Apr 27, 2009

Tidur Sekatil Dengan Suami Orang

Teman saya ini (katakanlah namanya Ema, 25 tahun) bekerja dengan satu perusahaan konsultan yang tidak terlalu besar sebagai assistant dan salah seorang partner pada perusahaan konsultan tersebut (Kita sebut saja namanya Andy).Ema sangat mengkagumi profil dan karakter Andy.


Sebut saja semua hal yang baik, maka Andy memilikinya. Otak yang cemerlang, sikap yang profesionaldan gentleman, penampilan yang selalu rapi and nice looking serta usia baru 34 tahun (waktu itu). Ema pula adalah seorang wanita yang memilikisegala yang diidamkan oleh seorang lelaki,bentuk tubuh yang sempurna,paras yang cantik,fikiran matang serta bijak,berpewatakan
ceria & suka tersenyum.



Disebabkan Ema selalu bertugas bersama Andy maka Ema akhirnya mulai menyayangi Andy lebih dari team partner & Ema membiarkan saja perasaannya kepada Andy tumbuh tanpa halangan. Semakin hari dia semakinjatuh hatikepada Andy.



Andy bukannya tidak tahu akan hal itu tetapi sikapnya yang profesional di pejabat yang tidak membiarkan hal-hal pribadi mencampuri urusan pejabat membuat Ema semakin mengkagumi peribadi Andy.


Suatu hari urusan pejabat membuat mereka berdua harus pergi kebeberapa lokasi di seluruh Negara. Inilah ceritanya.


Untuk memudahkan pergerakan, mereka naik pesawat ke Penang dan menyewa kereta untuk melakukan perjalanan darat di sekitar B'worth , Perak, Kedah dan Perlis Dalam rangka melakukan suatu survey khusus untuk kepentingan klien. Entah bagaimana silapnya mereka, pada waktu malam menginap di sebuah hotel kecil. Sebenarnya Andy ingin memesan 2 kamar tetapi kerana hanya ada 1 kamar maka dia meminta pendapat Ema. Kerana memang sudah sangat penat Ema setuju untuk sekamar dengan Andy (sebenarnya Ema agak "sedikit senang" dengan kondisi darurat tersebut)!



Kerana berasa panas, maka Andy membuka jendela kamar. Masalahnya, kamar tersbut hanya memiliki 1 ranjang berukuran panjang dan tidak memiliki kursi panjang. Tidak mungkin bagi Ema untuk meminta Andy tidur di lantai. Jadi akhirnya mereka tidur sekatil setelah Andy berjanji bahwa dia tidak akan melakukan hal yang bukan- bukan.


Sebenarnya Ema tidak pernah tidur sekatil dengan seorang lelaki apatah lagi Andy adalah suami orang! Sebagai seorang wanita jantungnya berdebar sangat kencang kerana tidur seranjang dengan lelaki sopan yang sangat diadmirekannnya. Kaki mereka beberapa kali saling bersentuhankerana katilnya memang kecil. Setelah setengah jam, angin malam yang masuk melalui jendela membuat Ema merasa kedinginan sehingga dia memberanikan diri bertanya kepada Andy:


"Abang Andy, Ema kesejukan nih. Boleh tak minta tolong jendelanya ditutup saja?"


Andy tidak langsung menjawab dan Ema berpikir Andy sudah tertidur sehingga dia berkata lagi:


"Abg Andy..."


Kali ini Andy langsung menjawab: "Ema, kamu kesejukan ya? MAUKAH KAMU MALAM INI KAMU BERTINDAK SEPERTI ISTERI SAYA?"



Jantung Ema terasa berhenti berdetik. Jantungnya langsung gemuruh mendengar pertanyaan Andy. Dengan hati-hati ia bertanya: "Maksud abg Andy?"


"Maksud saya, bolehkah Ema tolong tutupkan sendiri tingkap yang terbuka tu,seperti yang selalu dibuat oleh isteri saya dirumah?!"



sumber cerita dr sini

33 comments:

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

amboi!

hahahaha~

yuhfuu!

juelee said...

kehkehkeh terkene kau ema...
hahhaha

~Eila @ Along~ said...

haha..wat suspennnnn jee..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

wat saspen jerkkk taO....

joegrimjow said...

alaa
bedebar jew
hehehe

honeylanz said...

hahahahaha...

mummYaeesh said...

bertuah ada lelaki camni kat dunia ni!tipu tipu tipu!

ije said...

ala.... frust la. baru nak tau apa episod seterusnya. *haha

~~ciklinn~~ said...

ngeh ngeh ngeh tajuk itu benar2 membuat kan aku terus baca dan membaca... hahahha

Syima Syaz said...

haaa...amik kau!!kebaboooww!tapi ada ke mcm tuh?

*ayu* said...

kah kah kah! siut jer!

[-suziey-] said...

hahha..klako la kak...sabo je la...suspeng btol..ekeekk:D ema dh prasan dh:p

babyluv_ayang said...

hehehehe...padan muka ko ema...heheheh...wujudkah lelaki mcm gitu....

eya said...

ish2..nyampah ngn ema tu..last2 pdn muke dia.

Dhiela Dot Com said...

lawak tol ...

Cik Wanie said...

wakakakakaka,
ingat apa lah td,
pandai kannnnnnnnnn...

bikin gempaQ ajo,
hurm

Ena said...

wakakakka
wat suspender jer tp skali tgk ejaan EMA tu cam ENA plak.. ekekekeke

mamaadam said...

kty huhu suprise sungguh, ingat tadi nak bebel jugak tadi tapi salah ler...hihi

masviona said...

huhuhu....ya ampun!!!!!
ingtkan kisah benar dah tadi....berdebar jantung nih tau...huhuhu

Hezesuze said...

hahaha suspender jek...yo yo or je baca n3 kty ni...hampeh tul...

bak kata mummyaeesh...ade ke laki2 tu zmn ni...tipu3!!!

niza said...

muahahahaa...ape yg ku pikir???oh tidak!!!begitu baik si andy tuh...kehkeh...

@tune® said...

baiknye andy

Lina said...

hahah mesti sangka yg bukan2 kan lawak tol...

☆ lieya latif ☆ said...

ko ni kakty, dah nak stim bace...tup tup tutup tingkap...ceh!!

Dee said...

hahaha..wat saspen je..kuikuikui..

Maswani said...

kuatnya iman andy..hehe..melepas lah ema..

arsaili said...

salam..bak kata ustaz..nila mukadimah kepada zina..moga kita dilindungi ALLAH

CuTeMiUt78 said...

wakakakaka.. walaupun dah tau jalan citer ni.. tapi still rasa lawak kan

adenium said...

huh...susah nak carik lelaki cam andy nih... errr...wujud ke..heheheh

Anasfadilah said...

bedebar-debar bace..ahahah

kihkihkih..

Izan said...

dgn penuh rasa suspen saya baca tau... sabo je la... huhuhuhuhuhuhu

me, myself, cici and titi said...

adehhhh.... giler dup dap dup dap kakty :D

Yan said...

ekekekek kelakolerr ayat last dia tuh..

cuak ema