Sep 18, 2008

kenangan Raya 2007



gambar-gambar di atas semua
gambar raya tahun lepas ye..
tahun 2007...
masa tu umo fir 4 thn...
dan buat 1st timenya fir beraya dalam suasana kampung ye..
sebabnya mertua ku ..sudah tak sewakan lagi umah di kampung..
jadinya utk tahun itu..kami semua beraya ler di rumah mertua ku di Pernu Melaka
kalo tak kami selalu raya kat area bandar..ngn takde sapa pun yang dtg umah..
kecuali sedara yg rapat yg tak balik beraya di kampung..
lepas tu akitibiti kami..jalan2 di sopink kompleks tgk wayang ke..

tp utk tahun tu..aktibiti kami sangat ler berlainan..
fir dpt main bunga api sama2 rakan2 sebaya dia..
kalo tak main ngn mama ngn ayah dia jerler..kan bhusan..

suasaana di pagi raya pun sgt kepoh ye..
jiran2 dtg bawa juadah..mcm2 ado..time tu..
lepas solat raya je.umah kami diserbu jiran2..
sbb semua tau ni 1st time kami balik kg..

jadik semua nak bertanya kabar..
lepas tu dlm kul 11 camtu kami tutup pintu umah jap
sbb kami nak kuarlak berjalan..adeh....penat sungguh..
acara betandang dr satu umah ke satu umah nie..
tak abis 2 ari pun..tu sbb gambo raya tahun lepas tak banyak..hehehehe..
bz..bz gi raya ..bz makan kuih raya..yg kalo seblom ..ni sendiri beli kuih..sendiri makan..

utk tahun nie..aku akan balik beraya di Melaka..
selepas solat raya aidilfitri..
dan along bercadang utk tangkap gambo di studio tahun nie..
entah betuui ke idak..rancangan along tu..nanti aku kena ingat kan balik..

dan insyallah ..aku akan bawa mak aku sekali beraya di Melaka..
tapi raya ke 4..seiring ngn cuti -cuti Malaysia....



16 comments:

Ena said...

atty..
tahun ni tema kaler pe plak?
ena tema maroon petak2 ekekeke

atty's said...

ena : tahun ni kty nya tema kelabu taik lembu..ehheehhe

Akak said...

Salam Atty's...

Tahun 2007 warna merah, tahun nie warna apa???

znurulizatie said...
This comment has been removed by the author.
Ayong said...

yang tak sabor nak beraya ni...hehehehe tahun theme kaler apa kak ty???

atty's said...

kty tahun ni baju kaler..kelabu

PuteriSatu said...

salam perkenalan dari akak n family...

:: p R i n c E s S _ N :: said...

besh kan kak braye gn suasana kg...ssh nk dpt tu..kg N kt mLake pon tgh2 bando...tp skg atok nenek da xde..so blk joho blah abah suasana kg..time raye je laa syok blk kg joho..klo dlu kt mlake mlm ry ley g JJ lg...

ratna said...

amboi..merah mak ngah!!

shafa said...

ermmm..bestnyer raya kan...
dh terbyg2 nk raya thn nih...
xsbr nyer....

IBU KUMBANG said...

hehe best raya kt kampung ni!

ains said...

kak ty.. best kan raya kat kpg... ain ni x dpt byng kan klu sekali x balik raya... owh... meraung la teman

LayarLara Legendary Of Journey said...

alarrr bestnya orang yang ada kampunggg...

no need to reveal said...

heheh....bestkan nak amik gambo klat studio..kita dah beberapa tahun plan...hubby asyik tak nak aje..padahal masa tu lah lawo nye..hehe

Wanita Anggun said...

lawa lah kak tema kaler akak thn lpas...
saya ni mmg tingin kaler tu tp nk buat camne kak oiii...
laki sy tu gelap orgnya...
mane dia nk kaler2 utk org cerah2 nie...ahahahah...

Eya said...

kueh da buat ke?
bp jenis..