Apr 22, 2009

2 pagi dah bangun

firdaus pagi tadi..aku sedar...
dia seawal 2 pagi dah bangun..
pergi toilet ..kencing..lepas tu
dia tengok tv..seseorang..

dalam kol 5.30 gtu dia mandi lak..
lepas tu along bangun dalam kol 5.40..terkejut tgk..
fir dah siap pakai baju sekolah..semua..

lepas tu along pergi keje..
dalam kol 6..fir masuk bilik..
tanya mama..mama..ari nie kita sekolah ke..
aku jawab ar sekolah , napa?
mama tak bangun pun...hehehe..

lepastu aku bangun mandi semua..
kol 6.50 kitaorg gerak pergi sekolah firdaus..
lepas tu aku cakap ngn dia apsal bangun awal.
dia cakap takleh tido..

29 comments:

mamaadam said...

alahai fir tak ngantuk ke nak gi sekolah tu kul 2 pagi dah bgn? hm dah matured la dia kty..

Snow Peace said...

pikir apa fir smpai xleh nak tido tu...ntah2 dia putus cinta tak kak...hehehhehehehe

nenekrock said...

kak ty dia tido awl ke ??
bahayala kak ty risau kat skull nnti dia sakit pale x cukup tido

Ietams said...

semangat sekolah yg membara kot

leadleedeea said...

2 pagi? huhu...saya sbg sorang cikgu amatlah berbangga ngan firdaus neh..hehehe

atty's said...

finee & elly- dia tido awal jugak ar..kol 9
wa ~ ekekkekee.tah apa dipk..
ietams ~ semangat nak jumpa kekwn..

ArPeGGiOS said...

hu hu hu
saya plak dari kul 2 pagi tadik tak tido sampai skrang

kuIna Jentayutiara said...

xleh tido ...
tgh merindu kot...

Mrs LVoe said...

awal yea fir bgun kak. sib baik skolah pagi. tghari balik leh tdo :-)

Na Shari said...

Wah...kecik2 lagi dah pandai takleh tido...ada talent nak jadi menteri ni...fikir masalah negara...

Ena said...

uiks.. dak2 pun ade istilah takle tido ek.. yg pasti brani btol fir tu ek..

SUZIE APAI said...

bleh pulak cenggitu...okeyla pandai berdikari.

Tak takut ke fir tuu

honeylanz said...

wah..berdikari nye fir

Erda said...

amboi, awal bebenor fir bgn tido...x letih ke die kak? ishh....

mEiZ AraNda said...

bagusnyer anak bujang ni..;)
bangun awal siap bangun mandy da tu...

xyah mama dia nak siap2 kan dia g skool..;p

KV said...

awal nya dia bangun kak!

☆ lieya latif ☆ said...

kakty, karang ngantuk si fir kat sekolah kang....takut die letih cepat kalo tak cukup tido nanti....

zh-ena said...

hah tak tido langsung la tu..kang kat sekolah tertido plak nnti..fir minum kopi ker smp takleh tido tu

Big Mamma Bukhari said...

x pe ke dia x cukup tidur tu kak? :-)
tq rajin visit t ye kak...

~~ciklinn~~ said...

y alalh tak ngantukk ke dia kka yatt dlm kelas...tpai sgt2 baguss..... siap ingat mandi n pakai baju sek... bagusnyerrrrrrrrrrrrr

eya said...

awalnye fir mangun..np dia xleh tdo ek kak..

Mak Su said...

apsal dia tak leh tido... ada tensen apa2 ker ek?

atty's said...

maksu..tah apa mimpi dia kot

p-na mama oja said...

wahh... fir semangat nak pegi sekolah tu..heh!

rasp said...

memikirkan masalah negara kot sis sampai tak leh tido tu..hopefully kat school dia tak ngantuk laaa..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

fir ni kdg2 prangai die cm dewasa kn k.ty...padahal br tadika...

CuTeMiUt78 said...

uish.. awal nya fir bgn.. berani fir ya tgk tv sensorang.. pagi2 plak tu.. napa fir tak blh tido

MaMaQaYPo FaMiLy said...

Bagus ini anak.. kejutkan ibu nya utk jalankan kewajipan.. tapi jgn amalkan sgt bangun tidur awal tu yer Fir... tak bagus utk minda anak2 kecil..

Izan said...

bagus la fir ni... berdikari.. =)