Apr 8, 2009

Berita Gembira itu

Mesti semua orang tertanya-tanya kan
apa berita gembira itu..

alhamdullilah sangat kehadrat illahi..
akhirnya allah perkenankan doa kami sefamily..

akhirnya jiran depan rumah mak..
BERPINDAH....


- lepas nie takde dah orang nak kacau hidup mak aku
- lepas nie takde dah orang asyik nak mintak tolong kt mak aku
- lepas nie takde dah orang asyik nak mintak duit mak aku
- lepas nie takde dah nak dgr org depan asyik bergaduh je anak banak
- lepas nie takde dah menantu orang asyik nak pinjam duit mak aku
- lepas nie takde dah orang asyik nak antor makanan kt umah mak aku
- lepas nie takde dah orang asyik nak intai je kt tingkap nak tgk kitaorg buat apa..
- lepas nie harap ler takde dah..limau ke apa kat depan pintu umah mak aku..
- lepas nie aku harap jangan le ade gangguan yang bukan2 dalam idup mak aku..
- lepas ni aku harap mak aku sehat seperti dahulu balik..amin.

ya allah ya tuhan...semoga lepas nie family kami akan hidup aman damai..


Ari isnin masa aku balik dari pasar sama mak..
tengok2 rumah depan ade iklan Rumah utk disewa..
aku ngn mak sangat happy..dengan berita yg baru kami dapat..
alhamdullilah..


disaat kty happy nie..kty nak ucapkan terimakasih kepada Leena..
kasi award..yg sangat ler besh..
kepada yg buat award..nie lak tq..sgt cute..i like..

42 comments:

Dakjaat™ said...

macam something wrong jer entri ni .. ada unsur2.. kebencian ..

Ceera said...

hiks.. ingatkan apa la yang hepi sangat..

atty's said...

dakjaat..bukan menci..tp menyampah..

ceera..happy wooo..tak takut lagi takde jiran mcm tuh..

~~zuraiwan~~ said...

usihh...ada gk jiran yg cm tu ek....nasib baik dh pindah..

ains said...

wah... lega sangat dah tu kak ty

Zanna_MamaBatrice said...

alhamdulillah
dah xde rasa takut2 lagi ler family kak ty lepas nie...

depa pindah kenapa kak...he he he

tu jiran kak ti yg bagi cekodok pisang tu tp xleh makan kan.....

LeenA said...

welkaming kty..sye suka baca blog kty neh...

:d

atty's said...

zuraiwan..tu ler..jiran camtu pun ado..

ain ~ lega sgt-sangat..

zana ~ aah itu ler..takut ooo..jiran tu len mcm..tau..

leena..kty pun suka baca blog leena...

niza said...

alhamdulillah kak...pindah jua akhirnyer...pasni akak dok ngidam ape2 xder la tetiba smpai jek mknn tu kan...hehehe....

atty's said...

niza..tu ler lega sgt..riso kan mak je..

KV said...

moga mak makin tenang. Hihi

atty's said...

kv ~ itu ler..semoga mak tak takut lagi..

babyluv_ayang said...

tumpang gembira utk kty....n mak kty akan bahagia sampai bila2...

arpeggios said...

harap-harap pasni dapat jiran yang ok la..

atty's said...

tq fara..tq arpeggios

Redbloodsnow said...

tumpang hppie gak kak kty. but jiran zie yg dok depan tuh, x pindah2 lg die...same kes mcm mak akak nyer neh. dok suke ganggu idup mak zie

:(

Mak Su said...

oops! ini kisah jiran terlebih mesra ker? arramak, memang seswailah depa bawak diri, kita ni kat umah perlukan privacy ek. kalau nak bising2 or extra mesra, pergi tengok karnival ler. kan.

atty's said...

zie..tu ler lega jiran camtu dah pindah..kty doakan jiran depan umah mak zie pun pindah ar..

maksu..
itu ler..bhusan..harap lepas ni dpt jiran yg baik.

asna cute said...

Alhamdulilah~
Moga semua yea kembali normal yea sis~ Hureyyyy!!~

:: p R i n c E s S _ N :: said...

igtkn fir nk dpt adek td..wkakakak...yeahh..tenang da idup psni diorg da pindah...

Ena said...

ceh! ingat ko peknen nk ikut jejak aku ihiks.. tp tu jugak salah satu berita gembira.. kalo aku, pasti lapang ati sebab tak perlu risau tang mak kita lg kan atty...

atty's said...

asna..tuler alhamdullilah

N ~ WAKAKKAKAKA

ENA..tu ler ..senang hati aku..

Dee said...

syukur ...moga mak kty beroleh kesihatan yg baik..xde dah org dengki2 ni..

mEiZ AraNda said...

hhehehe
kelakar laa kak atty ni


entry ni lepas geram kat jiran tu ker?

Nurhayati said...

alhamdulillah.

yati doakan semoga family akak sentiasa happy, dimurahkan rezeki dan aman damai.. AMINNNNNNNN

rasp said...

syukur alhamdulillah sis..tenang skit hati ur mum and u ek sis..

mmg cute award tu :)

mamaadam said...

ha oklah tu tapi rugila kty x dapat cekodok pisang lg ek hahaha gurau jer

atty's said...

ninie..luahan perasaan

yatie - tq..

rasp - tenang skit ati nie hah

finee - nak cekodok..

yuyee cap limau said...

saye tupang hepi tok akak...besnyer dah xda jiram cmtu kan,

Insaflah said...

Lega ... tak terkira.

atty's said...

yuyee - tuler ..

insaf - mmg lega..

nurulz said...

tumpang hepi gak ngan kak atty..
lepas satu beban kan kak..

arnirina said...

budus la jiran mcm tu

atty's said...

nurulz - itu ler..lega

arnirina - jiran yg buduh..org dah mmg syg dia..anggap mcm sedara sendiri..sekali buat yg tak elok lak..fobia nak baik ngn orang nie

[-suziey-] said...

waa tahniah dia atas berita gumbira itu..ekek:D

~~ciklinn~~ said...

hihihihihihhih itu biter baikk nyer.. ingat yg kak yatt bgtau linn hari tu.... wakakkakak

atty's said...

suziey - tq ..

ciklinn - haip..babab kang

Mrs LVoe said...

alhamdulillah :-)

sitekateki | dD said...

kak atty sangat hepi sekarang ek...
so bleh la belanja dd mcD pasni...hehehehehe...
(puji ader makna plak kannn...heheheh)

neezareef said...

lega dah ya kty bila jiran begitu dah chow

ct rahani said...

syukur ye kak.. smga pas nie family k.thy aman damai..

CuTeMiUt78 said...

alhamdulilah kty.. semoga lepas ni semuanya akan pulih dan kembali seperti asal.. insyallah..