Apr 16, 2009

Nasi Bujang

tukang masaknya Bangla

maggi goreng..

mihun tomyam

****************************************
semalam lepas beli tiket wayang
ade lagi satu jam gitu , sebelom wayang bermula.
jadi kitaorang isi perut dulu dekat food court JJ tu..

tengok tukang masaknya Bangla..
boleh ler peyut lapo nie..

masa tunggu order
ade ler mamat nie..
dia nak order NASI BUJANG..

bangla-bangla nie semua tak faham..
nasi ujang..diaorang cakap..
ke nasi udang..

memang kelakar tau time diaorg confuse..
mamat tu ler malu-malu alah nak terangkan..

udahnya aku kasi tau itu semua bangla
nasi Bujang..not nasi udang..ke ujang ke..

nasi tu..nasi puteh.lepas tu u goreng telor mata ke..
telor dadar ke..kalo adik (asyraf panggey nasi bajet )

lepas tu semua bangla tu faham..
dunia-dunia....bangla pun dah teror masak
masakan thai..
tapikan..maggi goreng itu mmg sedap,,weh.
fir sampai taknak share ngn sesapa..
******************************
kali ni aku dapat award dari fafau fotopages..
kerana berjaya menjadi pengomen ke 3..huhuuh..
lagi berapa kali nak 10 kali nie..dapat diah moto..

thanks fau...

25 comments:

aD said...

ad pun baru first time dengar nasik bujang nih.. gitu rupanya..

neezareef said...

lawak ler kty....sabo je budak tu pn sengal ko bg gelaran gitu dia igt org tau ke.w.akakak.dah ler tkg masak bangla..

tp kan..maggie goreng tu...real lah...mcm sedap giler jek

liwaniel said...

ooo...wanie baru first time dengar nasi bujang ni..hehehe

hezesuze said...

almost skrg ni sume foodcourt yg ade...tkang masaknye bangla2 or indon kekdahnye...

kdg2 tu xselera nak mkn tp kalo lapo harussss je terjah...huhuhuh

Mrs LVoe said...

1st dgr nasi bujang.. mkn panas2 mmg sedap kan..

Nurhayati said...

baru tau ape itu nasi bujang.. punya la ketinggalan bas huhuhu

Liza said...

nasi bujang?? menarik tu...

ains said...

alahai..... sepatah haram x paham... susah... susah... herm.. best x kak ty citer jgn tegor

☆ lieya latif ☆ said...

KAKTY, lieya pun baru pes time dengor tau he he he....ooo rupenye tula nasi bujang yeak...

tu ar tgk si fir makan pun lieya dah lapo nieh....jgn memain kan kak ty bangla2 ni pun dah terra masak...ni kat food court alamanda, bangla masak tempayaki..makan jepun tu....haa teraa tak teraa laa depa nieh....

momguess said...

nasi bujang @ budget tu ader sup kosong kan??

honeylanz said...

sedapnye tgk Fir mkn maggie grg..pernah dgr nasik bujang..tp x pernah try lg?? heheh

mEiZ AraNda said...

aritu kite makan NASI MANDY...;p

arini dengar nasi bujang...

pasni nasi duda dan dara pun ada kot kan?
hehehhee

babyluv_ayang said...

nasi bujang....??? tak penah dgr lak...nasi yg dimasak org bujang ker...heheheh...anyway...sedaynyer si fir i makan...heheheh...nak cikit...

rasp said...

kalo i pun terpingga2 gak sis, coz 1st time dengar nasi bujang nie sis :D

sitekateki | dD said...

aduh sedapnya binuh tomyam itewww...
membuka selera sesangattttttt...

atty's said...

rasp ~ tu ler kan..kan semua org tau..

dd ~ jom kty banjer..

CuTeMiUt78 said...

heh..heh..heh.. agaknya cam ayam ngan itik bercakap..wow.. sedap sesangat la meggi goreng tu ya kty..

Dee said...

lama x mkn megi goreng..tp kty kalo kt jj cheras selatan tu..mmg bangla je tukang msk kat food court dia tu kan..

atty's said...

dee ~ kty pun baru tau.sbb jrg makan kat situ..semlm lapar..malas nak makan fastfud

Faizah_Haris said...

kaktyyy....anda telah di tag....hiks3

joegrimjow said...

arghhhh
nak nak nak

Anie said...

NASI BUJANG TAAK PERNAH DENGAR AIR BUJANG SELALU GAK DENGAR

:: p R i n c E s S _ N :: said...

lohh....x to plak nasik bujang...

Yan said...

tak ponah dongar pun ade menu nasi bujang kat kodai..

me, myself, cici and titi said...

kite pun first time dengar nasi bujang .... ahahahah... kakty, tak tahan nengok entry nasi lemak tu...adehhhh