Apr 1, 2009

Merokok



Ada satu citer pasal merokok nie..
asal masuk kereta je pasang rokok..
lepas tu asap berkepul-kepul..

bila ada orang tegur..banyaknya asap rokok tuh..
macam rumah terbakar dah asapnya..

si perokok menjawab , alor rokok murah gini ler...asapnya.
kalau rokok mahal takde gini asapnya..

dalam hati orang yang menegur tu.
boleh pakai guna ker itu jawapan..
tak ke semua rokok mengeluarkan asap..

ade ke yg cipta rokok tak keluar asap..benci..asap rokok..


Amaran kerajaan merokok merbahayakan kesihatan

19 comments:

[-suziey-] said...

alasan je tu kty..kalu nk simbolik kan...gulung kan duit pastu cucur api soh perokok tu isap...tgk sket..trasa x syg ngn duit:p

arnirina said...

sy pon benci asap rokok..tapi hasben isap rokok..cume x heavy..eiii geraaammm!!! :(

AINS said...

DEKAT KOTAK ROKOK SKANG ADA GAMBO BUROK BUROK.... PADAN MUKA PADA PEROKOK.. TU PUN X SADO LAGI

SESUNGGUHNYER AIN PUN X SUKA BAU ROKOK

neezareef said...

hubby za isap rokok kty
tp kan sejak pegnen myra smpai skang x pegnen pn cam dah lali kot asal nk isap pndai2 lari jauh
n x penah dah isap rkok dlm kete...
dah biasa

Dee said...

x suka asap rokok..sib baik hubby dee bukan perokok..

LeenA said...

hahahaha...sokong kty..sokong...jwpn yg ala2 bengong kan...

kasik pelempang sket..

seb bek hubby ena xmerokok...

Erda said...

mmm...benci perokok! x psl2 kite pun jadi passive smoker...efek tu lebih pada kite, bukan pade perokok..betul x kak? huhuhu...

CuTeMiUt78 said...

emmm... cik abg kita pun hisap rokok gak kty.. tapi idak ler duk isap kat dlm keta bagai.. payah gak nak suruh berenti isap rokok ni

honeylanz said...

x suka duduk dekat smoker. nak2 kalu time lepak2 kt kedai mamak..tp what to do mr. hubby pun perokok tegar!!

Yan said...

ermm aritu dgr kat hotfm.. rokok skang siap ada gambo janin bayi..
yg dah beli tu tgk.. macam insaf tp isap tetap isap..

rasp said...

i pun tak suka asap2 rokok nie..busuk aaaa .. sib baik cik abe i tak merokok :)

PerantauSepi1306 said...

hmmm my opinion perokok is definitelyu a selfish person. Contohnye kalo aweks dia dok seblah boleh lak dia alih asap rokok ke lain sbb tanak kasik kena aweknya tapi dia tak ingat pulak yg tempat lain yg dialih tu kena pulak kat org lain yg ado anak, bini orang lain pulak. Paih tu sanggup gak sesetengah tu sbb nak beli rokok pinjam bagai kat orang.. alasan tak cukup duit gaji, walhal 3/4 duit gaji dah dibelanja ke rokok... Tak plak dia pk org yg dia mintak pinjam tu nak jugak guna duit nak wat menda lain kalo tak dimintak dek perokok tuh...

Sorilah emo sket, tapi ai mmg anti org merokok ni... apa kata kita ban je dari jual rokok kat malaysia ni.. puhhhhhhh kurang pencemaran udara tau... takdo laie sesak napassss

Deqna said...

kalau dah perokok tegar tu ada jer alasan derang tu.. saya bersyukur sgt suami saya tak merokok, saya memang anti ngan asap rokok. rimas

babyluv_ayang said...

hubby fara pun seorg perokok....dah tak tau nak marah mcmana dah...sore fara mesti tukar jadi petir guruh segala kalau dia smoking dekat fara n kyra...heheheh...tapi alhamdullilah dia tak berani nak smoking dpn we both...heheheh...

atty's said...

sis PS..mmg pun.betui kata sis tu...menci asap rokok..

Izan said...

saya pun tak suka bau rokok, asap rokok dan juga perokok. bau derang busuk dan kekadang tu saya leh pening kepala kalau dekat dengan diorang.

p/s:alhamdulillah... suami saya da berhenti merokok. =)

ct rahani said...

mmg x suke ngan asap rokok.. lemas.. huhuhu..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

bf sy slalu merokok...x sukerr...

mummYaeesh said...

ahkau klu nak smoking akan g jauh dari weols sbb yaeesh klu nampak asap dia akan kibas2 tangan sambil wat2 sneezing...owwwcuuuh!woohoo