Apr 10, 2009

BilikDarjahmu ,duniamu

sTICKY mODE eNTry



Seperti tajuk di atas..bila kita sebut
BilikDarjahmu ,duniamu, in english Your World , Your Class Room,
mesti kita akan terbayang suasana dalam sebuah bilik darjah..
jadinya kalau kita nak ada dalam bilik darjah mesti lah kita kena ke kelaskan..

Tapi sekarang dunia sudah berubah..
kita tidak perlu buang masa, menghadapi kesesakan jalan raya..
tidak perlu susah payah, nak berebut bas, naik lrt,kena hujan ribut bagai..

semuanya ada di Wawasan Open University College
Wawasan Open University College is an open distance learning institution - set to bring opportunities for higher learning to Malaysians who wish to study for accredited qualifications or for personal enrichment without leaving their homes and jobs.

dan bagi saya learning is one partnership kerana saya suka berkongsi apa yang saya belajar dengan anak-anak saya..walaupun saya seorang ibu bekerja..saya cuba luangkan masa untuk belajar sesuatu ilmu yang saya suka dan minat.. kemudian berkongsi dengan anak-anak saya.

For more information about Post A Postcard Contest, check out http://contest.wou.edu.my/

32 comments:

nenekrock said...

teringat pada ibu ely hiks
selalu dia pun mesti ada sebelah bila time kita study so sweett terharu sesangat dh mom yg caring cmni
=D

eya said...

bgs la kak Ty,menambhkan ilmu pengetahuan.

~~ciklinn~~ said...

bagus kak yatt linn dah skodeng sana...


akak leh tka amik gamabr kosi rotan tu.. linnnak tanya kat kedai rotan sini kalu2 dia leh buat yg camtu...

Izan said...

boleh mengeratkan lagi hubungan ibu dan anak. anak2 zaman skang ni sume terbiar bab ibu2 zaman skang ni sume kuar bekerja. btl tak?

babyluv_ayang said...

suka tgk hubungan kty ngan anak2...confirm rapat kan....tak sabar nak tunggu kyra besar n share eveything with me....suka lah tgk...

babyluv_ayang said...
This comment has been removed by the author.
babyluv_ayang said...
This comment has been removed by the author.
[-suziey-] said...

kty, tu gbr hiasan ke gbr kty ngn ank kty.:D

Insaflah said...

Belajar adalah proses seumur hidup.

neezareef said...

blaja kt mane2 pun buleh kan

Mama Aqil said...

utk ibu yg keluar bekerja . hampir 12jam kat office...12 jam berikutnya dah malam....berapa jam sgat kiter dapt bersama dengan anak kiter....lom tolak time buat kerja rumah lagi....harap weekend dan cuti....baru puas bersama dengan anak kan.............

☆ lieya latif ☆ said...

suke lieya tgk pic kak ty tu....comel jek anak beranak ngadap lappy....

lieya nak browse wawasan open university college jap...thanks kak for the info

Dee said...

wah..join contest lagi..harap2 kty menang lg..amin..

rasp said...

life is a learning process kan sis..

PerantauSepi1306 said...

ilmu ada di mana-mana.. cuma kita yang perlu bersedia untuk belajar dan memahaminya..

hmmm atty, i can still remember when i first grad, i had developed the internet education website for my technical training company. I had also presented it to my interviewer masa nak mintak kerja and their query yg ai leh igt sampai la ni is.. "ada ke orang nak belajar macam tu"..

isk laa... org bagi advanced technology, bolehh.. tanya soklan yg cenggitu plak.. adoyaii....

atty's said...

PS..senarnya org tu kurang ilmu tu sis..

rasp..tu ler..dlm idup ni sokmo kita belajarkan..

dee,..thanks you ye

lieya..hehe..g terjah lepas tu join sekali..

LeenA said...

akak...best ar benda ni...boleh gak ina tempek nti kan...plak keje dlm library college..boleh je lah kan nyempit classroom dorg nie...:))

ct rahani said...

skrg segalanya senang.. ader kt dpn mata jer.. x cam kita dulu2.. hehehe..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

wahhh...k.ty sgtt rajen join contest...cnfirm menang ok..

adenium said...

nak masuk gak contest nih.... tak sompek laie....

KV said...

wah, best tu.

NONIE AZIZ said...

Yup nonie pun suka share knowledge ngan anak-anak...bukan apa kekadang rasa best bila dia citer ngan orang lain macam gaya orang besar bercakap..hahaha

zh-ena said...

tak sbr nak tggu umairah besar blh temankan umairah belajar..suker tgk katty ngan ank2..rapat tul :D

sedap, suci, segar ... said...

Sekarang famili main game. Dulu, famili main batu seremban.

Snow Peace a.k.a WaWa said...

skang smua main click2 je kan kak..

asna cute said...

Eh asna pun dah amik dah distance learning nie.. tapi bukn kat wawasan tu la.. kat tmpt lain =)

zino said...

berapo ongkos nya bila belajar online ni..

Redbloodsnow's Music Zone said...

uii..baru pestime dgr ade blaja secara on9 kerrr zie neh katak dibwh tempurung yekk..ekekeke :P

mmg ibu mithali ler kak kty neh taw :)

Cho Zila said...

>>salam kenal aty..
>>good info gak ni!! dah masuk dah .. nanti leh gi lagi..
>>masuk contest.. ingatkan this year azam nak masuk banyak2 contest belum buatpun lagi..

Nurhayati said...

bagus yer kalau anak2 pun ada tunjuk minat tuk belajar.. memang elok didik dari kecik..

sweethOneY said...

time skolah dlu klo buat homework, mst mak tgu..

time spm dlu pun, klo stay up.. mst mak tlg bancuhkan air ke buat roti ke..

waa.. rindu zaman skola :D

UnGu VioLet said...

akak, ade tag untuk akak tau!! nnt akak free, akak dtg la ambik n buat yer..

ok kak.. take care.. ws..