May 26, 2009

Simple je..

Semalam balik keje..
fir suh mamanya masakkan ayam masak lemak cili api..
akak yang tumbuk cilinya ..pedas yg amat..tp shedap..akak ler ckp..

tapi nan ado gambarnya.
sbb sedap sgt..abis anak2 aku makan..

Nasi yang aku tapau waktu lunch semalam..


aku tak makan sbb rasa kenyang dah makan nasi lunchtime semlm..
jadiknya aku bhusan nak kunyah2..aku pun buat ar cekodok..bawang..
cucur bawang..

33 comments:

Me, Mrs Taj said...

akak...kasikla sikit...ssh nk carik cekodok bawang yg sedap tau..nk wat sndri conpem kat sedap rs mcm jual tepi jln tu ha....

LotsOfLove-Pearls said...

aku kenyang tapi bila nampak, terlapar lak..

nak cekodok tu 2 bijik ble?

hehehe..

MaMaQaYPo FaMiLy said...

Syedap!! Syedap!! Nak juga cucur bawang tu...

atty's said...

me ~ mai umah kty

pearls..amik le satu pinggan tu

mamaQaypo ~ nah atty campak sektul..

KV said...

kv suka cucur bilis.;P

atty's said...

kv...cucur bilis mmg sedap..semlm ikan bilis abis stok.

De' Sal said...

Cucur bawang tu shedap buat minum petang,nanti petang sal nak buat gak terliur nih.

FIESYAH said...

sedapnyeeee cucur bawang lg2 wat minum ptg sedap mkn panas2...

mamaadam said...

kak cucur tuh comel2 la, baru la ada seni kan, mak saya ckp kalau wat cucur besar2 takde seni huh sume pun masuk perut gak tapi org malas wat la besar2 hehe

~~ciklinn~~ said...

simple2 tu yg sedapp kak yatt oii....

joegrimjow said...

nak jugakk

atty's said...

sal buat lebih2 past kat sini lak tau

fiesyah ~ buat tau ptg nie

finee ~ kira kty rajin ar ye..

ciklinn..sedap ek..mana tau..?

joe ~ ko nak ke meh mai umah kty

[-suziey-] said...

waaaa fir mkn cili api..pndai btol request..ekek:D

aisey sedap la plak cekodok bwg..dh lama xblasah

atty's said...

apa lagi suziey g bertukang kat dapur tuh.lepas tu anto sepinggan lak kt kty tau,.

asna cute said...

Wahhh sis... asna paling suke cucur bawang nie.. tp nk belajar masak yea.. hehe liatttt la sgt hehe
=)

Ena said...

bestnye ckodok ko atty...
aku dh lama tak makan.. grgkan wat aku atty ekekeke

Faizah_Haris said...

kak ttyyy.....sedapnyer tapauuuuu....ishkk3....mana2 masuk blog sume tayang gambo makanan...uiiiii nak makan laa

Yan said...

cekodok yan tak buh bawang.. huhu buh kentang ngan ikan bilis.. tp tgk cucur bawang kakty cam sodap gak nih

atty's said...

asna,ena,~ meh dtg umah meh..

faizah..alor masak lor malam nie..leps tu kol kty kita jumpa hehehe

yan ~ kty adalah pakar..membuat cekodok..heheheh

FazidElias said...

sedapnye cucur bawang tu, kite pun dapat makan cucur bawang aje pun cukup...

atty's said...

fazid..mana lak tau sedap nie..mesti g umah kty dlm mimpi..heheheh

Mrs LVoe said...

if ikan bilis + bwg lagi mnambahkn selera kak.. aduhhhh sat lagi nk buat la utk mama

atty's said...

sya ~ buat..jgn tak buat..hehehhe

mummYaeesh said...

byknye nasi tuk lunch tu..woohoo

kecur tgk cekodok/cucur/jemput2 bawang tu..letak ikan bilis tak??

:: p R i n c E s S _ N :: said...

uishh...ade y lunch bsok N wat cekodok bawang ni...

ct rahani said...

dapnya cekodok..

eya said...

sekodok akk tu cm sedap n ranggup..akk ade letak pape2 x ms bancuh..(kut2 ade pehtue)

neezareef said...

sedaplak hati goreng tu...

cucur udang tuu..nk skit..

rasp said...

cekodok bawang cicah cili sos tu..
then minum kopi perrrrgghhh layan...nak nak time hujan...

atty's said...

to uols..den ngk gambo pun den dok tingin hah

Dee said...

aiseh..tgk cucur bwg tu sedap ar..terliur siot!!

atty's said...

wahahahha..dee..aku saje je hasut ko.

Deqna said...

saya peminat cucur bawang... nak sikit...sedap tu nampaknya