Dec 9, 2008

UNTUK APA YE



dah lama ingat nak beli benda nie
nak ltk kat tingkap bilik..
untuk halau burung..

along kasi idea..suh ltk benda nie..
jadi kalo angin tiup benda nie berbunyi..
burung tak berani nak lepak..

aku beli yang murah jer nir rm3.90 kot..

21 comments:

umieadam said...

bunyinya sedap didengar tp ramai jugak family saya ckp buat bising aje ngan mende alah tu

Ena said...

aku pun memang tingin gak atty tapi aku aser cam bising jek.. yela umah berangin slalu kan, asik ketang ketung jekla bunyi nye ekekeke

atty's said...

sejak kty pasang kan..tak pasan lak bunyi ke idak..hehehhe

ate dah tido mampus.tp burung tak bani nak singgah dah..kalo tak..rajin burung melepas kat situ.

neezareef said...

kty..kalo x ganggu kty ok ler bunyinye..bgs ler burung dah x melepas leceh kan..nnti dia anak cucu dok melepas kt situ je

neezareef said...

kalo nk klasik kty cr yg kayu...

atty's said...

aah za..kayu mahai..ekekek.tp bunyi dia lagi beh..

eedany said...

eh, eh... macam yang ada kat rumah saya juga.

Purple gitewww...

cing...cing... bunyinya kan? Bunyi pun sama ke?

:)

atty's said...

eedany..kty lom penah dgr lagi bunyi nyer

neezareef said...

kty bunyi yg kayu ketok ketok gitu...ala x penah gak bli..tp kalo g jln2 kt melakau tu ade gak ler kan...

@tune® said...

ok gak eh...bunyi gemersik jer....leh halau burung.kalau x kene cuci taik burung ler jawapnye...

moralle said...

salam sis, burung takut ker with this :)

~~ciklinn~~ said...

kak yatt lin tkut dgn bunyi chimney nir... seramlah... nak2 tgh2 mlm..

akak tak takut ker....

:: p R i n c E s S _ N :: said...

uma N ade..ble bragn..mule r bunyik2...besh...

yong said...

ohh ye ke.tak tau pulak menda ni tujuannya utk halau burung. kat umah abah ada gak menda alah ni. kalau mlm2 bila ada angin..mak aih serammm gak bunyiknya tu!

pau said...

den pon tktau mendalah tu utk halau burung kak....ingtkn utk prhiasan jek...awatlah haku ketgglan zaman nie..ekekeke...

cendawanintim said...

kita ada beli satu gak, tapi tak reti nak sangkut!!pehtu rasa cam scary jer bunyi memalam..angin selalu kuat sekang...al maklum ler musim tengkujuh..

Abang Long said...

Irama yang terhasil memang mengasyikkan.

.K.I.T.E. .P.U.N.Y.A. said...

Salam atty,
Xpelar kalu atty tak dgr bunyi die lagi yg pasti cik burung dah tak dpt melepak kat sinun lagi...
Die kena ajak geng2 die tukar location...

LayarLara Legendary Of Journey said...

alar ktys.. suruh aje si fir tu bergendang sebelah tingkap.. jangan kata burung.. cicak pun tak berani mai..

rasp said...

i pun ada satu wind chime nie..bermotip kan kerang & starfish..jadi i gantung kat dlm bilik air, leh gitu hahahahah..

Eita said...

cantik walaupun 3.90 hee purple lagi