May 15, 2009

Kancil ku tak leh pasang seat belt

Hari Rabu Balik dari Shah Alam, Aku pergi Perodua
Utk buat appointment nak pasang talipinggang belakang..
lepas isi borang semua ..dia nak tengok kete kancil aku..
aritu aku mana ade bawak kete kancil..


nasib semalam khamis..
along keje petang..jadi aku
buat appoinment pagi tu..suh along lak yang bawa..
budak perodua tu kata ..dia nak tgk kete tu leh pasang ke idak seat belt..


semalam along pun bawak kancil tu buat pemeriksaan..
dan kancil takleh pasang seat belt atas alasan aku pun tak tau ar..
sbb along yg pergi bukan aku..

nie ar sticker tu..
kalo ade le yg gatai tangan..
cabut2 sticker tu camner eh..?


Orang Perodua tu cakap kalo polis tahan ..tunjuk je sticker..
atau kena saman..bawa surat saman kat diaorang..
aku tak kesah..janji jgn kena saman..kalo kena diaorg bayar..

36 comments:

kuIna LadyInRed said...

undang2 itu utk apa...

nenekrock said...

aikkk mcm itula pulak ada examption eh

nenekrock said...

kene pakai helmet la org dok belakang hahahah

rasp said...

ooooo ada ek cengitu sis..

atty's said...

kulna ~ tak tau ar
elly ~ tu ler tak pun ikat je pinggang ngn tali rapia

rasp ~ itu ler sis..ke tak cukup baget

ains said...

lor..... apasal lak x boleh... x per la kak ty... klu kena saman depa la bayau.... kihkihkih.... best best

honeylanz said...

x paham la akak..kena owner yg dtg g antar kete tu ke? br leh psg ?

atty's said...

ain ~ ontahnya ..napa ..

lily lotus said...

bleh plak ekk...hehe...kena pk cara keselamatan plak ekk

atty's said...

lily ~ tu ar tak fhm..

@tune® said...

oo..kalau leh xpela..
senag sket

CT NORAMIZA said...

atty, mmg ada sticker tu kan, kakak saya pun dpt gak, sama gak diaorang cakap camtu, x akan kena saman rasanya :)

kojah said...

wuaaaaaaa, nk sticker tu gak la...huhu

atty's said...

honeylanz ~ tak ar..kete tu takyah pakai seat belt..tampal stiker sbb nanti kalo jpj tgk diaorg fhm..

atty's said...

tune ~ aah
ct ~ tu le depa ckp tak kena saman nya

kojah ko g perodua..tp kalo kancil lama leh pasang kot

Nurhayati said...

apesal lak tak bole yer..

atty's said...

yatie ~ ontah..apsal..nya ..

~~ciklinn~~ said...

lor boleh lak takleh pasang yerk..takper kak kalu kena saman akak saman balik perodua tu... hahhahahhaah

neezareef said...

eh pelik nauu..
kancil kty kn kncil baru..
nape lak x leh psg..
isk moskil disitu

Mak Su said...

kena ler pekilang buat design baru ek....

[-suziey-] said...

ler pulak dah..ikat tali rafia je la passenger blakang..ok x..ekek:D

ArPeGGiOS said...

kancil kty tawon berapa yer

Dee said...

ada eh gitu..ke sbb ni kancil lama..cam kakak dee nyer..

Dee said...

ada eh gitu..ke sbb ni kancil lama..cam kakak dee nyer..

CuTeMiUt78 said...

oh gitu la plak ya kak.. habis tu org belakang nak guna tali apa

☆ lieya latif ☆ said...

lahaaaaaiiiii.....best plak dpt lesen besar tu....nak gak sticker tu boleh...lieya ni kakty, mmg malas pakai seatbelt, sampai gadoh2 ngan hubby die pakse pakai he heheheh mcm2 hal kan....

mummYaeesh said...

wah siap ada sticker lagi tu ek...tak tau plak!

takleh stick dr dlm ke kak yg smpai org bleh cabut!

Mrs LVoe said...

ehhh pelik lak xbole. if dh ade case mcm nie. kang semua brand kete mgikut

:: p R i n c E s S _ N :: said...

oo..siap ade stickerr ekk...

adenium said...

sonok lah kakty ...dok bakang...takyah pakai seat belt...tapi tak kene saman....suker..

atty's said...

watie ~ psg dr dlm tuh
sha ~ ituler
N..tah katanya takleh nk pasang..
sid ~ sapa duk blkg suka ar

greenieycactus said...

uwakkk!!!!bagoznye pasang seat belt!mesia da maju!hidop mesia!tiba2 high...hikss

the kecik said...

salam kak atty
i've change my url to smartkecik.blogspot.com tau

sori ye buat susah
do drop by if sudi = D

Fazemy said...

Sit belt blakang tu bkn punca terbesar kemalangn jln raya. Kebykan org kemalangn maut sbb mati tersepit dlm kereta sendiri. Yang tercampak kluar 50-50 hidup mati. klw yg terikat dlm kete sah2 maut klw kete tu remuk teruk. hemmm

Anie said...

kty sama lah dgn kancil bd tak leh pasang..tak tau lah naper..

Anonymous said...

Es ist die Unwahrheit. cialis cialis kaufen forum [url=http//t7-isis.org]levitra rezeptfrei bestellen[/url]