Apr 17, 2009

Rumah Ku Banjir

nie dah kurang skit airnya.
along dah tolong timba..

abis dinding...tu yg malas nak cat..
nampak gaya along kena ler cat lagi taun nie..

yang palin haru..kipas ar..takut rosak jer..


note utk adik..
takut dia tak ingat , aku tinggalkan note..
jangan "ON" kipas satu ari nie..

***************************************
Pagi tadi sedap aku tido..
tetiba along kejut dalam kol 3 gitu..
kata umah banjir..adoi..kacau jer le orang tgh mimpi..

ate semalam petang masa balik keje ..no water kan
jadi orang atas umah aku..
mesti lupa tutup pipe sinki..

masa nak pegi keje..jumpa orang ting 2..
dia kena lagi teruk..
abis sofa..hp semua masuk air..

tu ler nasib kalo duk flat..
nak buat camner kan..itu jer umah mampu den beli..
nasib dah biasa..dulu pernah kena lagik teruk dari ari nie..

dugaan di pagi jumaat..terima jer ler..
ade hikmahnya..
dapat buat senaman lengan bagi kurus skit lengan..nie.

39 comments:

nenekrock said...

astaghfirullahhh kakkk
sayangnyaaaa harta benda huwaaaaa :((
kak tY sabar ehhh nak elly tolong gotong royong weekend ni???

atty's said...

ELLY ~ MEH LE..TOLONG BASUH CARPET..NIE..TD KTY CAMPAK KAT LUAR JE CARPETNYA

madamct@sitione said...

laaa kak..ku sangka di bangla sj yg banjir di dalam umah..upa2 nya ada gak kt mesia..

jenuh ar kak nk mengomeh bagai kan..x per kak..ko komeh pelan2 yer..dh ar sekrg musim hujan..mau lah lama kapet ko tu nk kering kan..

CuTeMiUt78 said...

alahai..kesiannya kty.. ish.. payahnya gitu la kan..

atty's said...

ct ~ wakakakka..kat malysia..lagi selalu ..jadik tau..ooh ko dulu pun selalu ye banjir dlm umah..

cute ~ tu ler..apa nak buat..den miskin..duk umh byk tingkat..hah..tu je yg mampu..

Erda said...

ish....teruk gak maintenance umah k.ty tu. mcm ne umah atas lupe tutup air bley efek sampai umah-umah bwh? eii, boleh komplenlah klu mcm tu. umah k.ty tu dah lame ke?

mEiZ AraNda said...

laaaaaaaa
mapenyer orang atas tu x tutup air ape?

rasanyer x ujan mlm td?

atty's said...

erda ~ flat tu mmg ..kalo org atas banjir..mmg leh tembus..airnya masuk kot dinding bagai..

ninie ~ org atas lupas nak tutup.ate semalam tak de air.

Nurhayati said...

aduhai kak.. masuk air yer.. aduhhh mesti jenuh nak mengemas dan mencuci balik yer...
hari ni dugaan akak, insyaAllah esok lusa murah rezeki satu keluarga aminnnn

atty's said...

yati ~ mudahan amin..

☆ lieya latif ☆ said...

aduh kak, jenuh tu nak lap2 balik tu...yg penting takut short so tak lee nak on barang letrik sesuka hati...harap2 cepat okey kak yeak

Anie said...

JENUH NAK MENGELAP KAN KTY...

ABG ANIE DULU DUK BANGI FASA 2 TINGKAT 1 UMAH ATAS SELALU LUPA TUTUP AIR MCM TU LAH JADINYA...

niza said...

alahaiiii siannyer akak...sabar ye kak...hikmah dia lengan akak leh kurus...hehehe...yg penting sume selamat...take care kak!!!

atty's said...

anie ~ itu ler..mmg selalu sgt dah jadik..

mamaadam said...

alahai kty sabo jela

LayarLara said...

Ktys,
Kalo ko nak selamat, ko simen balik ko nye siling atas tu, kat bucu2nya skali... rumah flat aku dulu perncah cenggitu, tapi bila dah simen semula... non ada berlaku perkara itu..

Ko ketuk je rumah atas tu... suruh dia datang tolong mopping..

kuIna Jentayutiara said...

kesian... sabar lah yer...

[-suziey-] said...

ler sian kty...penatnye kalu umh bajir

atty's said...

finee,suziey,tiara..nasib le aku sabar...ekekeke

izeni ~ gud idea jugak kan..tu pun kalo along rajin buat..huhuuuh

momguess said...

lorrrrr

letih kan
kemas umh banjir nie
yg umh xbanjir pon separuh nyawa nk kemas ni kan pulak banjir....

Mya said...

huhu.. siannya awak.. mau amik 2,3 hari nak bersihkan balik ni.. slow2 kemas eh..

Fara_Adura said...

Huhuhu..sangat simpati..sloe2 eh..
Selalu ke banjir umah atty? Sebab tangki ke apa?

masviona said...

alahai...siannya kty.....mesti penat kan nak kemas2 sumer benda tuh.

ada hikmah tuh mana tau nak kot along kty nak beli umah baru...rezeki tuh

Mrs LVoe said...

org tua2 kata if umah banjir kita nk dpt rezeki kak.. tu yg sha slalu dgr la.

umah sha lak if ujan lebat abis masuk air.. slalu kena kt port tgah2 kt tangga.

peant nk mgemas kn.. sabo yea kak

Mak Su said...

masyallah... kesiannyer, lenguh ler nak lap semula.

CoNniE said...

alahai, ari tu kan hujan lebat sgt2.. adoh jenuh le nk mencuci...

atty's said...

momguess& mya,maksu ~ letih le jugak + ngantuk

fara ~ org atas lupa tutup pipe.

mas ~ amin ler..hendaknya

Lvoe ~ amin..hehehe

connie ~ kan sebab ujan ..sbb jiran ats ..

neezareef said...

menaya org ler... xpasal2 org bwh jd mangsa...sape nk tangung tu

~Eila @ Along~ said...

kty, sabar je laa...org lain punya salah..menyusahkan org jee

MaMaQaYPo FaMiLy said...

cian Atty's... SABAR itu Separuh dari IMAN!!!

:: p R i n c E s S _ N :: said...

uma N lg r...org len da de air blk..uma N x de..rpenyerr paip dpn abah lupe nk bkak...beriye pg td mndi berebutt angkut air...

atty's said...

N ~ LOH..EKEKE..NASIB INGAT KALO TAK 2 ARI TAK MANDI.

arnirina said...

addeehhh laa...

Dee said...

kty..siannyer..dee dok flat gak..sib baik x kena cenggini lagi..banjir kat dapur adalah..pipe bwh sumbat naik kt dapur dee..sib baik x byk air..sket je..huhuhu..

lily lotus said...

think positive...ada hikmahnya kan...i pun pernah kena gitu...exercise maa

Deqna said...

Siannya, mesti penat nak bersihkan balik kan? Sabar lah ye kak.. ada hikmahnya tu..:)

Yan said...

oowhh buleh jdk camni ke??

upenye banjir dr uma ataspn ade.. ish ish...

Izan said...

camana air leh masuk ni. rumah akak atas skali ker?

ct rahani said...

ciannya banjir yer kak.. seb baik la sy duk kt tingkat plg atas.. klu x msti terima nasib yg sama cam akak.. huhuhu..