Sep 19, 2008

thank You Seven

Hendak dijadikan cerita, ada seorang pemuda yang baru je pandai bercakap Inggeris. Perkataan yang dia tau plak seperti ; ok never mind, thank you, one, two, three, four five, six, seven dan bye-bye

Pada suatu hari pemuda ini bergegas hendak ke tempat kerjanya sebab terlewat, sambil membawa beberapa barang. sedang asyik dia berjalan laju tiba-tiba dia terlanggar seorang mat salleh. Habis jatuh barang yang dibawanya, mat salleh itu pun membantu pemuda itu mengambil barang-barangnya yang jatuh.

Pemuda ; ( inilah peluangku untuk menguji kehebatanku berbahasa inggeris ) katanya dalam hati.
Mat salleh ; Oh, I'm sorry
Pemuda ; It's ok, never min. Thank you.
Mat salleh ; Thank you too.
Pemuda ; ( hmm..lepas two, mesti three ) thank you three.
Mat salleh ; ( hairan ) what for?
Pemuda ; ( four..four hmm five ) thank you five.
Mat salleh ; Are you sick?
Pemuda ; ( alamak, lepas sick.. seven pas aku tak tau dah.. mesti mau cabut ) Sambil mengambil barangnya... pemuda itu pun berteriak dari jauh .. Thank you seveeen! bye-bye .
Mat salleh ; ( bingung )


credit to : YYNR ORG

6 comments:

sweethOneY said...

hihi
klo tataw, bertny..klo x t, sesat jalan :P

sape la cikgu laki tu ek..hihi

alia said...

:p ilmu tu fenting...tp pemuda dlm kisah nie..yakin pada diri walau pung ilmu sikit....

.K.I.T.E. .P.U.N.Y.A. said...

salam

mesti si mamat salih tu bingung..

Mieza said...

hahaha...lawak la mamat tuh...

:: p R i n c E s S _ N :: said...

haha...xpe2..at least brani mcuba..slumberr....

Eya said...

atty,
dtg page amik kad raye ye