita..hehehhe..compom laju jer datang..hiks

Dee said...

wui kty..terliur den nengok..

adenium said...

takper...lepas nih diet erk kakty..hehehe

rasp said...

ok gak u sis, demam2 leh minum ais..kalo i, mau bertambah gigil...
itu nasi ayam sungguh menyelerakan..yummy yummy

atty's said...

ieda ` nextime i will kol u lah..hehhe

dee ~ sodap bangat dee..leleh air liur ko .

sid ~ ekekekee..tu ar lepas ni harus diet kencang

sis rasp ~ tu ar degil tau i ni sis..
meh bangi i banje sis..

Duke Luce Dell'amore said...

pergh!!!geram siot tgok nasi ayam tu!!
akak ni pndai btul snappy pic2 mknn.
nmpk sgt menyelerakan..

atty's said...

ajim ~ kty pakai kamera hp je tu..tu kalo pakai kamera canggih mau bau siap kuar dlm blog.ekekekeeke

neezareef said...

ohh tetiba terasa nk mkn nasik ayam

mEiZ AraNda said...

sedapnyerrrrrrrrrrrrrrrrrrr...;)

zh-ena said...

wah dlm sakit2 sempat lg minum ice..isk isk isk

tetiba rasa cam nak mkn nasi ayam plak

ct rahani said...

nasi ayam mmg sedap.. hehehe..

Eazy Izzuddin said...

dah lame x mkn nasi ayam...
huk3

kakyong said...

limau ais tu bikin daku haus... nak g dapur le jap.. nak minum ayor..

Yan said...

owhh tp akak demam2pun kire ade selera la jugak ekk

Liza said...

liza penah makan kat saripah, boleh tahan nasi ayam nyer, lengkuar tu kat mana lak atty

Ena said...

ko demam gak ke atty, sian ko...
aku dek krn demam, slera makan kureng n berat tron 2kg huhuhuhu

mummYaeesh said...

uiks akak demam ke??adoi la nmapak sgt weols da tetinggal n3 ni..
selera org demam ni mmg mcm2..woohoo