Dec 4, 2008

luahan hati..nieh


gambo kt ats tu tmpt parking aku..
ni nak citer skit..seblh kete saga ..yg tepi sekali selalunya aku parking kete kancil..yg takde bumbung tuh..kecik je space dia tau..masa memula aku ralit nak parking..lelama alah bisa tegal biasa..kira terror le..ate kete kancil..
tp tu ler..kekdg time aku balik je keje..walupun aku kira awal sgt balik..kol 5 dah sampai..
seperti biasa aku terus je nak masuk parking..tp rupanya ade le org kt ujung tu..adeh..
aku terpaksa le undur balik..kalo tak..kena lak kaki depa aka jiran aku..yg sedang bermesyuarat tingkap itu..
nak dijadikkan citer..masa aku undur kan kete..nak masuk balik..body kete kancil aku.
terkena tiang tuh.korunk nmpk tak tiang..dented korunk..kete kancil aku..ngn sratches hhuhuuh,,..abis aku takan nak marah lak..kan..depa yg sedang bermesyuarat tingkap tu ..
diaorg tau kete aku dented sebab diaorg..diaorg semua senyap je masa aku kuar ..tp kan..skrg time aku balik je..diaorg dah tade..lepak.lambat skit kot..diaorg meeting..
camnie le kalo duk kawasan perumahan flat..selalu je ade org berlonggok2 .mcm jual murah.selonggok 2 hengget..

dan nampak kete saga aku parking dlm parking berbumbung kan..
ade kesah gak..tu senarnya bukan ler aku nya parking..tp kira akunya..gak.aku beli dr jiran aku yg tak duduk situ..
aleh2 korunk tau..kelmarin ke.akak tu naik umah ..ketuk..kata nak balik parking tu..ek eleh..takde aku heran lor..tp masalah nya aku heran duit aku ler.
yang dah kasi laki ko...
malas nak pjg2 kan kes..aku suh along turun.aleh kan kete..kasi le akak tu masuk kan kete kancil dia..kat dlm parking..
jadiknya skrg kete saga pun takde parking..tapi ade aku kesah..
tak heran ler..bukan mati..pun kalo aku tak dpt parking berbumbung...tp kenapa ye aku taknak buat parking sendiri..sbb nya kalo ikutkan salah buat parking tu..sbb tu aku tak buat..wa tarak kesah le.mana2 pun leh je parking..

pagi ni ade satu kes lagi...
wife kawan along sms aku..sebuk nak pinjam duit..
adeh..mcm le aku bank sokmo nak pinjam duit aku..kete kancil aku dented pun aku lom g ketuk..anak2 aku nak sklh..korunk takde anak..
malas aku nak layan org camnie.dulu aku penah dah tolong duk numpang umah aku..
pakai tipon umah sampai beratus2..aku yg bayar..mana dia ade byr..smpi skrg..

nie yg aku rasa macam ade api2 je blkg aku nie.hehhehe.


minggu depan dah raya haji..
aku dpt kadraya aji uols.dr adik yg manis nie..
si ieta nie..thanks ye ieta ingat ko kat kty
dan tuk semua kekwan aku..ambik le kad raya nie..
dan aku mengambil kesempatan mengucapkan selamat ari raya aidiladha utk semua..

24 comments:

~~ciklinn~~ said...

ala kak yatt balik nanti kan kak yat press minyak kuat2 bgtau kat akak tu..."ada aku kesah takder parking?" hehehhehhe

hai yoo itu mcm punyer olang pun ada yerk.... hishhh geramm lak linn mendengornya...

no need to reveal said...

Hmmm..manusia zaman skrg kan..memang cam tu..pastu kan bila nak pinjam duit tu kan..muka manis gilerrr ..bila nak bayar muka kelat..buat2 lupa pun ade...tu yang kita tak suka org pinjam duit kita heheh

Zanna_MamaBatrice said...

mcm2 jenis org kan..
hish...kalu zana kesah kak...dah byr oo ngan laki dia..ingat duit kita tu daun kering ke apa...pastu laki dia x bg tahu ke ngan bini dia yg akak dah beli parking tu...?

wah...akak kira org 1st bg kad raya haji nie....

:: p R i n c E s S _ N :: said...

dulik je kak gn org2 tu....

MAMA IQA said...

wah..lawo la header LO akak tu..sweet je tgk..lama dh tak jenguk sini..bz le kak oii..

mcm2 kan manusia ni..sabo je le!

neezareef said...

jd port mesorat tingkap lak area situ ya..

Anie said...

KTY DAH BAYAR YER...CKP JER DGN LAKI DIA...


PASAL KES DUIT TU...KAT MANA2 GITU LAH....DULU ANIE DGN HUBBY NIH DAH MCM ALONG...BKN SIKIT2 PUNYA PINJAM, NIH RIBAN GAK...TP SKRG BILA KITAORG ADA MASALAH SEMUA TUTUP MUKA..MASALAHNYA KITA ORG NAK DUIT KITA ORG BALIK BUKAN NAK PINJAM DUIT DORANG..

PerantauSepi1306 said...

apa laaa punya owang camtu... isk, kalo akak mau wat bodo jer parking.. yelah dah kasik rm lagi mau bisingkan...

apa-apa pun nak ucapkan salam aidiladha kat atty sefamily ye.

Eita said...

heeee tu la kan susah tul nak parking kalo dok umah flat,, tak pasal2 terlangar tiang kan kak.. ishhh org tu mesti sedar dahh.. gara2 meka akak susah nk park keta..

kat kawasan ita ni lg truk siap letak pasu bunga cop parking lagi la bosan tahap gaban.. heee

eedany said...

begitulah orang sekarang kan? Sama macam Astro...Macam-Macam Adaaaa...

TQ for the card. Eedany ambik, tempek kat blog ek, voley? :)

Selamat Hari Raya Korban untuk atty sekeluarga.

PEACE!!!

:)

atty's said...

amik semua..card raya tu ye

Wanita Anggun said...

aik, bini kwn along pon siap nk pinjam wit kt kty ke?
isk3x.... tkde prtalian darah ke hape...tk malu ekk....

Lina said...

k.ty...sedih la plak...

atty's said...

itu ler pn anggun..malas aku nak layan..tu yg malas nak kawan tuh..

lina..hehehhe ..nak balik dah nie ade keje sat..nak g pharmaniaga

Intan Rosnitta said...

Salam AidilAdha Kak Ty!

juelee said...

kesiannyer kat akak..
bebanyak bersabar ye!

p-na mama oja said...

huhu...cam2 le manusia skrg nie..ada ke gitu laks..huhu!!

CuTeMiUt78 said...

adohai.. cenggitu punya orang pun ada ya kak.. anyway.. kita ada beri akak kad raya tau.. nnti ambil kat blog kita ya

cendawanintim said...

eeeeiiiiiiii, kekadang semakin tak paham ngan perangai orang2 nih..

Liza said...

atty, pasal bab pinjam duit nie, liza memang dah serik, bukan apa, dah ler tak bayar, kita pulak dah sampai tak betegur sape, tu yg tak nak dah tejebak

Ietams said...

byk tul luahan nye ...sabo je la ek

Lina said...

atty, dulu pun saya penah duk kat kuarters, kira flat jglah kan, parking mmg takde masalah tp itulah kes yg berlonggok2 nilah, diorang tu tak keje bolelah berlonggok kan, kita ni keje, balik petang, takkan balik keje nak berlonggok dgn dorang kan, kita dahlah penat, baik naik rumah, mandi masak bagai, kdg2 dioarang ni x paham mulalah kata kita ni sombonglah, itulah, inilah,saya buat donno jer, kalau lalu depan diorang senyum, pastu tegur2lah sikit then terus naik rumah...

atty's said...

lina ko sama le ngn kty..aku buat dunno.aku jumpa senyum..

mana ade masa nak lepaking nie

rasp said...

isk...manusia ni mcm2 ragam kan sis... sabor je lah..