Jun 3, 2009

POS MALAYSIA -nak hidup lesen..tp tak hidup2..




Akunya Lesen dah nak mati ..Aku cuba ler hidup kan sejak dr ari jumaat lepas..aku gi asik ler benda nie je yg diaorg ltk depan pintu post ofice tu tak pun kat mesin nak amik no
Ari sabtu terai lagi..masalah yang sama tak settle lagi..


Ari isnin pegi pun gitu..woi Pos Malaysia lelagi area kajang/Bangi
..Berapa tahun ko nyer masalah nak settel..
Ari selasa pegi post opis kajang..dah ler kajang punya azab nak cari parking..
sekali masalah yang sama..tak puas ati ngn paper yg terlekat kt pintu tu kot terlupa tanggal ke apa..aku tanya kat kaunter..mmg urusan utk idupkan lesen tak boleh dibuat..kalo nak mampos kat lesen anytime..

Ari nie rabu..seawal kol 8.15 aku tercongok depan post ofis BBBangi..
sekali dpt ler no 2..semangat ko..tp terpandang lagi..PENGUMUMAN..tu aiseh..
tak puas ati tanya lagi kaunter..still tak boleh..

Lunch hour.aku pergi Kajang lak..
tgk..sama gak..ade lagi PENGUMUMAN..
tanya kat kaunter bila masalah ni nak settle..diaorg sendiri tak tau..
tanya ar semua post ofis ke..dia tak tau..camne nak idupkan lesen gtu..
dia kata kena g JPJ Cheras..

Aku cakap ar..takan nak ke Cheras..jauh tu..
lebi baik aku pegi je london ke paris ke..lagi senang..
camner le depa nie..benda gini settle kan ler cepat , kang ade yg memandu tanpa lesen..
kalo kena saman camno..tunjuk gambo yg kita snap..ckp post ofice kertas lesen memandu abis..!!!

p/s : nampak nya ari sok kena lagi berkampung kat POS Malaysia nie..silap2 tido je depan post ofis tu..

33 comments:

neezareef said...

lor....btl2 azab nk renew lesen pn susah ya..

bleh lak abis stok..kekekeke...

renew la kt myeg.gov tu kty..

atty's said...

ZA ~ nanti den cuba..hehehee.

Aspalela said...

lesen kty idop la'e ke dah kojol nie??

klu kena saman..soh je bang pulis tu idopkan.....keh3

xD

FIESYAH said...

diorg tu mcm x prihatin langsung kat kite...akak syah cume g cadangan je...g lah pos opis bdr teknologi @ msk kat UKM ni nanti kite jumpe..he..he..

ninie said...

seksanya nak renew lesen...mcm2 hal ..yg jd mangsa kita kan...

atty's said...

lela ~ ari ni masih idup lagi..huhuuh

syah ~ wakakakka..sok2 kty mai..baru tau..sok kena g lagik..ari2 le aku dok ..post opis

atty's said...

ninie ~ tu ar..tah apa2

honeylanz said...

nampaknye terpaksa akak jpj jugak la if mcm ni.

mEiZ AraNda said...

heheheh
kena pasang khemah malam ni kak...

;p

heheheh
seb baek ninie nyer x mati lagi kalau tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkk...;)

aiyooooooo

Jasfyra said...

pej pos kt hentian kajang tu dah try ke kak?

ains said...

adeh cian kakty..... ntah pape la derang ni... x da baget nak beli kertas ker

mummYaeesh said...

hmanggaii mengalahkan nak amik sijil nikah kekdahnye..
pos malaysia ni mmg..slow..kat tmpat sini lak selalu sampul pos express abis..ntah ape2 ntah!
sabor k.ty..tp rasanye baik k.ty wat terus kat jpj bdr tasik permaisuri tu takpun soh runner jerk..

pestt sapelah keje kat pos malaysia ni kan(smbil kenyit2 tgk suziey!)hiks

☆ lieya latif ☆ said...

laa kakty, tak pasal2 jek tu karang ade yg bawak kite w/o lesen...harap2 cepat laa problem dieorg tu settle kan...

LotsOfLove-Pearls said...

haha..
ayat terakhir tu yg xtahan.
ble plak tdo depan post opis.
haha..

tapi yg benar dorang xleh r nak lelamakan masalah nie. ramai org nk renew lesen tu..

**jgn tdo post opis tau.
hehe

syareena said...

keh3 cian akan,
klu nak tdo pasang khemah je hehehehe

sya penah 2 bln x sedar lesen mati sebaik x ape2 klu x.... sya yg mati...uh tidakkkk

atty's said...

has ` jauh benor nak gi..tgk sok.suh runner g ke.

ninie & sya ~ tu ler kan cam bos kty ...dah 4 bulan baru pasan..

lol ~ wahahaha gurau je..

watie ~ suziey ek keje post ofis.ampun suziey..

lieya ~ tu ar pasalkan..

IEYNA said...

sabar kak aty..sabar...hehhhhe

TiNiE said...

peh..tensen tensen..
tapi nak wat cemana kan..
pasrah jerla..huhuhu

atty's said...

ieyna ~ sabar je..maslah eh nanti camno kalo lesen eh mampuih..

tinie ~ pasrah ar nie.tgh pasrah sepasrah2 nya

zh-ena said...

la lamanyer prob tu tak dpt settle..
klu kena saman suh jea org pos opis byr kan..

joegrimjow said...

2 pasal kene buat yg hongkongnye
xyah tuuka2 da

LotsOfLove-Pearls said...

Sis..
LOL nak jemput sis ke blog sempoi nie..
hehe..

http://zeehans.blogspot.com/

LOL pown ader di sana..
hehe..

jumpa di sana..

[-suziey-] said...

eh sape yg keje pos mesia ni woi...tgk kty dh ngamuk (smbil tersiput2 blakng watie nk nyorok..ekek:D)

eh suziey mane yg keje pos mesia tu? ish dia tu..soh dia sound sket bos2 kt pos tu..wakaakk:p

atty's said...

wakakkaa..suziey..hehhee..

ena tu ar,,,dr ari jumaat lagik..sampai rabu sudah..

joe ~ kena buek kek hongkong lah ye..

lol ~ im coming..

PerantauSepi1306 said...

atty naik LRT/komuter turun kat SOGO, pi pertama complex... kejap je renew sbb tak ramai org sgt.. pos opis kengkadang offline mmg lama...

LotsOfLove-Pearls said...

hehe..
thanks..
LOL dah jumpa sis sana..
ngeeee...

atty's said...

ps ~ mau ke sana kaedahnya ni.

julie^beth said...

kakty, paling dekat sekali kat UPM serdang ada lagi satu pejabat pos kat dalam kolej muhamad rashid. kat situ selalu sy renew lesen.. bleh try kat sna..

FazidElias said...

hmmm...bila la nak selesai nie ye....aritu pun, ada urusan JPJ buat kat PO, tapi memanjang aje offline nya... kata dah E-Gov, tapi implementasi tak menyeluruh, camtu... lesen den pun dah lame expired nie... dengar kesusahan kakty, balik nanti terus ke JPJ laaa camtu

atty's said...

julie ~ ok nanti den torai..tq

fazid ~ kty pun kalo semua area bangi /serdang abis gak kertasnya terpaksa le aku g jpj .nie..kono den amik coti ha..tak pasl je..perabih cuti

Dee said...

a'ah kty..renew online je..

ct rahani said...

bek akak gi jpj jer.. sng citer.. hehehe..

CuTeMiUt78 said...

lor.. kot gitu plak ya kak.. eemmm agak la kan.. semua pos ofc kat area2 tmpt akak.. boikot kot.. heh..heh..heh.. ha'ah kak cuba la renew kat myeg tu..