Aug 7, 2008

Sukar Ku Percaya........








Sukar tau nak percaya...sebabnya..nak jadikan citer..

pada suatu pagi yang hening..seorang mak orang kelaparan..

jadi merayau2 ler cari makanan... Nervous 2

cari punya cari..akhirnya aku berjumpa ngn gerai akak nie

jadi aku pun beli ler nasi lemak + rendang ayam

lepas tu aku pun bayar..masa bayar aku sungguh2 terkejut beruk.. Buggin

dengan harga yang akak tu cakapkan..aiikkk..bior bener ni akak..

tapi aku oraiit aje..dah akak tu kabor lagu tuh aku tak kesah..Aiman tak kesah..
tapi hati aku still berkata-kata..napa yer..kenapa harganya gitu..
oleh sebab aku kurang percaya..jadiknya arinie.. 7hb August, dipagi yang Thunder
mendung baru lepas ujan..ngn agin bertiup kencang Windy
sekali lagi aku singgah ke gerai akak tu..beli ler lagi nasi lemak + rendang ayam,
sambil-sambil tu aku jeling2 kiri kanan..tgk pelanggan lain masing2 duk pegang sejumlah wang dah ready ler konon nak bayar..
bila tiba turn akak tu nak buatkan order aku..aku purak2 lagi tanya..
berapa kak..akak tu jawab ler..
lepas tu aku bayar..akak tu jengilkan mata dia..mesti dalam ati akak tuu..(budak ni pekak badak ke hapa) akak tu pandang aku semacam dua...wakkakakakkaka..
yang aku lak dalam ati..yer ler..betui ler..aku bukan berhalunisasi..memang itu harga nya..
walupun aku masih lom percaya dengan harga nasilemak tuh..tp nasilemak tu telah selamat pun aku abiskan..yerler malam tadi dinner aku tak makan apa.. Eating Pie lapaqqq..sesangat..
untuk akak yang juai nasi lemak tu ..aku doakan semoga rezeki akak ngn abg tu betambah2 hendaknya..
dengan keadaan ekonomi yang tak stabil,semua harga barang naik..minyak naik..
tapi akak ngn abang tidak mengambil kesempatan pun..mungkin ade hikmahnya nanti ...gerai akak tu pun memang senantiasa ramai..dan kalo tak salah ari selaasa akak ni tak niaga..
kepada yang duduk area bangi kajang mesti tau tempat ni kat mana..
Gerai ni berdekatan ngn PaSar Raya Bintang menghala ke Sg Chua Kajang.
notakaki: kalo uols nak tau..harga nasi lemak akak ni walupun lauk apa pun kalo tak silap aku..semua harganya rm2 hengget..murahkan...
Thank You Thank You





14 comments:

Umi_Aliesha said...

x nampak plak RM2 tuh..mujur terh/lightkan part tu...hiks! mura gilos tu k ty..jumaat lps umi tapau nasi kat rasa alamanda..nasi putih+sambal tempe+sayur terung+ayam goreng = RM7

catz said...

brapa RM tuh..saya tak nampak..
ni dekat dgn Bintang????
kat belah mana yer?? dia jual pagi je ke??

13may said...

Huii...murahnya...

tapi kat sini lagi murah...RM1.90...tapi nasi setengah arr...

hehhe hehhe

aNgeL pUTiH said...

murah2.. kat kajang ekk?? tapi jauh plak nak p kalo dr ptrajaya nie.. kalo wekend dia bukak tak kak?? ekekeke...

** qis dh 3 bulan 3 mgu kak :D

Faizah_Haris said...

murahhhh nyerrrr......nampak sedapp lak tu...

haJa*darLingZ said...

ha...yeke???asiehhh ape murah nau...tp nk kesana tu alahai...payah skit.

KV said...

wah, murahnya. Mlm td pun berbuka puasa ngan nasik lemak lauk ayam. RM 3.50. Huhu

PurPle said...

post2 begini adalah dugaan utk org yg berpuasa... iskkkk...

Ena said...

cetttt
ingatkan mahal tadik..
upanye murah ekk..
pssttt...sampaikan salam n pesanan ke akk tu..suh bukak branch kat kuantan plak ek atty ekekeke

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

memang murah giler lah dan nampak berselera

ains said...

huhuhu mmg murah la kak ty... murah rezki akak tu.... suh buka cwngn kt nilai juga

sweethOneY said...

tak penah prasan pon gerai ni sepanjang dok kat bangi kak
gile murah (:

Nikli said...

murah haaa..
ada lagik rege camtuh skrg..

kat jb nan ado..

adilalak said...

hehe.. yang syabas punye projek tuh,
company i plak...
hehe
kat seksyen 7 kan