May 22, 2009

lepas lunch buat pe

Naik lunch tadi aku sangat bz..
walaupun bos takde ..tapi tetap bz sokmo..

lepas tu dlm kol 4 gitu along lak kol.
tayar motor eh pancit.kena amik dia..

lepas tu bos lak kol suh stay ..sampai lori yg g sg buloh amik barang tu balik..
maknanya dalam kol 4.30 aku balik..amik along
kt opis ayah dia..
lepas tu amik fir kt umah mertua aku..

g makan..apa semua..
tunggu sampai org yg antor barang kt opis kol..
nanti kena mai lagi..

kadang masalah yg macam nie buat aku sakit ati..
buat aku rasa nak benti ..
aku ikut je , arahan..aku dtg awal..balik kadang lambat kdg kol 8 malam
pun ade customer kol..

tapi ari sabtu kena keje..tu menyakitkan hati aku jer..
nanti aku rasa aku nak ckp ngn bos aku pasal nie..
tak naik gaji tak per...aku tak kesah.,
padahal dulu aku pernah kasi tau bos taknak keje sabtu potong ar gaji dia tak setuju..
takpun selang seli ke keje..

nanti ar aku akan bincangkan balik pasal hal nie..
pada bos aku..okeh kena chow..nak balik amik along ..
nanti tah kol bapa kena dtg balik opis..

11 comments:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

penat kan kne keje ari sbtu...

suhaila-ab said...

huih ni dah the biziest....tp aku sonot keje sabtu pasalnya...tu ot...nak buat canner ty....keje selagi kita ada byk utang dan bende nak bayar...aku kalau tak de utang sume...tak de apa nak di byar...aku jual kepok leko je kat melaka ni...huahauhaua...tak yah keje susah2...

mummYaeesh said...

mesti k.ty ni pekerja kesayangan bos kan..woohoo..

yelah sometimes kita kena voice out ape yg kita rasa tp dlm zaman gawat ni mcm tak sesuai jerk..ahaks

Hezesuze said...

aduyaiii...mesti penat tahap gorila kan...wakaka

ermm kene luah kan kt boss kty tu...kene ler paham kan..bknnye anak dara..da kawin..so byg tnggungjawab...hehehe

Liza said...

husband liza keje ari sabtu so we all slalu boring, kena tggu dia balik baru leh jln2

zh-ena said...

mmg penat keja hari sabtu nie..cuma rehat ari ahad jea..hari tu la mcm2 benda nak di buat kan

JIVEBUMZ said...

elok bawak berbincang yer kak.. bukan ape ari sabtu tu elok dok rehat kat umah jer.. isnin-jumaat pulun keje kan kak...

Azure said...

oh, k.ty..saya sgt paham perasaang mu.saya pun penah keje hari sabtu.tensen sbb, takde keje punnn! tercongokkk gitu jek

last2 saya cakap ngan bos2, explain la gitu gini.dah bos pun boleh dikira bape hari setahun masuk opis hr sabtu.nasib baik bos2 approved.

syaratnya, saya balik keje kul 5.30. sebelum tu keje sampai kul 4 jek, tp sbb 6 hari..tetap tak best

atty's said...

azure ~ sama ar dtg keje sabtu..tp takde keje pun..dok tenet..je..bos pun tak masuk..uhhuuh..lepas tu dtg kol 9 ..kalo takde pe..kol 11. gtu dah balik.bazir karan..bazir minyak..

Yan said...

owhh camtu keje kakty upenye..
mcm keje on call gitu..

PerantauSepi1306 said...

hmm kalu tak yah kije hari sabtu lagi best kan atty... tak pe cuba try bincang balik, mana tau menjadi kali ni..