Aug 24, 2008

AKtiviti Semalam


Semalam ari sabtu aku seperti biasa
pekerja yang berdedikasi..dtg ler keje..
oleh sebab aku tunggu..barang dari Klia..
jadi sambil tu ler ar jalan2 baca blog kekwn..
nasib ler org tu dtg awal..lepas dah masukkan
barang dalam stor..aku pun apa lagi..
terus blah..wahhaha..pekerja contoh sungguh aku.
tp aktiviti aku ,bos tau.!.dari bazirkan letrik..
baik aku balik kan..
Seblom balik aku singgah ler jap kat Jualan Gudang
Alfio Raldo..punya ler ramai umat..
aku tgk2 jer tak beli pun..
lepas tu terus balik ..balik aku rilek2..
kul 1 mak aku kol..kata dah siap..aiseh..
mak nie..sokmo ler nak awal kalo gi kenduri..
terpaksa ler aku bersiap..lepas tu terus turun..
isi minyak bagai..kol 1.20 sampai umah mak..
sampai je mak bising..semua jiran2 dah lama gie dah.
kol 11 tadi..wahhahaha..dlm ati aku..apa ler depa buat gi awal2.
kan ade keje..just makan je..tu pun nak dtg awal..
mak aku bising.adik lambat..ekekkeke..
aku diam kan jer..malas nak..campur..
kul 1.40 seperti yg dijanjikan adik aku pun sampai..
terus ke kenduri kawin..kat Dewan Cempaka..
sampai sana dlm lift ade le makcik2 tegur aku..
wahahhaha..aku terfikir ler..lor..ramai je lagi..yang baru sampai..
makanan pun banyak je lagi..
yang palin besh nya dtg lambat..bukan lambat ek..ade lagiii yg lambat..
dapat tgk pengantin lelaki mendendangkan sebuah lagu..
boleh tahan le suara pengantin..
lepas tu kami pun beredar..dari majlis.,sbb ade aktibiti lain nak buat..
kami ke Jualan Gudang Alfio Raldo..
melayan mak..mak sopink..adeh..kalah aku ngn adik..
yang tade sopink apa..hanya menjadi bodyguard..wakkakakka..
banyak sungguh mak borong..tu pun dinasihatkan oleh adik..cukup ler..tu..
mak beli satu handbag,3 kasut..tu pun nak tambah lagi handbag..
dalam ujan yg lebat aku berlari ke parking mengambil kereta..
kalo lagi lama kat situ.lagi byk nanti mak borong...
tu pun mak tanya bila abis jualan tu..nanti leh pegi lagik..wakkakakkka..tu ler omak den..
Balik lepas antar mak ngn adik..aku terus balik umah..
kepala ku berdenyut2..mesin basuh lak buat hal..rupanya pipe tepi tu tercabut..
gelabah dah..ingatkan rusak.terus aku masuk bilik tido..taklarat..

p/s : ade benda aku terkilan senarnya..kalo tak dpt jumpa sb..ari sabtu tu..sbb sb ade kat kopitian bangi..tp waktu,masa,keadaan..tak mengizinkan..insyallah kalo ade rezeki kita jumpa yer sb..

13 comments:

marinahunny said...

kty...bg email kty..ym blh? senang skit...ni saya pnya marina7880@yahoo.com..kty pnya attyalong@yahoo.com ke?

:: p R i n c E s S _ N :: said...

akak..N ade tgk banner alfio raldo tu...suda luperr laa...kt kjg ekk....besh x??

cendawanintim said...

sian awak, kepala berdenyut2...mesin lak wat hal..sabo erk..

zino said...

kami pun baru lepas soping round pertama.. mem kata minggu depan nak sambung lagi.. aduhhhh.. poning kelapo den hehe

Ayong said...

wah...ada warehouse sae alfio raldo ye....mesti syok gilerrrs tu!

Norsya said...

hy..salam perkenalan..:)

KV said...

napa tak beli AR tu?

Sue@MamaMaryam said...

nape awak x shopping sama? hihi..sy plak pegi wh sale hytex.. borong bj maryam..sonot..rasa mcm nak bgtau en.somi..nap p tiap2 mggu.. hahaha stok utk 1 thn punya bj..

Nazathul Hamimi said...

salam perkenalan.. kat mana ware house alfio raldo ni? macam best jer..

re:- saya belikan baju emily tu kat hytex warehouse sale di Kepong la kak..

akakerin said...

aty nanti kalau nak mai penang ,bagitau ok.nanti akak masakkan nasi lemuni.

no need to reveal said...

wah..alfio raldo sale ek..dah habis dah kan..melepas nak beli handbag ..hmm...:)

atty's said...

N ~ ARI 1ST DAY..OKEH BYK BRG NYA.SKRG TAK TAU LER..ADE KE IDAK LAGI..TP SALES SAMPAI 1HB NIE..

CENDAWAN ~ TU LER..TP UPONYA SIMPLE JE MASALAHNYA..EKEKKEKE..

ZINO ~ MAK AI..ADE LAIE NAK SOPINK EK
AYONG & NO NEED~ BERIBU ORG...ADE JE LAGI NIEH..CUMA BRG NYA JE LER..TINGGAI BYK MANA..TAK TAU.

NORSYA&NAZATUL ~ SALAM PERKENALAN GAK
KV ~ ONTAH LE NAPA TAK BELI..2X GIE..JLN GITU JER..HEHEHHEE..

SUE ~ WAHAHHA..STOK SETAHUN..TUH..HEHEHHE.

AKAKERIN ~ ORAITT..

PerantauSepi1306 said...

wahhhh sompek nyinggah alfio yek... tulah hujan lebat sangat kan... susah nak pi.. neway sedappnye dapat mamam kenduri.. ;D