Apr 21, 2009

Anjing ko..

Kadang kalo aku tengah syiok buat keje..
atau yang sebenar-benarnya tgh syiok chatting ke..
blogwalking ke..

tetiba dgr ler bunyi dingdong..
maknanya ade ler org dtg nak antor barang..tensi sungguh aku..



kenapa aku tensi sebabnya..
aku takut kat binatang bawah nie.
selalunya barang akan dihantar ke opis company lagi satu
selang 2-3 biji bangunan jer..dari opis aku..


tengok ar dia pandang camner..
itu sekor je..tuh..senarnya ade geng dia lagi tuh..
kalo si Ah Cong ade dia ler iring aku..gi sana..
kalo tak aku bawa kayu..

tapi kan senarnya..aku tgk..anjing tu pun takut ngn aku..
wakakaka..kadang2 kami sama2 terkejut..memasing ketakutan..

nasib ler sekrang mcm dah kurang skit..anjing-anjing nie.

29 comments:

Anak Pendang Sekeluarga said...

salm...anjing ,,wah bg sy memang geram le....gerun pun ada ckit la..

Ms.Lilies said...

huhuhu...saya adala penakut ngan anjing pasal kecik2 dulu time pi ngaji pernah kena terjah..kena gigit ngan anjing...wuwuwuwu

Nurhayati said...

saya takut gak ngan anjing.. kalau nampak mereka2 ni sanggup tak lalu..
penah dulu masa kecik.. nak pegi ngaji ada anjing kat lorong tepi umah, nangis2 taknak pegi..hihihi

Ena said...

aku ingat ko maki org tadibile tgk tajuk entry ko...
ati2 atty, kalo leh masa ko tron tu bawak skali kayu tau...

niza said...

kak...pok skali anjing tu kak...x pun akak sergah dia...jgn lak akak yg sergah akak yg larik..hehehhe...

LayarLara said...

tak bleh bayangkan kalo ktys lari ngan sepatu tumit tinggi bila dikejar anjing itu..

neezareef said...

takut anjing tu tetiba dtg dekat..kalo dah dkt dia wat dek x pe..nak dia gigit ke..isk..ngeri..kot2 anjing gila..selisih

MiZA said...

aku nampak anjing terus baca summumbukmum...

cT said...

petua org tua2 yg i dah try..law nmpak anjing mcm nk kejar kite, buat2 duduk,msti anjing tu x berani dekat, law die dkt gak, larikkkk..hehehe...

honeylanz said...

takut nye!! x bwk mmg kena bwk kayu @ penyapu..x pun payung pjg...suspen je anjing nih

zh-ena said...

hehehehe msg2 dlm ketakutan la nie

ains said...

huh... hanjing binatang yg menakut kan

Mira said...

mau tak takut kalau tengok anjing n the geng....seko pun dah takut...mmg bahaya tu kyatt...lagi pun dah banyak kes hanjing serang orang kan..

kat opis mira ni pun ada seko anjing tapi anjing ni baik..member sebelah opis (cina) tiap2 hari siap bagi makan ... kadang2 ru terasa selamat jugak bila ada anjing nih..hihihihi

[-suziey-] said...

hahah..kalako la kty..bengis sgt ke muka kty smpai anjing tu plak yg tkut nng kty sbnrnya...ekek":D

julie^beth said...

cuba k-ty kenyit mata sket.. mesti die cair.. haha

NONIE AZIZ said...

hahaha nonie dulu masa kecik tok selalu pesan kalau lalu depan anjing baca ayat tabbadyada...hiksss..sampai sekarang tu...kekeke

Dee said...

sy pun takut anjing gak kty..kehkehkeh..

p-na mama oja said...

dlu masa kecik penah kena kejar ngan hanjing..huhuh

De' Sal said...

kelakor Atty,petuanya senang jer...sebelum dia kejar kita, baik kita yang kejar dia dulu,betul tak.

ije said...

aaa. sgt fobia anjing. kalau nak turun kete n ada anjing kat area2 situ, rela berkurung je dulu. takut. padahal anjing2 tu tak berminat pun. ehe

Eita said...

waaaa takutnya anjing...
org kata kalo nmpk anjing jgn lari
nnt dia kejar heeee

kak opis akak kat ner eh :)
mcm pernah pi jer

Eita said...

waaaa takutnya anjing...
org kata kalo nmpk anjing jgn lari
nnt dia kejar heeee

kak opis akak kat ner eh :)
mcm pernah pi jer

joegrimjow said...

bersepah2 anjg kat cni

Yan said...

kak... samola denpun..
sangat trauma dgn anjing..
anjing jauh sebatu... yan dah corner jalan len..
ahahaha...
klu nampak anjing berlari depan mata.. mesti yan meraung same.. otomatik!
takleh ar.. takut giler ngan anjing..

yuyee cap limau said...

kahkahkah..terkejut saya kak,igtkan anjing ape tadi..hehe

mamaadam said...

kty finee penah kena kejar anjing tau satu fasmily dia kejar finee huhuhuhuhu sampai skrg fobia

rasp said...

hahahahaha lawak gak statement sis pasal sesama takut tu...tapi i pun takut oooo kat anjing..

CuTeMiUt78 said...

ish.. ngeri gak kan klu anjing tu garang bebenor.. heh..heh..heh.. klu sama2 terkejut tu.. takpe la kan kty..

ct rahani said...

saya pun takut gak ngan anjing.. sbb penah alami hampir2 nk kena gigit ngan anjing nih.. huhuhu..