Jun 25, 2009

baby 6 bulan meninggal di klinik kesihatan

Ari ni aku cuti lagi..
semalam pun aku cuti..tp dtg keje
utk settle kan..gaji..dan payment..utk opis company aku..

ari ni aku pergi klinik lagi cek darah..
alhamdullilah darah aku okeh..

dan masa kat klinik tadi..
ada satu peristiwa..
ade baby berumur 6 bulan meninggal..
masa doctor cek..mmg baby tu dah tak bernyawa

pengasuh baby tu yg bawa g klinik..
dari citer , baby tu demam panas..tapi mak ayah tetap gi keje..tinggal kan baby ngn pengasuh
dalam hal nie..aku sendiri tak tau nak salahkan sapa..

aku tgk baby tu tadi sayu sangat hati aku..
doctor yg handle kes tu tadi kawan aku..walupun aku tgk dr shima..tenang je .
tapi aku tau..dia camner..gabra gak tadi..
tapi apa tindakan yg doctor shima amik tadi..adalah sangat bagus..

senarnya aku ada hal nak jumpa dr shima..
dulu aku pernah keje ngn dia..ade benda nak tanya dan bincang..
tapi tak kesampaian..'
itu ler kita hanya merancang tuhan yg menentukan..
malam nie insyallah aku hadir di majlis harijadi nureen..
anak dara cantik manis si azue nie..


************************
aku dapat ucapan dari rina@cutemiut..
thanks rina..

41 comments:

kojah said...

siannya kan...

ct rahani said...

ciannya baby tuh kak.. ermmm..

akak lum sembuh lg ek.. x pe.. rehat puas2 dulu..

Ezza said...

sian nye bb tu..

apa la ibu ayah dia nye prasaan nanti yek..

CuTeMiUt78 said...

oh... kesiannya babby tu... napa la mak bapak budak tu.. tak mengendahkan sakit anak tu kan.. kesian sungguh la. apa la yg bibik tu tau kan kak.. sedangakan sekarang ni demam jgn dibuat main.. kat iklan tv pun ada gak..
anyway semoga kty cepat sembuh ya.. thanks ambil kad ucapan tu.. :D

Duke Luce Dell'amore said...

innalillah..

ciare (^_^)v said...

lamanya akak demam..cecepat sehat tau :)

alaaaa ciannya baby......Allah sayangkannya...

FIESYAH said...

klu anak demam wlw x panas pun arap2 sume ibu bapa x yah lah g keje...kerna anak tu anugerah tuhan...dah jd mcm ni sape nak tanggungjawab...nak slh sape pun x gune...

~Eila @ Along~ said...

la hai..siannya..apsal parents baby tu tak amik port pun anak demam..kan skang ni musim penyakit...isk..isk...neway moga cepat sembuh kakty..

Ummibatrisya said...

atty,

semoga cepat sembuh,

takziah kepada ibu bapa baby yang meninggal

semoga rohnya di cucuri rahmat

niza said...

alahaiiii siannyer baby tuh....

atie said...

Sedih ar citer ni atty, macamanalah ayah dan ibu dia bila tau pasal nih, hari ni tie pun cuti anak cirit birit dan muntah, risau nak serah pada pengasuh...

Nana said...

sianye bb tu...skang ni sejak ada ank xleh la dgr kisah bb2 meninggal sure sebak

zh-ena said...

langsung tak amik berat kat ank sendiri..tapi mungkin gak parent bdk tu ingat demam biasa jea kot

Dj Epoi said...

Salam....

Aduyaiiiiiii

Sedih siut!!!!!
Mintak arrrr kita semua dijauhkan dari benda pelik2 nih.....

Pengajaran buat semua....
Demam sikit ponk gi arrrr buat apa rawatan aper yg patut....

Kita nih bukan Doktor kan? heheeh

sonata anak kancil said...

masih demam ye...harap demam biasa aje..kesian baby tu....mungkin anak pertama? ibubapanya pegi jugak keje?
sepatutnya salah sorang kene cuti - jaga anak tu...demam panas , jangan main2....

DuRiAn rUnTuH said...

Ya Allah..kesian nye..macam maner la,anak demam panas buat tak reti..tapi yelah,maybe deme ingt demam bese je kot..

ibu_umairah said...

alamak kesiannyaa bila dengar baby mcm tu.....baby kalau dah demam kenalah bawa cepat2 g klinik....jgn biarkan!!!!!

ikiqzana said...

kty.. sian nyer baby tukn mesti mummy baby tu sedih..

alhamdulliah.. kty xde apa2 pasal darah tu kn... moga siht ye..

genny da bomb said...

iskk..benda2 camnila yang paling risau..nape la mak pak nk gi gak keje dah tau anak tu demam panas...at least gilir2 la jaga kan..takleh gak nk salahkan pengasuh kan..hmmm..

sian baby tu..risau betul

genny da bomb said...

iskk..benda2 camnila yang paling risau..nape la mak pak nk gi gak keje dah tau anak tu demam panas...at least gilir2 la jaga kan..takleh gak nk salahkan pengasuh kan..hmmm..

sian baby tu..risau betul

Mrs LVoe said...

ya ALLAH.. baby kalo demam panas kena cepat2 bawa p jumpa doc.. dh nak jadikn kak atty..

JIVEBUMZ said...

semoga baby tu ditempatkan dikalangan org yg beriman
aminnn

ije said...

isk2. pengasuh yg bawa g klinik. sibuk sgt ke mak bapak dia tu? alahai.. keciknya 6 bulan.

hmm

kakyong said...

Ya Allah , sedih nya dengar kes macam ni.. daku plak yg jatuh ralat..

kita ni kalo anak2 demam, huhhhhuuuuuhhh, tak senang duduk dibuatnya,...

sall... said...

demam lagi..minum air 100plus byk2.mudah2an cpt sembuh ye.sedihkan.. kisah baby 6 bulan..kita hanya merancang tuhan yg menentukannya.amin...

puspawarna said...

Allah lebeih menyayangi baby 2...
insyaallah...

Lina said...

ya allah...napa leh jadik camni?

neezareef said...

seeedeyy nya kty...
ermm..sama arr nk salah kan sape? takdir? tp mak paknye?

Anonymous said...

semoga kty cepat sembuh

mummYaeesh said...

kesiannye..uishh klu weols jd mak budak tu harus giler..nauzubillah!

btw, alhamdulillah darah kty ok..anak buah org pun masuk ward smlm..

Softtouch [Hanim] said...

kesiannyer bb tu....xtau nk salah kan sape. Takut mak bapak bb tu salahkan pengasuhnya...mcm yg terjadi kat paper2 skrg...

atty's said...

Hanim..selalu camtu ar..

MaMaQaYPo FaMiLy said...

Inalillah... cian Baby tu... mak abah jenis apa tah, sggup lagi tak ambik Cuti even baby demam panas..

Atty dah sihat?

Anie said...

budak2 kalau demam tak leh nak bair gitu jer..bahaya sesangat

atty's said...

tu ar kan anie..

eta ~ okeh dah skit..tq tau..

CuTeMiUt78 said...

eh.. rasanya ada tinggalkan komen kat sini semalam.. tapi tak masuk la plak.. takpe nak komen lagi.. kesian sungguh babby tu kan.. eemmm thanks kty sudi ambil kad ucapan tu.. mmmuuuaahh.. !!!

arnirina said...

KESIANNYE BABY TU...SAMPAI ATI PARENTS DIA..

ratna said...

huhu..sedihnya pasal baby tu.. teringat kat anak..

adenium said...

sedihnya....

Yan said...

alahai kesian kat baby tu umur tak panjang..

Dee said...

hmm...siannyer..dh ajal kot kty..makpak nyer jgn salahkan pengasuh sudah..