Aug 18, 2008

Apa benda nieh!!!!

cuba teka apa benda nieh..
aku pun mula2 ingat apa ler..
benda nie duk dalam peti ais.
elok je cantik putih melepak..
rupa2nya lepas aku tanya akak..
akak cakap..
buah rambutan..ler
dia dah siap kopek kan kulit dia..



akak kopek kan kulit rambutan tu sebab utk budak nie ler.
dia suka sangat makan buah rambutan ,tapi tak reti nak kopek
jadi akak sebagai kakak yg bertanggungjawab..
dan taknak dengar mama dia bebel..
kena ler dia kopek utk adik dia nieh hah..tp mama dia..ngn asyraf pun
sama je bedal sama..dah semua malas nak kopek..
ke..kakak ade benda nak bodek mama dia nieh..
nak beli baju ke kasut nie..
2 benda tu je ler selalu kakak nak...
nanti gaji kita beli kasut ek kak..
mama kasi upah sebab rajin tolong mama..

7 comments:

haJa*darLingZ said...

yummy...rambutan dh siap untuk dmkn saje...

no need to reveal said...

kita suka buat cam tu...makan je..
hr tu beli rambutan..hubby kata dia tak suka sangat rambutan..dah 2,3 ari dah rambutan camtu..pastu kita pun kopek la buang kulit ..letak dalam peti sejuk..kita sempat makan 2, 3 biji.je..tgk2 dalam peti sejuk dah habis..sapa yang makan tu??? hehe...

cendawanintim said...

syioknyerrrrrr kalu makan rambutan kalu ader orang yang tolong kupaskan...

kupas tuk kita skali buleh tak??!

Abang Long said...

Hahahahaha... sama pe'el ... abang long pun suka kopek dan simpan dalam peti sejuk ... lepas tu baru makan ...

chuya @ mama mimi3 said...

mama kiter pun camtu gak. sumer buah dia wat camtu. sampai durian pun wat camtu.. tapi senang ar anak2 dia.. tau menyebat je.. ngeh ngeh

moralle said...

kat rumah kalau ade rambutan pun my hubby will do the same thing, kopek kasi habis than put it in the fridge, kite yg lain-lain tinggal nak ngappp jer :)

Ena said...

aduuussss
mengalir air liuq...
bestnye rambutan tu huhuhuhu