Jun 15, 2009

Nilai 3@ Shopping

Ahad 14 June 2009
Oleh sebab ade cousin aku yang akan melangsungkan pertunangan.
jadiknya kami akan selalu ler ke nilai 3..
beli barang2 utk buat hantaran..
masa aku sampai tu..aku tgk
banyak kedai jual bedsheet..murah2 lak tuh..
leh jadik gilo..tgk bedsheet lelawa..
berlambak-lambak..main campak2 jew..
berlambak-lambak..
lelong..satu rm 25 -30 hengget je..
lepas tu penat berjalan
fir ajak benti minum...sambil makan kopok lekor..
citer pasal fir nie.
dia nie kalo g mana2.seblom kitaorg memula kan operasi sopink.
kena belikan mainan dia dulu ..kalo dak..dia pokpekpokpek..cakap bhusan..

***********************************************

lepas gi nilai 3 ..kami Balik umah jap.
lepas tu cont pulak..ke JJ..Cheras Selatan..
dari sana kami ke Kamdar..lepas tu pekan kajang..
hasil rembatan

Baju kebaya akak..
padahal akak dah ade kebaya pink.
tp nanti nak gak pakai baju pink baru, masa wedding nanti..

ini utk aku.., aku rembat takut nyesal tak rembat ..
meletop tak..
??
kalo aku pakai tak meletops kedabom..tak tau ar..hehehee..


sebab kitaorg asik beli baju kitaorg je.
fir naik hangin..dia nak gak suh beli baju dia..
fir kalo beli tshirt..kalo dia sendiri pilih..dia mesti nak ade gambo moto..

selain tu ade lew rembat blouse 2 psg..
jadik semua nie utk raya + g kenduri kawin sekali...
senang hati aku dah soping tuk raya..takyah nak pk2 lagi..

51 comments:

Anie said...

cantik baju pink tu

Zura said...

lawa la baju tu... berapa rege kebaya ek kak atty kat nilai tu?

lom penah pg...ingat nak pg sblm rayer...

mEiZ AraNda said...

wahhh meletop bj kak atty...
kite pun nak angkat kebaya along suke tu...;p

honeylanz said...

sgt lawa n melatop gitu. pandai akak pilih ;)

MrS. F!zA said...

santeknye baju pink kebaya n baju kt patung tu... kebaya tu bape harga??

ikiqzana said...

mak aiii.. shopping sakan.. best nyer zana ni pon suker shopping.. ni yg buat jelous ni....

nadrahfihil said...

kakty! cntek gile bj kebaya tu... leh beli utk raye ni... brape ek kakty???

☆ lieya latif ☆ said...

LAH KAK....saye plak kat nilai ari sabtu hi hihihi.....tapi beli toto jek...ngan baju raye n tudung 2 lai...keh keh keh...

tapi rugi gak g time cuti sekolah ni kak...ade up sikit laa harga barang he hehe he....

kak cun laaa kain pink tu...nanti pakai amik gambar tau kak...nak nengok!!

arnirina said...

malatooopppp!

atty's said...

sapa yg tanya baju kebaya tu..
setlh puas tawar..dpt rm65..huhuh..selalu leh dpt rm50..tp malas nak ulang alik..bolie ye..

ains said...

wah,.. kak ty udah nyoping bj raya tyer.... ain blom lagi... x pa... awal lagi ni.. mak yg jahit kan tu bleh selamba badak g....

atty's said...

hehehe..ain..kty pun boli siap yo..akak je nak kebayak..kty pun ade tailor sendiri

Mommy Lily said...

wuu mmg murah mcm tu ke bedsheet kt sana? tk pernah pegi nilai 3 wpun bukan jauh sgt dr rumah.

cantek la kebaya tu pink kalerrrr

FazidElias said...

ahahah...fir kena bagi upah dulu ekk...pandai tu :D

kakty, cantik baju tu... da bomb hheheheh

ninie said...

kak lawanya baju kat patung tu... den dah le minat kale pink, yang kebaya tu pon lawa gak tapi den tak lawa pakai kebaya...huhuhuhu...

Dee said...

baju pink kty tu cantik..baju pink kebaya akak tu sebijik cam aku dpt dari redmummy from jakarta..hehehe..

atty's said...

mamilily ~ aah murah gitu ar kalo yg english style dlm rm150


fazid ~ tu ar kena kasi upah dulu..kalo tak tak senang kita nak sopink

ninie ~ sama ar tak lawa pakai kebayak

dee ~ tu ar kalo beli kt indon murah..kan

Maswani said...

huhu..mmg meletop gitu.. hai kty, rasa cm x yakin je nk bt raya tu, mesti ada beli lg lps ni..hehe..
jeles2..

Azure said...

ye la..hari tu pegi sana pun tgk banyak betul bedsheet n comforter set. main letak tepi jalan je. bila ckp kat hubby nak beli, dia kata, 'nanti kita dtg lagi bawak lori' hampeh

ije said...

bedsheet murah nya!!

MaDihays{Ida} said...

saya pun kalau pegi nilai 3 ni rase macam nak bawak lori je, rase cam nak borong semua.. tapi itu semua perasaan jer, bila tengok dompet beli la takat mampu

Dayu said...

apa??
bedsheet dicampak2 begitu saja?? murah2 dan lawa??
arrgghhh
harus serbu ni

MaMaQaYPo FaMiLy said...

waaa... sopping sakan nih... :D

Hezesuze said...

hai kty! soping tu raya ke...hehehe

neezareef said...

cun gile seh bj pink tu..kang dah x mo jual mureh kat ai ya..hiks..

asal fir x finnkkkkk

Zanna_MamaBatrice said...

giler arr kak ty
diaorg campak2 jer bedsheet tu....
murah giler plak tu....adoiler...kalau ler nilai 3 tu dekat...kan best....shopping bed sheet...

cantik kebaboom ler baju kak ty...
pink itam.....
sure cam anak dara nie nanti

Sham Ummi Echa said...

wah shopping sakan nmpk
cntik kebaya pink anak kty tu
baju kty pon meletops gak

De' Sal said...

Wah2 melatop ar.....atty raya tahun nih, kebayak fink lagi tu santek.....

Mrs LVoe said...

tahun nie sha pkai baju lama sob sob sob

atty's said...

wanie ~ wakkaka..cam tau2 je..

zure & ida ~ tu ar, kan rasa nak bawak lori tp bila tgk purse duit tak ckp baget kensel..heheh

dayu & ida ~ tu ar murah2 cantek2

ita & heze ~ sopink tu raya hehehe

za & zana ~ kebaboom kan..hehhee .mak aku paksa aku beli ko

Mrs Taj said...

kty, canteq baju kurung yg kty amik tu!! mmg nyesal klu tak rembat! iskkk...

shopping kak jgn tak shopping..baik shopping skang nnt bnyk baju cecanteq dah hbs!! hehehe

sonata anak kancil said...

saya ni tak pernah jejak kaki ke kedai2 di Nilai tu - pakat lalu kat sipi2nya terus ke airport...

ramai orang kata - murah barang2nya....barang apa yang murah ni....naknya pegi gak - entah bila tak tau lah...

ArPeGGiOS said...

wah... shopping sakan...
dah pakai nanti jangan lupa tepek gambar.

Liza said...

Sungguh cantik itk kebaya, berkenan pulak

atie said...

cantik ar baju yang kat patung tu...amboi ko ty, jeles aku tau....hihi.

julie^beth said...

konfem meletup kak!

puspawarna said...

aah laaaa....
cantik laa bju kbaye 2...
minatnyee....

DuRiAn rUnTuH said...

murah giler cadar katil!!~~
nak pegi jugk la nilai 3..tak penah pegi lagi..

Nana said...

wah berlonggok ats jalan je bedsheet tu
dh lama xg nilai 3

Duke Luce Dell'amore said...

wah...meriah sakan akak shopping!

Cikgu Ayu said...

baju pink tuh cantik...k'atty mmg minat pink ekkk, asyik pink jer :)
Raya thn ni kitaorg satu fmly tema pink gak

Yan said...

wah dah soping raya... besh tu
sopingkan kite sekali kakty...

MaMa aYiN_FaSHa said...

wahh..very da meletops baju akak tue..cantek2..baju ur daughter tu pon cantek..pandai pilih..hiks..
Kak, Bedsheet kat Nilai tu ada lagi ker ek??Murah tue..sampai bila nk lelong tue...

:: p R i n c E s S _ N :: said...

k.ty sopim sakan woo...k.ty..baju k.ty sgtt cantekk r...malatopss..x saba nk tgk k.ty pkai nti..time N kawen pon ley pkai lg...hihihihii

adenium said...

huish..kakty nilai 3 gaks..heheheh... nanti kita pakat pakai kebaya tuh erk... tapi saya nya org bagiks... hehehe..
err abang fir tak beli 'senopong' ke...hehehe

ღ lie _nurulz ღ said...

mmg meletopz la baju kak atty,cantik kaler pink gitu..
bestnya kalo dapat sopink kat Nilai tu kan..

CuTeMiUt78 said...

heh..heh..heh.. cantik aarrr kty, confirm pasti meletop punya nnti.. :D

Faizah_Haris said...

kty...
bli baju percuma patung tu ekk?? hihihi cantek3

Nurhayati said...

wah bedsheet tu longgok camtu je ek.. kalau la yati byk duit lama dah beli..tiap2 hari leh tukar cadar hehe

ct rahani said...

cantik kak baju pink tuh.. konpem meletop klu akak pkai.. hehehe...

mummYaeesh said...

hmanggaiii ari shopping sedunia la ni..meletops la baju k.ty tu..woohoo

fir minat moto ek..bleh la join aunty event motorsport nnt!