Apr 22, 2009

Voucher Hotel

Semalam pagi, aku dapat kol
dari sebuah Hotel..
dia kata nak kasi baucer penginapan Hotel.
aku malas nak layan..aku suh kol. lepas kol 1

lepas tu dalam kol 2
ade dpt kol lagi.
kata nak kasi voucher utk penginapan hotel 2 ari 1 malam..
macam ler aku heran sangat..dah tau dah semua nie..
dah banyak kali/selalu sgt dpt kol camnier...

lepas tu dia suh dtg hotel tu ade skit blabla..
pengenalan ttg hotel..tuh..
leepas tu tanya aku pemegang card credit ke..
aku cakap im sorry. no credit card..debit only..

wahahahha.langsung dan-dan im sorry ,kami nak org yg ada credit card je.
aku pun kan nak layan itu orang buang masa ,airliur aku jer..

kalo nak kasi..postkan je..ke alamat kan senang..wahhahaha..

25 comments:

zh-ena said...

ena pun ader dpt panggilan tu..alah diorg akan suh dgr penerangan n ceramah pastu baru la dpt voucher tu..

honeylanz said...

hehehe.. sy pun dpt. senang cite sy ckp aja..mn ada cc. gaji x cukup nk apply.

nenekrock said...

tui tui tui
jgn mudah terpedaya
dulu sekitar thn
2004 x silap my parents dpt call cmtu
dat time yg call dr Duta Vista
siap show to us bilik and kondo mana2 lg nak stay thenn term hanyalah utk pemengang crdit card saje
sm kes dgn ka ty
then abah ely setle
terus kmi blah dr sinun..abh mmg x amikla voucher tu dh leh bajet kena ketuk je nanti tu..
dpt jg merasa kondo 2 tgkat haks
merasa tgk saje =D (konon bygkan rumah sendiri)

:: p R i n c E s S _ N :: said...

annoying kn gn call2 cmtu....

Jasfyra said...

bagus kak t.abaikan je call2 camtu

niza said...

sy pun slalu sgttttt dpt call ni kak...dpt gi melancong la ape lah...sblm dorg dok bebel2...sy cpt2 ckp yg sy skang dok kat penang...pastu baru la dorg...oooo ye ke...xperlah...hikhik...

mamaadam said...

kty finee pun penah dpt, tapi dia tak tnya pasal kdt kad pun, anyway kalau rajin gi je dgr ceramah blalala dia tu, kalau kita tak join pun offer dia tu, dia akan bagi jugak voucher tu, dapat la stay free hehe

ije said...

taktik org bniaga.. macam2~

CuTeMiUt78 said...

betul la kty.. diaorg ni tektik je lebih kan

DYLA said...

sama la kite kty... pun dpt panggilan ni jugak. malas nak layan..

nURmALa mAZLan said...

ala...itu diorg nak goda kita join membership diorg tu..buat bodoh sudah kak

mEiZ AraNda said...

kite pun penah dapat sis!!
aleh2 kang ada je yang kena bayar ntah pape fees...

tu sumer karut jer!!

Resthour said...

biase la tu.
saya pon biasa dpt
konon nak invite utk hrga pgnalan
sebenarnye tak pon

☆ lieya latif ☆ said...

skrang ni mcm2 dieorg buat nak kenekan kite kak...jgn dilayan sangat tuuu

@LiYaNNuaR said...

pengajaran utk sya, tq... :(

Yatie SawaNiLa said...

selalu la i dapt call ni... nyampah betul... utk tak nak kasi dorang sakit hati i ckp jer, i takde cc then, tak berminat la...

sakit hati tau dorang cal esp kalau kite dok serabut kepala otak

[-suziey-] said...

ala tu sume trick je kty..xyah layan..menyampah btol la..tp kesian gk..tu kje dorang..xde customer xde komisyen..tp mengganggu hidup org la...adeiiii

atie said...

betul tu atty, akak dah terkena dulu...heee serik!!!

LeenA said...

ni bru ni kak...stdnt sni..bru dpt kol...ckp dia dr celcom..bdk ni menang 15k..so bglah no acc dia nkmasukkan...

fuyoo terer gle trick dia kan..so bdk ni lyn..blah2..spi dia mrh bdk tuh..dia ckp "kamu ini byk ckp skali ya.."..hahaha..

dh lah sore indon kak..nk nyamar lah konon..

Dee said...

dee selalu dpt call gitu..tp dee ckp dee x berminat..bagi jelah org lain..kehkehkeh..dh tau sgt taktik dorang..

Syima Syaz said...

kak...
customer saya byk mengadu pasal benda mcm nih la.kadang2 yang dasyatnye diorang mengaku sbg org bank (sebutlah nama bank) then kata bank offer bla bla..pastu mtk acc no.well,kalau case mcm tuh pihak bank akan declare customer agree utk transaction tuh sbb kalau btl2 org bank kol,nape nak tanya no acc sume.IN CASE KALAU ADA BENDA MCM TUH, BETTER U ALL VERIFY DENGAN ORG YG CALL TUH, U ALL PUNYA CREDIT LIMIT,IC NO AND FULL NAME N LAST TRANSACTION.KALAU DIORANG TAK BLH JAWAB,CONFIRM BKN ORG BANK.BEWARE,JGN BG APA2 INFORMATION ESP SECURITY CODE KAT BELAKANG CARD.KES MCM NIH BERLAMBAK.FRAUD TAK LEH BUAT APE.KORANG YG RUGI KENA BAYAR RM400++..

Ena said...

uwaaaaaaaa aku dah terkena atty..
kiter abiskan masa dekat sejam lebih, bile kiter takmo masuk dia layan kiter lebih kurang jek..
pastu bile aku nak tempah, dia leh bg alasan penuh la ape la alik2 burn gitu je voucher tu..cinabeng tolll!!! rugi masa aku sejam lebih tu...

CT NORAMIZA said...

atty, mmg betul, penipu je semuanya tu, penah gak pegi bila dpt call kat POTGH, sekali rupanya dia nak suruh jadi ahli lepas dia bg free check up (kesihatan).

bapak punya mahal dia punya fees tu.

mummYaeesh said...

ya betolll..
slalu dpt call camni..
klu betul nak bg pos jek la..
poyos jek kan diorg ni!

ct rahani said...

macam2 trick yer kak.. sabo jelah.. hehehe..