Oct 9, 2008

Bawa Mak ke Melaka



antara menu-menu yg diorder yg sempat disnap gambo..


lala goreng pedas


kangkung goreng belacan

kuah kicap..


siakap bakar..2 ekor..order..
disamping ikan cencaru...


otak -otak

kerang bakar,sotong bakar yang aku order tak sampai..malas
nak cakap..makan je yang mana ado..


next time ler pulok..
doket je ngn umah mertua ku..len kali leh pergi lagi..


mak & akak



fir bhusan tunggu..
lambat sgt foodnya sampai..
orang ramai ..sesangat


gambo ni disnap oleh fir ler..dia bhusang..men hp mama dia..


Ari sabtu 4hb october bersamaan raya ke 4
aku bawa mak ke Melaka..
tghari tu lepas pergi rumah pengantin..
bawa mak aku ker Pernu umah mertua ku..
lepas check in Hotel..lepak2 solat mahghrib , isyak..
kul 10 kuar gi umbai ..makan ikan bakar..

lepas tu round2 town..

12 comments:

syanis said...

sedap nyer... mknan kak ty... dah bertahun ain x smpi ke umbai... dulu mas bujang.... selalu gak g.. selalu x selalu la.. tapi pegi la...

neezareef said...

nk lala tuuu

no need to reveal said...

aduh tak pernah sampai...tak de ke org nak ajak hiks ehhe

Big Mamma Bukhari said...

salam kak..
beshnya makan ikan bakar kat umbai tue.. t biasa makan kat medan ikan bakar terapung tu. kat umbai pun best gak.. dah lama tak ke melaka .. last ari tu g masa merdeka day.. melaka mmg best ye kak.. oo, dekat umah mak mertua ke umbai tu kak.. bulehlah g makan ikan bakar selalu ye.. akak.. tq sudi selalu singgah di blog t atau di fp.. sayang akak. muah..

nasazfrog... said...

bercuti sakan neh kak... :)

dilaOHdila said...

wah atty jauh perjalanan raya atty kali nih
tak gi naik pusing2 kat melaka tu ke?

tigrismalaya said...

alala...kecur air liur nengok menu2tue kak ty...bestnya..penah gi 1x dolu umbai time wat tesis final year di zoo melaka...bila lg nak gi nie...

:: p R i n c E s S _ N :: said...

yeahhh...g umbai layan ikan bakar...lame x g ctu....ni trase nk blk mlake ni...

lie_nurulz said...

terliur le tgk lala goreng pedas tu kak..

Beruang Madu said...

Hmmm ini makan malam yg biasa kat Malaysia nih... bakar bakar kalau ta tomyam tomyam... Abg Bear suka tengok gambar lala tapi tak berapa suka lala lah kulit besar tapi isi kecik... lagi suka kupang... isi besar...

Catz said...

ikan bakar..otak-otak..
oh aku nak...nakk...terliur laaa atty

PerantauSepi1306 said...

sedapnyer.. ni misti tak nyesal walu tunggu lama giler kan... perggghhh... terliorr