Apr 20, 2009

Muka Alergic

Ari sabtu kan aku kiranya berjemur..
sbb tgk fir main futsal...
takde lama mana pun..
tapi muka kena jugak sunburn..
lor nie mcm merah2 sekitar dahi..hidung dan pipi skit.
lepas tu rasa gatal je..mata pun gtu..huhuhuh..
tak selesa..sungguh..

aku mmg takleh kena matahari sangat jadik gini ler..

p/s : gambar hanya hiasan...credit to google..

18 comments:

honeylanz said...

alahai..cian kt akak..sy biasa takat sunburn kulit gelap aja. x pernah gatal2. tp if resdung dtg..apa2 seafood x leh mkn...muka trs bengkak2..

Nurhayati said...

sama la kita kakty.. berjemur sket habis dah sunburn..kulit mengelupas mmg perit huhuhu..
tak pe nanti putih balik ;)

Mrs LVoe said...

org kata tu kulit org kaya2 kak hehehe.. my cazen pun camtu xleh kena panas. cian dia.

akak jgn la bjemur. nnt abis kulit

kin hashim said...

Kulit manja eh kak ty :).

~Eila @ Along~ said...

wah..kakty..kite sama ok..arwah nenek eila ajar dulu..kalo sunburn lumurkan tomato kat muka tiap2 pagi..insya allah muka tak gelupas..

Zanna_MamaBatrice said...

kak ty
x leh kena panas rupanyer...
letak aloe vera pun ok gark tu kak...dia sejuk kan...xde ler teruk sangat mengelupas tu nanti...

kak ty dah vote zana? ......if yes...thanks a lots kak.......click ler lagi yerk...

Syima Syaz said...

alah ciannyee...
pakai cream lah kak...

:: p R i n c E s S _ N :: said...

pedih2 x k.ty..??

JIVEBUMZ said...

saya pon sama gak kak kalo kene panas mmg tak tahan cepat aje kene sunburn tau kak.. kadang2 jeles ngn orang kulit tebal..hihi

yong ibu chem said...

aduh..lama dah tak main futsal..

uiks..kena fit balik ni!

[-suziey-] said...

ler ciannya..xpakai sublock ke? ish bahaya tau sinaran matahari skang..kita pnye lappisan ozon dh menipis..kty sapu pelembab biar dia xpedih sgt..kalu bole jgn pakai bedak sbb nnti lagi buat dia kering..

babyluv_ayang said...

uishhh...kty...kalau sunburn ni boleh kulit mengelupas kan...uishhh..pedih woooo...carik cream ler, kak...senang elok...

arpeggios said...

puteri lilin nih...

mEiZ AraNda said...

heheheh
g pakr kulit kak..;)
ti lagi teruk plak kang..

CuTeMiUt78 said...

alahai cian akak.. pakai cream la kak..

Ena said...

hehehe ingat ko berjemur, muka ko pun berubah jadi camtu ihiks...
kalo camtu, aku pun nak berjemur ahaks

rasp said...

sis, my lil princess tu pun tak tahan panas, jadik cam u lah, gatal2 naik cam ruam gitu...

ct rahani said...

ooo akak x leh kena matahari sgt yer.. so kena elakkan berjemur.. hehehe.. semoga cpt sembuh k..